Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 809 / 1009 / 3009 / 4009

bravo32

Rekomendowane odpowiedzi

modele od 809 w zwyż będą po IFA Berlin w wrześniu , w tym terminie też należy się spodziewac nowych klocków stereo.

ps BD-SP 309 jedzie do mnie...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 8 miesięcy później...

Witam

Panowie czy ktoś ma 809 z podłaczonym przedwzmacniaczem? Planuję teraz kupić głośniki Mistrala SAG-350, wiec będę musiał dosilić ampka na stereo, jednak jak to działa, jeżeli ktoś ma i używa to prosze o poradę.

Witam

Panowie czy ktoś ma 809 z podłaczonym przedwzmacniaczem? Planuję teraz kupić głośniki Mistrala SAG-350, wiec będę musiał dosilić ampka na stereo, jednak jak to działa, jeżeli ktoś ma i używa to prosze o poradę.

Co to znaczy z "podłączonym przedwzmacniaczem"? czy chodziło ci o dodatkowy wzmacniacz do tego amplitunera na fronty ?

To może tak ... powoli zaczynam kompletować sobie conieco, odsłuchiwałem mistrale, jednak koledzy w polpaku powiedzili mi, ze gdybym chciał wyciągnąć wszystko co one oferują to mam za słaby wzmacniacz, proponowali mi abym na pre amp dołożył przedwzmacniacz może trzeba to nazwać dodatkową końcówkę mocy do zasilenia stereo. O to mi chodziło bardziej. W każdym razie dziękuje za zainteresowanie.

To może tak ... powoli zaczynam kompletować sobie conieco, odsłuchiwałem mistrale, jednak koledzy w polpaku powiedzili mi, ze gdybym chciał wyciągnąć wszystko co one oferują to mam za słaby wzmacniacz, proponowali mi abym na pre amp dołożył przedwzmacniacz może trzeba to nazwać dodatkową końcówkę mocy do zasilenia stereo. O to mi chodziło bardziej. W każdym razie dziękuje za zainteresowanie.

Pre-amp a końcówka mocy to dwie osobne rzeczy. Chyba jednak chodzi o wzmacniacz/końcówkę mocy do zasilenia frontów.

o własnie, chyba tak, :) nie odrobiłem jeszcze lekcji z nazewnictwa

Chodzi mi o podłączenie (czegoś, ze tak się wyrażę) aby dostać odpowiednią moc na fronty łączac to z amlitunerem i jak słyszałem jest to własnie możliwe.

Będę wdzieczny za poradę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.