Skocz do zawartości
IGNORED

jaki blu ray wybrać z 5.1 ?

MarcinCz

Rekomendowane odpowiedzi

witam prosze o pomoc w wyborze odtwarzacza blu ray, kupiłem tv lcd 40 cali full hd, mam już komputerowe głośniki creative 5.1 i chciałem dokupić odtwarzacz blu ray żeby z tego zestawu stworzyć kino domowe i podłączyc te głośniki do odtwarzacza blu ray zamiast korzystać z głośników telewizora ale jaki model wybrać nie mam pojęcia, ekonomiczny wybór mnie interesuje z góry dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/81620-jaki-blu-ray-wybra%C4%87-z-51/

Ekonomiczny wybór,trudna sprawa LG-390 ma dekodery na pokładzie ciekawy odtwarzacz,ale brak ustawień zaawansowanych,mozna tylko ustawic rozmiar kolumn,nic więcej.Philips7500 ale jest to kaprysny odtwarzacz,Samsung3600,4600 nie polecam wcale bo strasznie sie psują.Sony 760,560 mogą być dobre ale nie czytają MKV.Jak nie zależy ci na uniwersalnym odtwarzaczu,i nie prze3szkadza ci długie wczytywanie płyt to Sony 300 będzie najtańszy ze 200 pln.Jak chcesz mieć wszystko czytający odtwarzacz to jednak LG-390.

Ta propozycja z Sony jest wg mnie rozsądna. Ich odtwarzacze BR są dość ciche, szybkie, nie ma specjalnych problemów z awaryjnością. W topowym modelu jest już nawet Skype, ale zdecydowanie nie był by to już najtańszy wybór.

MarcinCz, podaj zakres cenowy takiego urządzenia:)

Dariusz964, czy z „kapryśnością” odtwarzaczy spotkałeś się tylko w tym konkretnym modelu?

Seria 7500 rzeczywiście sprawiała problemy niektórym użytkownikom i dotyczyły one na ogół nieprecyzyjnej komunikacji urządzenia z pilotem, ale warto podkreślić, że przypadłość nie dotyczyła całej serii modelowej, a tylko jej części. Miałeś okazję testować model 9600?

W razie pytań jestem do Waszej dyspozycji – ekspert[malpa]philips.com

To może Denon:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczekaj chwilę. Niedługo, o ile dobrze pamiętam, Manta ma wydać Blu-ray ;) Na ich dvd, raczj nikt nie narzekał, przynajmniej w moim gronie znajomych :)

To żart? Klientów narzekających na awaryjność Mant są tysiące. Nie bez przyczyny oficjalne forum Manty zostało zamknięte. Na samą myśl o nagrywarce Manty, jaką nabyłem kiedyś w jakimś zaćmieniu umysłu, szlag mnie trafia. A Blue-ray'a Manta już dawno wypuściła...

To żart? Klientów narzekających na awaryjność Mant są tysiące. Nie bez przyczyny oficjalne forum Manty zostało zamknięte. Na samą myśl o nagrywarce Manty, jaką nabyłem kiedyś w jakimś zaćmieniu umysłu, szlag mnie trafia. A Blue-ray'a Manta już dawno wypuściła...

Widzisz, jak się komu trafi. Miałem okazję sprzedać dziesiątki Mant, nigdy żadnej reklamacji. Do dziś znajomi, klienci chwalą sobie te odtwarzacze i wciąż z nich korzystają - z oczywistych powodów. Najwidoczniej poznałem klientów z drugiego końca kija ;)

Ja miałem DVD Manty. Bezawaryjny i działa do tej pory. O jakości obrazu się nie wypowiem, ale bajki dla dziecka na tym da się oglądać. Mam go już 6 lat i działa bez problemu. Jak już zostało powiedziane, zależy jak się trafi. Jednak kupując odtwarzacz BD, wolał bym wydać trochę więcej i cieszyć się z dobrej jakości obrazu i dźwięku na wiele lat, zwłaszcza że teraz odtwarzacze mają możliwość upgrade`u softu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.