Skocz do zawartości
IGNORED

Poszycie panelu przedniego głośników.

raphael4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moi drodzy :)

Jak nazywa się materiał (siatka) którym obklejane są przednie panele naszych głośników. I gdzie mógłbym go dostać? (Internet albo Szczecin i okolice).

Mam duńskie głośniki Avance Minimax 7, grają cudownie, ale kosmetycznie wyglądają jak wyciągnięte ze śmietnika (takie też pewnie są ;p kupiłem je używane za 60zł).

O ile mam już upatrzony odpowiedni fornir, to mam problem ze znalezieniem pokrycia paneli przednich, który również nadaje się do wymiany. Mógłbym oddać je do renowacji, ale przecież nie mam dwóch lewych rąk i mogę zrobić to sam. Muszę tylko wiedzieć jak nazywa się materiał którym są obite panele przednie.

Taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) możesz kupić na przykład tutaj. Dostępny jest czarny i szary.

Sorki, nie doczytałem że ma to być siatka. W tym sklepie także jest dostępna: na dole tej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wow, ogromne podziękowania. Jest to dokładnie czego poszukiwałem. Trochę się przejęzyczyłem z tą siatką - oczywiście chodziło mi o materiał, ze względu na przenikalność akustyczną przypominającą siatkę, no ale posunąłem się o krok za daleko z takim porównaniem (ah, ta ignorancja). Tak czy inaczej - wielkie dzięki, jeszcze w tym tygodniu zakupię ładny fornir (wenge) i polecony przez ciebie materiał (jest tańszy niż myślałem) a jak skończę projekt na pewno umieszczę zdjęcia "before" i "after".

Jeśli chcesz jakieś kolorki, mogę Ci załatwić. Sam maskownice "robiłem na czarno", ale już wysyłałem tkaninę koledze z forum w kolorze takim, jaki daje Cabasse (beż). Są też inne, jeszcze "bardziej kolorowe" kolory- od żółtego, przez czerwone, brązy, błękitne, nawet różowy się znajdzie:)

Materiał jest rozciągliwy, dość cienki, po naciągnięciu "otwiera się".

Ukryta Zawartość

post-7066-0-43086600-1304620573_thumb.jpg

post-7066-0-80536200-1304620586_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilkakrotnie zakładałem nową tkaninę za pomocą kleju na gorąco. Po dojściu do wprawy łączenie jest gładkie a materiał nie wykazuje skłonności do odklejania się. Zaletą w stosunku do klejów kontaktowych jest prawie natychmiastowy efekt, brak potrzeby unieruchamiania pod dociskiem materiału i możliwość późniejszej poprawki.

A wiecie może, jaką techniką można nanieść nadruk na taki materiał, by wytrzymał i zachował swoje właściwości? No i by było to w miarę ekonomiczne przy jednostkowym wykonaniu?

@porlick

Jak troszkę orientujesz się, to daj znać czy są różne odcienie, np. zieleni, czy tylko można dostać jeden ordynarny kolor? Przystosowuję swój salonik akustycznie no i tutaj liczy się przede wszystkim estetyka...

Byłem w sklepie, zamieszczam fotki. Niestety, kolory mogą być lekko przekłamane- komórka:(

To taki materiał, jaki pokazałem wcześniej na ramce i panelu przednim surrounda Yamahy.

Ukryta Zawartość

post-7066-0-72464200-1305227589_thumb.jpg

post-7066-0-16075700-1305227597_thumb.jpg

post-7066-0-53398000-1305227605_thumb.jpg

post-7066-0-48711300-1305227613_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

porlick, dziękuję bardzo za fatygę. Niestety nie ma tej zieleni której poszukuję ale wybór kolorów super, można popłynąć z kreatywnością.

Z ciekawości jeszcze dopytam, pamiętasz może jaka jest szerokość +/- takiej belki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.