Skocz do zawartości
IGNORED

STX FX-300, a może FX-200

Czeski_film

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem mnóstwo na temat FX-300 i chyba nie spotkałem się z opinią, żeby ktoś, kto je odsłuchiwał, narzekał na nie.

Zastanawiałem się nad nimi (cena około 2 tys.), ale okazało się, że poprzedni model FX-200 wcale nie musi być gorszy.

Biorąc pod uwagę, że jest tańszy i że ma większy głośnik niskotonowy (a mnie zależy na basie), wydają się interesujące.

No ale nie wiem, czy będą tak kulturalnie schodzić w dół, no i czy ogólny odbiór nie będzie gorszy.

Czy ktoś z Was porównywał kiedyś oba modele?

https://www.audiostereo.pl/topic/82147-stx-fx-300-a-mo%C5%BCe-fx-200/

jak kupowałem MX140 obok stały FX200, nie powiem ci dokładnie czym się różniło ich brzmienie, ale mnie osobiście dźwięk mx140 bardziej przekonał - trochę bardziej sprężysty i "czystszy". FX300 są na tych samych komponentach co mx140, więc powinny grać podobnie, tylko z mocniejszą podstawą basową, więc wg mojej opinii, bazującej na brzmieniu mx140, zdecydowanie lepiej od fx200. Oczywiście najlepiej to samemu posłuchać (wszyscy tak mówią ale to bardzo praktyczna mantra), ale jak się nie da to IHMO fx300 będa pewniejszym zakupem.

Wielkością głośnika się nie przejmuj, niejedna firma udowodniła że z dobrego głośnika średnio-niskotonowego i dobrej skrzyni wyciągną lepszy bas niż z większego niskotonowego.

No właśnie cały czas trochę mi bliżej FX-300 ze względu na to, że nowsze:)

Chyba że FX-200 faktycznie zejdą niżej. Jakoś ciągle ta wielkość głośnika mnie czaruje (gdyby nie to, to pewnie już dawno wziąłbym siesty).

Zastanawiałem się nad zakupem opcji DIY (jest taka możliwość na stronie), ale obawiam się, czy dobrze bym złożył hehe.

Pomyśl o zakupie samych komponentów i jeśli się czujesz na silach, budowie własnych skrzyń do kolumn. W takim wypadku miałbyś lepsze głośniki(seria awx) i taniej niż fx-200. Mnie budowa fx-300 wyniosła około 1400 zł w tamtym roku...teraz będzie trochę drożej(VAT), ale i tak się to opłaca. Wszelkie wymiary skrzyń jak pewnie widziałeś masz na stronie.

• 2 tygodnie później...

Witam Szanownych kolegów,

W ślad za dylematami kolegów czy warto lub nie, firmę STX większość ludzi na tym Forum i nie tylko kojarzy jako jakąś....... "tandetę."

Jeden z forumowiczów zaprezentował tu cyt: porównanie" produktów Firmy STX do metalowej budy na wolumenie".

O tuż drodzy Melomani sam nie dawno stałem przed dylematem jakie paczki sobie zafundować.

Chodziłem szukałem przesłuchiwałem i przyznam się szczerze że kiszka, to co mi się podobało było ponad moim zasięgiem finansowym.

A to co przesłuchiwałem do 4000 zł to była jakaś pomyłka nie rzuciły mnie na kolana odsłuchiwane produkty to zwykły marketing i tyle.

Postanowiłem sam sobie zbudować paczki i wiecie co, bardzo zainteresował mnie projekt STX FX 300,tak więc zamówiłem i zaczynam budowę.

Nie potraktujcie mego wywodu jako reklamę bo tak nie jest, to są moje prywatne przemyślenia i nikt mi za to nie płaci.

Zagłębiłem się mocniej w ten projekt i postanowiłem dotrzeć do ludzi którzy już zbudowali paki w/g tego projektu i przyznam się szczerze iż

doznania tych którzy już to zrobili przeszły najśmielsze oczekiwania.To co zaprezentowały te paki w tym budżecie to jest coś nie samowitego.

Nie zastanawiając się wiele zamówiłem wyżej opisywany kit i do dzieła.

Efekt końcowy czyli wizualny oraz odsłuchowy przedstawię niebawem.

