Skocz do zawartości
IGNORED

Vinyl Frame czyli ramki na winyle

tomasz_pianista

Rekomendowane odpowiedzi

W Targówku nie było i nie będzie. Pan z Ikea mi przez tel. też powiedział, że w Jankach mają się pojawić w styczniu.

a zalozylbym sie,ze na Targowku je kupowalem, bo tam bywamy najczesciej... no ale glowy nie dam.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Co by nie mówić pewna doza Pana Chaosa jest jednak obecna w Ikei. Nie raz i nie dwa dogadywałem się telefonicznie, że jadę po coś (szczególnie do Poznania), przybywam, a na miejscu okazuje się, że nie ma. Baza danych ma, magazyn nie. Czyli i tak lepiej, że ci mówią, że nie ma :)

W Gdańsku leżą jeszcze dwa rządki ramek, jakieś 20 coś sztuk. Zakupiłem sobie kilka ramek, świetny produkt za taką cenę.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Byli z resztą geniusze, którzy kupowali te ramki, wywalali kartkę ze środka z napisem IKEA, sprzedawali w dziale "płyty winylowe" za bodaj 99 albo 119zł, nie pamiętam. Pamiętam, że kilku jeszcze większych geniuszy kupiło te ramki w tych cenach, no cóż...

Dziś synthpopowo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13822-0-19910800-1389291238_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

U mnie jeszcze po koncercie w Chorzowie zostało - John Abercrombie. Jeden z lepszych koncertów na jakich byłem. Jakby jeszcze grał gdzieś w Polsce to polecam.

Może będziemy robić quizy na rozpoznawanie okładek?:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są już ramki na LP w Jankach. Zakupiłem sobie mały zapas. Ale bez obaw, nie wykupiłem całego asortymentu i nie będę sprzedawał na portalu aukcyjnym po 99,99 PLN/szt. : ) Zostało też coś dla Was. Swoją drogą. Choć jak wspomniałem, Play&Display są zmyślne i wygodne, to ramki z Ikea przebijają tamte na głowę, nawet abstrahując od ceny. Ikea (aluminium i szkło), P&D (plastyk i pewnie jakaś cienka pleksa no i do tego ten plastyk jakiś taki nie jest najwyższej jakości zważywszy na jej cenę). Zatem, brać GLADSAX'y póki są.

• 4 tygodnie później...

Kolejna redekoracja:) Ktoś rozpoznaje płyty?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byli z resztą geniusze, którzy kupowali te ramki, wywalali kartkę ze środka z napisem IKEA, sprzedawali w dziale "płyty winylowe" za bodaj 99 albo 119zł, nie pamiętam. Pamiętam, że kilku jeszcze większych geniuszy kupiło te ramki w tych cenach, no cóż...

To się nazywa kapitalizm i wolny rynek.

W socjalizmie uzywano słowa spekulacja ale ... tam popyt był większy niz podaż.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Kolejna redekoracja:) Ktoś rozpoznaje płyty?

Tomasz, wyjmujesz płyty z okładek przed wsadzeniem w te ramki? Gatefold też się mieści? Abercrombie był fajny :-) Generalnie oładki ECM to takie mini dzieła sztuki :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Z ECM jest również, że prawie większość z wydań (szata graficzna) ma ten sam mianownik, pewien taki sam ryt, przez co łatwo poznać, że to ECM.

Marketing ? Konsekwencja ? Wyrachowanie ? Galeria ?

>>>Generalnie okładki ECM to takie mini dzieła sztuki :-)>>>

Zgadzam się w 100%.

MUSIC NON STOP

Tomasz, wyjmujesz płyty z okładek przed wsadzeniem w te ramki? Gatefold też się mieści? Abercrombie był fajny :-) Generalnie oładki ECM to takie mini dzieła sztuki :-)

Tak, wyjmuje wszystkie płyty - i trzymam w starym nieużywanym boxie, gdyby mnie wzięło akurat na słuchanie tego co wisi na ścianie:)

Gatefold się zmieści bez problemu, nie wiem tylko czy nie będą zbyt mocno dociskane, ale póki co nie zauważyłem żadnych deformacji okładek.

ECM ma wybitne okładki, ja zwracam uwagę na detale...część albumów (np. Terje Rypdal - Waves albo Metheny - Rejoicing) jest wydana na innym papierze, świetna sprawa. O boxie Sun Bear Concerts Jarretta nie wspomne, mistrzostwo świata.

Tak, wyjmuje wszystkie płyty - i trzymam w starym nieużywanym boxie, gdyby mnie wzięło akurat na słuchanie tego co wisi na ścianie:)

Gatefold się zmieści bez problemu, nie wiem tylko czy nie będą zbyt mocno dociskane, ale póki co nie zauważyłem żadnych deformacji okładek.

ECM ma wybitne okładki, ja zwracam uwagę na detale...część albumów (np. Terje Rypdal - Waves albo Metheny - Rejoicing) jest wydana na innym papierze, świetna sprawa. O boxie Sun Bear Concerts Jarretta nie wspomne, mistrzostwo świata.

Sporo płyt ECM ma powleczone okładki takim czymś błyszczącym co po kilku/nastu latach złazi z nich i wyglądają jakby się ta folia odklejała. A Refoicing faktycznie jest na takim szorstkim papierze, jakby czerpany czy taki gruby papier 2 gatunku :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ładnie Tomasz zmieniasz, ładnie. Ja w końcu dziś powiesiłem 3 ramki na próbę. Jakie to szczęście, że wpadły mi w łapy te ikeowskie. Dla mnie bomba wykonanie i wyglądają na ścianie profeska.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Kupiłem ramki w Ikea w Jankach . Uff ciężko było tam dojechać w śnieżycę , ale udało się . Powiesiłem w nich płyty które mi się dublują,lub są uszkodzone.Fajnie wyszło-)

post-22906-0-41684100-1391454498_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.