Skocz do zawartości
IGNORED

Czy sa jeszcze tanie i dobre buty czy juz nie ma?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wierze w te obuwie na wiele lat. Watpie by zakup pary butow za 2500zł zwrocil sie jakbym np kupywal po 200zł. But wystarczy uzytkowac z glowa i jesli jest dobrze zrobiony ze skory naturalnej to i za 200zl posluzy dlugo.

Buty z Deichmana (za 140 zł) zachowały u mnie dobry stan podeszwy mniej niż dwa miesiące, potem zaczęła się przecierać cieniutka warstwa gumy pod podeszwą i wylazły pod obcasami paskudne dzióry w które co chwilę właziły kamienie a co za tym idzie musiałem dosyć często przystawać aby je wyjąć z obcasa. Niedługo potem pękły podeszwy tóż za obcasem, ale to można w sumie skleić klejem super glue, to wtedy kilka dni wytrzyma, a potem trzeba znowu kleić nawet i codziennie. Po niedługim czasie zaczęły na obcasie pojawiać się paskudne pionowę pęknięcia (i znowu klejenie) no i powoli zaczęły też wypadać ''z toru'' pięty do wewnątrz tj chodzi o to że tylna dolna część buta powoli wypada (do węwnątrz) coraz bardziej z lini prostej względem podeszwy aż powstają pęknięcia na styku z podeszwą, (i znowu klejenie) następnie gdzieś w połowie trzeciego miesiąca zapadły mi się całkiem pięty do obcasa (no bo przecież teraz obcasy są najczęściej puste w środku). Aha , szybko przetarta skóra tóż za piętą też mi dała nieźle w kość ;). A jeżeli chodzi stan skóry nawierzchniej, to był przez ten cały czas w dobrym stanie vs totalnej ruiny podeszwy. A odnośnie tanich (tj tańszych niż powyższe) butów, to kiedyś włąśnie miałem takie buty, nazywały się DA YONG (to chyba chińska nazawa), takie półbuty z szerszym zaokrąglonym przodem. Chodziłem w nich a nawet potem w nich biegałem chyba łącznie ponad cztery lata. Aż w końcu całkowicie starła się podeszwa z tyłu i z przodu (tzw łódka).

Widocznie twoje nie byly dobrze zrobione o czym napisalem wyzej. Jak pisalem uzytkuje od jakiegos czasu Neex-y i jedna pare mam juz 3 rok i narazie nic sie nie dzieje poza scierajacą sie powoli podeszwą. Ale to raczej normalne.

?👈

W zdaniu tytułowym jest już zawarta bzdura...tanie i dobre wyklucza się wzajemnie.Dobre to nie tanie.

rozumie Cie ale jest jeden problem marketingowy: wlasnie dobre muzi byc drogie, tylko ze w dzisiejszych czasach i przy dzisiejszej technice to nie musi byc prawda to zalezy od polityki producentow, my chcemy wylonic w tym watku firmy ktore wieksza wage przykladaja do jakosci a odrzucic te produkujace niskiej jakosci buty i maja dzialania przewidziane na masowa sprzedaz dla masy, juz wiem ze obuwie z ccc nalezy do tej drugiej grupy, szukam obuwia z pierwszejgrupy ewentualnie kompromisu, ale NIE z DRUGIEJ!!!

chwilowy brak działalności w audio.

Ludzie różnie chodzą, mają różne nawyki a buty to nie koło samochodowe. Wiele butów jest dzisiaj uniwersalnych tzn większość osób może w nich chodzić bez problemów ale też nie są to buty wygodne. Taka rzecz jak skrzywienie kręgosłupa wpływa na sposób chodzenia i miejsce oparcia stóp. Mi pasują buty Scarpy - dopasowany rozmiar pracuje doskonale ze stopą i pozwala szybko chodzić z naciskiem na przód (dlatego nie lubię szerokiej sztywnej podeszwy), nie są to buty do biegania (te lekkie Scarpy) bo nie tłumią wstrząsu ale ta pewność chodzenia, podstawy i KOMFORT!!! Nigdy nie chodziłem w wygodniejszych butach niż Scarpy. Nie są to super-hiper technologie (vibram, skóra łączona z materiałem) ale krój buta, profil przekładki na podeszwie w połączeniu z firmowymi wkładkami to REWELACJA. Skóra to tylko materiał, żeby było fajnie projektant musi określić jak klient chodzi i cały but będzie pod to uszyty - kierunki łączeń, jakość szycia (z trwałością może być różnie zależnie od sposobu traktowania) i odpowiednie przygotowanie skóry etc. Do grupy Scarpy należy też Asolo ale tam buty zupełnie inaczej pracują i zupełnie inaczej się w nich chodzi (ja wolę kocie Scarpy).