Jednak konkluzja mego wywodu jest taka by nie dać się omamić miłym Panom lub średnio miłym w naszych rodzimych salonach i podejść do tematu racjonalnie przemyśleć czy naprawdę warto ciężko zarobione pieniądze ładować w Chińską masówkę znanych Firm.

Moim zdaniem i tu pewnie posypią się na mnie gromy ale co tam przecież mamy wolność słowa....znacznie mądrzej jest odnieść się do naszej rodzimej Polskiej Mano faktury, bo w mojej ocenie i zaznaczam iż jest to tylko moje zdanie,

niejednokrotnie wspomniana Mano faktura prezentuje znacznie wyższy poziom swoich produktów a niżeli wymieniona wyżej masówka.

Panowie nie oszukujmy się odkąd Księgowi przejęli stery nad produkcją w różnych dziedzinach nie prezentują jakości tylko zysk, jakość w dzisiejszych czasach jest produktem ubocznym.

Pozdrawiam wszystkich Kolegów którzy poświęcili troszkę swego cennego czasu na przeczytanie tego wątku.

Czytałem mnóstwo na temat FX-300 i chyba nie spotkałem się z opinią, żeby ktoś, kto je odsłuchiwał, narzekał na nie.

Zastanawiałem się nad nimi (cena około 2 tys.), ale okazało się, że poprzedni model FX-200 wcale nie musi być gorszy.

Biorąc pod uwagę, że jest tańszy i że ma większy głośnik niskotonowy (a mnie zależy na basie), wydają się interesujące.

No ale nie wiem, czy będą tak kulturalnie schodzić w dół, no i czy ogólny odbiór nie będzie gorszy.

Czy ktoś z Was porównywał kiedyś oba modele?

FX 300 jest na awxach w całym paśmie, a fx200 na scx w basie i średnicy i awx na górze.

Seria awx to o wiele lepsze przetworniki niż scx więc obraz brzmienia maluje się sam.

Fx300 są naturalniejsze i bardziej liniowe niż fx200, które mają napompowany potęzny bas wybijający się ponad reszte aczkolwiek nie jakoś beszczelnie, lecz kulturalnie, czyli bas dla ludzi, którzy po prostu lubią bardziej niż większośc wyróżniać to pasmo i nie przejmują się zbyt naturalnością tego zakresu.

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanioe jak bardzo lubisz bas i ile go potrzebujesz i czy wolisz jego wykop bardziej niż piękną śrenicę fx300.

Jako posiadacz FX300 mogę powedzieć, że kopa w tym zakresie mają niesamowitego-wreszcie perkusja jak żywa:D

w filmach suba tnę od 40hz, gdyż do tej częstotliwości fx300 schodzą sobie na miekko bez znacznego spadku efektywności.

Tyle że ilośc i wykop basu to pojęcie względne.

dla mnie potęzny to może być taki, który mi zagra z finezją i dynamiką stopę perkusji by za chwilę wygasnąć, a Ty możesz lubic jak bas uderza o klatę, więc jak widzisz sam musisz się określić, co i jak

pozdrawiam

Witam Szanownych kolegów,

W ślad za dylematami kolegów czy warto lub nie, firmę STX większość ludzi na tym Forum i nie tylko kojarzy jako jakąś....... "tandetę."

Jeden z forumowiczów zaprezentował tu cyt: porównanie" produktów Firmy STX do metalowej budy na wolumenie".

O tuż drodzy Melomani sam nie dawno stałem przed dylematem jakie paczki sobie zafundować.

Chodziłem szukałem przesłuchiwałem i przyznam się szczerze że kiszka, to co mi się podobało było ponad moim zasięgiem finansowym.

A to co przesłuchiwałem do 4000 zł to była jakaś pomyłka nie rzuciły mnie na kolana odsłuchiwane produkty to zwykły marketing i tyle.

Postanowiłem sam sobie zbudować paczki i wiecie co, bardzo zainteresował mnie projekt STX FX 300,tak więc zamówiłem i zaczynam budowę.

Nie potraktujcie mego wywodu jako reklamę bo tak nie jest, to są moje prywatne przemyślenia i nikt mi za to nie płaci.

