Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki format będzie odtwarzany w DVD

Potok666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie w jakim formacie moge nagrać na płyte DVD moje utwóry aby odtwarzane były w DVD? Wiem że może to być mp3 a jakiś lepszy format jakiś bezstratny lub coś w tym stylu.

Mój odtwarzacz to Denon DVD 900 i pisze na nim tak:

dolby digital, dts digital out, compact disc digital video, trusurround by srs, mp3, 192kHz/24bity.

Z góry dzięki ;]

Niestety nic poza mp3 Tobie nie pozostaje, przynajmniej taki rezultat dał mój research. Poniżej ciekawostka dotycząca odtwarzacza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Żeby format (czyli de facto brzmienie) był lepszy niż mp3, możesz nagrać w formacie CD (tyle że oczywiście na płycie CD). Pytanie tylko co chcesz nagrywać? Bo jeżeli masz mp3-ki, to każda zamiana formatu przyniesie tylko kolejną degradację jakości.

Dzięki za info poczytam sobie. sprawdzilem juz, pare plyt poszlo do smietnika no ale coż. Jak nagram na DVD plyte to tylko w mp3 czyta ale jak nagram na CD to czyta też wav także wybieram CD.. pozdro Dzięki.

A tak nawiasem czy miedzy CD a DVD jest jakaś różnica w jakość odtwarzania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.