Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Maestro 80 czy Tonsil Duet

Miyaga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam do Was pytanie.

Obecnie pożyczyłem Maestro 80 do odsłuchu.

I moje pytanie jest takie, czy są one lepsze od Tonsil Duet. Nigdy tych drugich nie słyszałem a konstrukcja wydaje się być podobna a na allegro można dostać nowe Duety

https://www.audiostereo.pl/topic/81966-tonsil-maestro-80-czy-tonsil-duet/

Tak. Ocena jakości dźwięku - tragedia. Brakuje absolutnie wszystkiego, w tym barwy i przestrzeni. Wiele kolumn z serii "mini wieża" gra lepiej.

Jeżeli szukasz tanich tonsili:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Ale ja mam na myśli Maestro 80

Ukryta Zawartość

Jesteś pewien ?

Ukryta Zawartość

Fenix to również tragedia- coś jak "rozwinięta" wersja Duetów:)

Wiem, bo mój brat takie ma- kupił, pomimo, że mu odradzałem, później próbował sprzedać, lecz nikt tego nie chciał od niego odkupić.

Z WYŻEJ WYMIENIONYCH KOLUMN ZDECYDOWANIE POLECAM MAESTRO 80.

No to mnie chłopaki załamaliście bo te Maestro nie są na sprzedaż (ojciec mój je ma) i stoją u mnie po prostu dla odsłuchu bo byłem ciekaw jak zagrają z moim denonem.

A takich Tonsilów nie ma na allegro obecnie. A te fenixy mam za śmieszne pieniądze.

Jakiego masz Denona??? Miałem Twingo podobne do Duetów oczywiście się różnią i zapewne grają inaczej, oddałem je rodzicom i jak do nich zachodzę ujmuje mnie ich miły basik. Kiedyś widziałem Feniksy jak dla mnie porażka...

Tak. Jak pisałem powyżej, brat chciał je pogonić (nowe) za pół ceny i nie było żadnego chętnego. Jest to wyrób kolumnopodobny dla absolutnie niewymagających słuchaczy. Dobrze radzę- NIE KUPUJ!!!

Tak Fenixy to porażka odradzam a co do Twingo i Duetów spokojnie wysterujesz swoją maszynką ale przesadzać nie można gdyż chyba mają 40 W RMS, u mnie grały najpierw na Technicsie potem na DRA 545 RD i naprawdę miło było posłuchać. Zobacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Myślę że są warte swojej ceny i nie potrzeba przy nich suba. Kiedyś były droższe.

Ukryta Zawartość

Kolego miałem Twingo, kiedyś były Duety w jakimś markecie tańsze od Twingo, Słuchając Twingo nie czułem niedosytu i nie byłem ciekawy Duetów. Denona masz zacnego, w jaki sposób chcesz dobrać kolumny? cena, rozmiar, parametry?

niestety ale mam jedynie na razie możliwość zamiany mojej nokii e63 na te fenixy (co jeszcze nie jest postanowione). miałem altony 110 ale musialem je sprzedac. i jestem bez kasy praktycznie bo jedynie 300zl za nie dostalem. a zastrzyku gotowki na razie sie nie moge spodziewac niestety

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.