Zagłębiłem się mocniej w ten projekt i postanowiłem dotrzeć do ludzi którzy już zbudowali paki w/g tego projektu i przyznam się szczerze iż

doznania tych którzy już to zrobili przeszły najśmielsze oczekiwania.To co zaprezentowały te paki w tym budżecie to jest coś nie samowitego.

Nie zastanawiając się wiele zamówiłem wyżej opisywany kit i do dzieła.

Efekt końcowy czyli wizualny oraz odsłuchowy przedstawię niebawem.

Jednak konkluzja mego wywodu jest taka by nie dać się omamić miłym Panom lub średnio miłym w naszych rodzimych salonach i podejść do tematu racjonalnie przemyśleć czy naprawdę warto ciężko zarobione pieniądze ładować w Chińską masówkę znanych Firm.

Moim zdaniem i tu pewnie posypią się na mnie gromy ale co tam przecież mamy wolność słowa....znacznie mądrzej jest odnieść się do naszej rodzimej Polskiej Mano faktury, bo w mojej ocenie i zaznaczam iż jest to tylko moje zdanie,

niejednokrotnie wspomniana Mano faktura prezentuje znacznie wyższy poziom swoich produktów a niżeli wymieniona wyżej masówka.

Panowie nie oszukujmy się odkąd Księgowi przejęli stery nad produkcją w różnych dziedzinach nie prezentują jakości tylko zysk, jakość w dzisiejszych czasach jest produktem ubocznym.

Pozdrawiam wszystkich Kolegów którzy poświęcili troszkę swego cennego czasu na przeczytanie tego wątku.

Witam Ponownie Szanownych Kolegów,

Małe sprostowanie do mojego wcześniejszego wywodu powyżej, mimo fajnego projektu FX300,Pan z Firmy STX okazał się amatorem.

Nie dotrzymuje danego słowa. Ale projekt ciekawy.

Pozdrawiam,

Witam Ponownie Szanownych Kolegów,

Małe sprostowanie do mojego wcześniejszego wywodu powyżej, mimo fajnego projektu FX300,Pan z Firmy STX okazał się amatorem.

Nie dotrzymuje danego słowa. Ale projekt ciekawy.

Pozdrawiam,

Zarzucając amatorstwo Panu z STX o co Ci dokładnie chodzi?

Domniemam, że zwrotnice, których już ładny czas nie ma na stronce Ci obiecał, a pewnie nie ma?

pozdr

Zarzucając amatorstwo Panu z STX o co Ci dokładnie chodzi?

Domniemam, że zwrotnice, których już ładny czas nie ma na stronce Ci obiecał, a pewnie nie ma?

pozdr

Witam,

Dokładnie kolego masz rację zwrotnice które obiecał Pan z STX niestety nie zostały zrobione tak jak się umawialiśmy czyli ściema, ale nie tylko.

Natomiast jeśli chodzi o meritum zagadnienia to inne aspekty przyczyniły się do mojej oceny na temat tej firmy ale tą kwestię zostawię bez komentarza.

Reasumując firma STX składa obietnice bez pokrycia,dlatego pozwoliłem sobie na taką ocenę.

W efekcie zrezygnowałem z tego projektu na rzecz innego,powód jest prosty bardzo nie profesjonalne podejście do tematu.

Nie lubię mitomanów,teraz nie dziwi mnie fakt iż Firma STX jest kojarzona z blaszakiem na Wolumenie

Projekt jest ciekawy ale z takim podejściem do tematu to ja życzę powodzenia Panu X z STX.

Pozdrawiam i szczerze Odradzam,

Bardzo niezadowolony były klient,

W skrócie: tamten robi jeszcze gorzej niż ja, więc jestem lepszy...

Dla klienta to marne tłumaczenie:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zdaniem AA jego Phoebe i Hyperiony grają na poziomie kilkukrotnie droższych konstrukcji konkurencji...

Chyba jednak nie zauważył, że rynek audio jest całkiem spory i można trafić na coś innego niż JBLe.

Zdaniem AA jego Phoebe i Hyperiony grają na poziomie kilkukrotnie droższych konstrukcji konkurencji...

Chyba jednak nie zauważył, że rynek audio jest całkiem spory i można trafić na coś innego niż JBLe.

