Skocz do zawartości
IGNORED

Czy opłaca się kupić zmieniarke cd?

szakal_lodz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiałem się ostatnio nad kupnem zmieniarki cd, takiej na 5 albo 6 płyt. Czy w porównaniu ze zwykłym cd będzie ta zmieniarka pracowała tak samo? Mam tu na myśli jakość dzwięku. Jak bym kupił sobie zmieniarke jakąś powiedzmy Sony czy Pioneer to jak to będzie w porównaniu z moim obecnym odtwarzaczem cd marki NAD???

Sa dobre zmienarki ale niezbyt dostepne i drogie, np. ES'y, C69ES, C79ES, C89ES.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jakby to było takie fajne rozwiązanie to NAD, Arcam, Rotel itp. ambitniejsze sonicznie firmy miałyby w swojej ofercie zmieniarki. To historia. Dziś -dość zawodny-gadżet zwany zmieniarką przegrał z zagęszcznami formatami typu MP3 i WMA. Mniej psujliwe, mniej miejsca, a jaka wygoda :)

Że jakość gorsza jak z CD? Ale zmieniarki nie powstawały by robić jakość tylko wygodę, gdy ktoś szukał jakości patrzył na inne półki.

Opłaca się mieć ( a tym samym kupić)

Poza oczywista oczywistością, czyli domową imprezą - gdzie możemy wrzucić 5 płyt i nikt nam nie grzebie w kompaktach, a pełnimy dodatkowo rolę gospodarza i dbamy o gości, trunki, atmosferę - to chociaż muzę mamy z głowy.

Ja pracuję dużo poza firmą i dla mnie to też wygoda i komfort pracy, mogę zaprogramować 5 CD - nie tracę koncentracji żeby zmienić CD. Jak czytam też mam wygodę.

Są wysokiej klasy zmieniarki, ale nie są tanie. Także nie prawdą jest iż występują tylko w klasie budżetowej.

Oczywiście laptop + wzmacniacz i mamy komfort maksymalny, ale ja lubię mieć coś w ręku, dlatego mam i Cd i magnetofony. Kolekcję winili kiedyś sprzedałem i żałuję. Lubie retro ;P

Kolega Ryszard1 ma rację jak obserwuję rynek to przyszłość mnie przeraża - serwer netowy połączony ze sklepem muzycznym internetowym, koniec radia FM. Zero utworów na CD, tylko zapis cyfrowy i opłata za każde odtworzenie pliku pobierana bezpośrednio z konta bankowego. A pliki jakości mp3 i dotego spreparowane dla lepszego buum - buum. Raj dla firm fonograficznych, dla mnie piekło ;P

Oczywiscie ze sie oplaca kupic zmieniarke CD. Przeciez CD to nowosc wchodzaca na rynek. A moze to serwery muzyczne? Juz sam sie gubie ;)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Moim zdaniem :

1. Mają już swoje lata.

2. Ich mechanika jest przeważnie bardzo zawodna.

3. Przeważnie są to niskie modele, oferujące podstawową jakość dźwięku.

4. Do części z nich nie ma już laserów

Szansa że trafisz coś fajnego jest - ale niska.

Ja mam taką jako dodatkowy cd i nienarzekam. Technics SL-MC400.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapewne nie brzmi ciekawi :) Osobiscie posiadam SL-PD7 ale to nic ciekawego, faktycznie baardzo ubogi tor audio. Moze nada sie na jako taki transport ale niewiele wiecej.

Odradzam zmieniarki z kieszeniami w ktorej plyty przesuwane sa z gory na dol. W Technicsie EH600 psulo sie na potege, plyta spadala z tacki i blokowala mechanizm.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Tyle ze to chyba jednak jest ta skubana kasetka ktora lubi sie blokowac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.