Nasuwa się pytanie czy produkty Pana z AA są naprawdę takie dobre" miałem okazję słuchać Hyperion III Lux.

Ale w efekcie zdecydowałem się na budowę paczek.

Zauważyłem też że Panowie z manufaktur polecają też elektronikę do swoich wyrobów, Pan z AA poleca Nada,

jak na moje ucho nie było to zbyt dobre połączenie jeśli chodzi o nowe Nady starszych konstrukcji nie słuchałem.

Cóż. Każda pliszka swój ogonek chwali...

Harpia Acoustic (ponoć) również robi najlepsze!

O niektórych sprzętach za 2 kzł mówi się, że np. lepszych do 5000 zł nie znajdziesz (to chyba znane?). O innych, że grają jak za 3 x tyle (miałem okazję zweryfikować - rzeczywistość okazała się szara).

A jaka jest prawda?

Wiele (a może jeszcze więcej?) zależy od gustów, wymagań i oczekiwań słuchającego, akustyki i sprzętu towarzyszącego.

Po drugie - nie da się zweryfikować/porównać czegoś, co komuś się podobało z tym, co innemu przypadło do gustu...

Pozdrawiam!

P.S.

Radul>>>

Czy mógłbym kiedyś posłuchać STX u Ciebie???

Chciałbym w końcu stanąć po którejś ze stron...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Witam,

Dokładnie kolego masz rację zwrotnice które obiecał Pan z STX niestety nie zostały zrobione tak jak się umawialiśmy czyli ściema, ale nie tylko.

Natomiast jeśli chodzi o meritum zagadnienia to inne aspekty przyczyniły się do mojej oceny na temat tej firmy ale tą kwestię zostawię bez komentarza.

Reasumując firma STX składa obietnice bez pokrycia,dlatego pozwoliłem sobie na taką ocenę.

W efekcie zrezygnowałem z tego projektu na rzecz innego,powód jest prosty bardzo nie profesjonalne podejście do tematu.

Nie lubię mitomanów,teraz nie dziwi mnie fakt iż Firma STX jest kojarzona z blaszakiem na Wolumenie

Projekt jest ciekawy ale z takim podejściem do tematu to ja życzę powodzenia Panu X z STX.

Pozdrawiam i szczerze Odradzam,

Bardzo niezadowolony były klient,

Wracając do tematu,

To poprzez takie działania tacy ludzie skutecznie zniechęcają ludzi do swoich produktów.

A już nie ma nic bardziej irytującego niż "Ściema" koleś uważa się za "businemasa" i nie dotrzymuje słowa.

Czyli deklaracje bez pokrycia.

Dobra rada dla Pana X z STX nie obiecuj człowieku czegoś z czego nie możesz się wywiązać.

Bo taka postawa jaką Pan prezentuje jest odzwierciedleniem Pańskiej firmy.

Ja mam tylko świetne monitory Nexton M100 - mieszkam między Łodzią a Warszawą.

A to przepraszam:) Wydawało mi się, że z Lubina jesteś...

Nie znasz posiadacza STX-ów mieszkającego po zachodniej Polski?

Sorry za offtop.

Wracając do tematu,

To poprzez takie działania tacy ludzie skutecznie zniechęcają ludzi do swoich produktów.

A już nie ma nic bardziej irytującego niż "Ściema" koleś uważa się za "businemasa" i nie dotrzymuje słowa.

Czyli deklaracje bez pokrycia.

Dobra rada dla Pana X z STX nie obiecuj człowieku czegoś z czego nie możesz się wywiązać.

Bo taka postawa jaką Pan prezentuje jest odzwierciedleniem Pańskiej firmy.

A napiszesz wreszcie o co chodzi? Generujesz kolejne posty jak to "Pan z STX" Cię oszukał - niestety nie znamy szczegółów ani wersji drugiej strony...

A napiszesz wreszcie o co chodzi? Generujesz kolejne posty jak to "Pan z STX" Cię oszukał - niestety nie znamy szczegółów ani wersji drugiej strony...

A co tu tłumaczyć?

Facet (=Firma?) po prostu łapie klientów i nie dotrzymuje terminów wykonania i dostarczenia czegoś, na co z wielkim zniecierpliwienie każdy miłośnik muzyki oczekuje. To dziś jest nagminne niestety:(

To wkurza!

Nie sądzę by ktoś, kto widać, że jest zainteresowany produktem, specjalnie wymyślał takie historie.

Po cholerę chcesz szczegółów?

A co tu tłumaczyć?

Facet (=Firma?) po prostu łapie klientów i nie dotrzymuje terminów wykonania i dostarczenia czegoś, na co z wielkim zniecierpliwienie każdy miłośnik muzyki oczekuje. To dziś jest nagminne niestety:(

To wkurza!

Nie sądzę by ktoś, kto widać, że jest zainteresowany produktem, specjalnie wymyślał takie historie.

Po cholerę chcesz szczegółów?

Dokładnie to ująłeś kolego czekałem na kit i się nie doczekałem.

Ustaliliśmy cenę i termin niestety ani cena ani termin nie został dotrzymany i tyle.

Po prostu amator jak zadzwoniłem się zapytać co z moim kitem to Pan zrobił wielkie oczy i się wykręcił z wcześniejszych naszych ustaleń.

Tym bardziej wkurza fakt że sam zaproponował kwestie tak finansowe jak i realizacyjne i lipa, uskuteczniał podczas naszej rozmowy jakiś marketingowy bełkot.

Dlatego zrezygnowałem z tego projektu także chyba każdy z was by się wkurzył.

A co tu tłumaczyć?

To wkurza!

No właśnie tego do końca nie wiemy ;)

W dodatku jakoś dziwnie te posty wyglądają - takie nieskładne żalenie się, można to było zamknąć w jednej wiadomości i tyle. Nie wiadomo czy ktoś się nie wywiązał z terminu, czy może dostarczył wadliwe urządzenie albo zrobione niezgodnie ze specyfikacją. Za to w kółko pan z stx i pan z stx ;)

Ale może rzeczywiście nie wnikajmy...

No właśnie tego do końca nie wiemy ;)

W dodatku jakoś dziwnie te posty wyglądają - takie nieskładne żalenie się, można to było zamknąć w jednej wiadomości i tyle. Nie wiadomo czy ktoś się nie wywiązał z terminu, czy może dostarczył wadliwe urządzenie albo zrobione niezgodnie ze specyfikacją. Za to w kółko pan z stx i pan z stx ;)

Ale może rzeczywiście nie wnikajmy...

Widzę, że Ci, którzy doczekali się próbują wymyślać pewne historie i "rozmyć" sprawę. jeszcze kilka wymian zdań i kto wie? Może winę przypiszą zamawiającemu, chcącemu kupić produkt... Żenada!

Nie zmienia to przecież faktu, że STX (ponoć) grają, a Pan z STX po prostu dał ciała i tyle!

Widzę, że Ci, którzy doczekali się próbują wymyślać pewne historie i "rozmyć" sprawę. jeszcze kilka wymian zdań i kto wie? Może winę przypiszą zamawiającemu, chcącemu kupić produkt... Żenada!

Nie zmienia to przecież faktu, że STX (ponoć) grają, a Pan z STX po prostu dał ciała i tyle!

Dzięki kolego za wsparcie,przynajmniej ty rozumiesz o co mi chodziło.

Zakończmy już ten wątek bo wyjdzie na to że nie wywiązywanie się z obietnic jest OKI.

Powiem krótko przygotowałem się do tego projektu i wyszła lipa tak więc chyba mam prawo się wkurzyć.

W swoich postach chciałem zakomunikować brak kompetencji takich firemek coś ustalasz ktoś to akceptuje a póżniej zmienia zdanie,

no to jak to nazwać nie amatorszczyzną.

neo1972 - właśnie dostałem emaila od STXa. Ponoć podawałeś się za osobę, która współpracuje ze znajomym p. Trzaskowskiego. Ten uwierzył i zaproponował Ci jakiś upust

nie przypuszczając, że ktoś może w ten sposób usiłować wyłudzić wspomniany zestaw z jakąś tam zniżką powołując się na jakieś znajomości.

Właściciel firmy dokładnie wiedział o kim mowa. Ponoć zaproponował Ci w sytuacji, kiedy już było juasne że ściemniłeś, że możesz kupić bez żadnego problemu zestaw DIY FX-300 ale po cenie detalicznej.

Jak nie dadzą upustu to zje..... każdą firmę na forum? Masz bardzo ciekawy sposób na życie ale nie da się ukryć iż jest on bardzo upokarzający.

neo1972 - właśnie dostałem emaila od STXa. Ponoć podawałeś się za osobę, która współpracuje ze znajomym p. Trzaskowskiego. Ten uwierzył i zaproponował Ci jakiś upust

nie przypuszczając, że ktoś może w ten sposób usiłować wyłudzić wspomniany zestaw z jakąś tam zniżką powołując się na jakieś znajomości.

Właściciel firmy dokładnie wiedział o kim mowa. Ponoć zaproponował Ci w sytuacji, kiedy już było juasne że ściemniłeś, że możesz kupić bez żadnego problemu zestaw DIY FX-300 ale po cenie detalicznej.

Jak nie dadzą upustu to zje..... każdą firmę na forum? Masz bardzo ciekawy sposób na życie ale nie da się ukryć iż jest on bardzo upokarzający.

Kolego Pan Trzaskowski powiedział ci co chciał powiedzieć, po pierwsze za nikogo się nie podawałem bo maile były ode mnie czyli z mego imienia i nazwiska.

Panu Trzaskowskiemu przedstawiłem się z imienia i nazwiska także nie ma mowy o podawaniu się za kogoś innego.

Po drugie Pan Trzaskowski wiedział z kim rozmawia i o jakim projekcie jest mowa,sam zaproponował upust na kit do tego projektu jak mu powiedziałem kto będzie robił paki do tego kitu.

Podał termin realizacji z którego zresztą się nie wywiązał pewnie........." zapomniał."

Po trzecie nic nie chciałem wyłudzić tylko zapłacić za ten kit tyle ile zaproponował Pan Trzaskowski także kolego przestań pie....ić takie głupoty

bo nie brałeś udziału przy naszych ustaleniach.

Po czwarte nie było mowy o żadnym szantażowaniu na łamach forum.

Zaakceptował warunki jakie sam zresztą zaproponował a jak doszło do realizacji to się z nich wycofał twierdząc iż reklamy na STX FX-300 już nie potrzebuje.

Bo umowa była taka że jak zakończę budowę to wrzucę foty do sieci gdzie będzie wygrawerowana nazwa firmy i nr projektu.

Tak więc kolego kto tutaj ściemnia i jest upokarzający.

Na szczęście nie doszło jeszcze do wycięcia otworów pod głośniki w paczkach i mogłem zaadoptować inny kit tym razem bez ściemniania i obietnic bez pokrycia.

Kolego Angina,

Aby nie być gołosłownym zamieszczam treść maili od Pana Trzaskowskiego do mnie.

From: stx [mailto:[email protected]]

Sent: Friday, May 06, 2011 3:41 PM

To: XXXXX

Subject: Re: Zwrotnica do kitu FX300

Witam.

Jeżeli jest to dla projektu, w którym będzie brał udział Pan Robert to cena dla takich zwrotnic taka jak na stronie w wykonaniu standartowym -20%

Jeżeli jest Pan zainteresowany to proszę o inf.

Pozdrawiam

Sławomir Trzaskowski

a teraz kolejny mail do mnie:

From: stx [mailto:[email protected]]

Sent: Friday, May 06, 2011 8:54 PM

To: XXXX

Subject: Re: Zwrotnica do kitu FX300

Ok. Dla celów promocyjnych dotyczących tego projektu dla Pana mogę zaoferować 50% ceny na wszystkie produkty.

Czy wysyłka pod koniec przyszłego tygodnia będzie ok?

Pozdrawiam

Sławomir Trzaskowski

STX

Także człowieku zanim zaczniesz krytykować moją osobę najpierw się głęboko zastanów nad tym co piszesz.

No to żeście mi klina zabili - teraz nie wiem, co robić :)

Chyba zgłoszę się do okolicznego sklepu audio, żeby oni ściągnęli sobie z rabatem, a ja u nich po detalicznej zapłacę - będzie pewniej :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.