Była taka firma Reichle - kieedyś robili świetne, trwałe górskie buty, jak na ciężkie buty bardzo dobrze pracowały. Później mieli problemy i zaczęli przenosić produkcję do innych krajów, jakość się obniżała aż w końcu kupił ich Mammut...

Połbutów nie lubię - po prostu nie odpowiada mi taki sposób chodzenia. Chodzę szybko i potrzebuję butów które mi w tym nie przeszkadzają. Wbrew pozorom trudno kupić dobre buty do szybkiego chodzenia :D

Przed kilkoma laty wspólnie z Wydziałem technologii i materiałoznawstwa Politechniki Radomskiej zastanawiałem się co oznacza tanie buty, a mianowicie czy pod uwagę bierze się koszt użytkowy wyliczony na każdy dzień amortyzacji, czy koszt jednostkowy przy zakupie czym się kieruje większość polskich konsumentów. Biorąc pierwsze jako priorytet buty z pozoru uważane za drogie przy zakupie okazują się tymi tanimi, gdyż służą przez wiele lat, dają się naprawiać bez obniżenia walorów użytkowych. Buty tanie przy zakupie są butami drogimi z uwagi na: brak higieniczności dla stóp, szybką amortyzacją i brakiem możliwości ich naprawy. Temat wątku ciekawy lecz nieprecyzyjny.

Przed kilkoma laty wspólnie z Wydziałem technologii i materiałoznawstwa Politechniki Radomskiej zastanawiałem się co oznacza tanie buty, a mianowicie czy pod uwagę bierze się koszt użytkowy wyliczony na każdy dzień amortyzacji, czy koszt jednostkowy przy zakupie czym się kieruje większość polskich konsumentów. Biorąc pierwsze jako priorytet buty z pozoru uważane za drogie przy zakupie okazują się tymi tanimi, gdyż służą przez wiele lat, dają się naprawiać bez obniżenia walorów użytkowych. Buty tanie przy zakupie są butami drogimi z uwagi na: brak higieniczności dla stóp, szybką amortyzacją i brakiem możliwości ich naprawy. Temat wątku ciekawy lecz nieprecyzyjny.

Tak samo nieprecyzyjna jest twoja wypowiedz :)

?👈

za duzo czynnikow decyduje, tylko ze czynnik marketingowy i polityki producenta jesli chodzi o jakosc jest decydujacym wiec pytanie jak najabrdziej precyzyjne (czytaj: mozna kupic tanie a dobre buty jesli firma ma inna polityke lub nie produkuje tak jak sie teraz to robi (czytaj: specjalnie niskiej jakosci zeby masowo sprzedawac czyli zeby klient jak najkrocej chodzil w butach))

chwilowy brak działalności w audio.

• Moderatorzy

a ja polecam wszystkim wyroby ECCO, wszystkie wytrzymują mi dłużej niż 5 lat i są bardzo wygodne

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość Gość

(Konto usunięte)

a ja polecam wszystkim wyroby ECCO, wszystkie wytrzymują mi dłużej niż 5 lat i są bardzo wygodne

No to masz szczęście. Co do wygody to pełna zgoda ale z trwałością to i ja i moja żona mamy inne doświadczenia.

Ecco sa fajne mialem 2 pary takich modeli z siateczka oddychajace (takie lubie) i po 3 lata wytrzymuja u mnie a ja zawsze niszczylem szybko buty co jest wynikiem bardzo dobrym.

Kupowanie tanich butow sie nie oplaca bo raz niszczymy sobie stopy (pocenie) a dwa rozlatuja sie bardzo szybko tracac walory uzytkowe co skutuje spadkiem wygody oraz wygladu ww.

Po ostatnich ,,budzetowych,, zakupach w jakims sklepie przy Tesco jednoznacznie wyleczylem sie z kupowania takiego badziewia ktore smierdzi jeszcze dlugo po zakupie a noga poci sie okropnie gdy w innych butach w moim przypadku efekt ten nie wystepuje.

robix

• Moderatorzy

ecco delikatnie przegina z cenami ale faktem jest ze robia dobre i trwale buty,3 sezony spokojnie wytrzymuja przynajmniej u mnie

2x w roku dostaję od nich sms i mogę kupować dowolne buty z 20 % rabatem w każdym salonie firmowym, trzeba zapisać się do ecco klub

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam cos podobnego do tych wersja sprzed trzech lat,skorzane i sa to buty nie do zdarcia,po wyczyszczeniu wygladaja jak nowe,podeszwa minimalnie sie wytarla a chodze w nich sporo,co prawda cena nie jest niska od 460 do 560 zl,ale warto,mialem poprzednio podobne buty diversa ktore kosztowaly 250 zl po roku nadawaly sie tylko do wyrzucenia to samo buty daichman i ccc jadna wielka porazka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale wy tym ecco zachwyceni hoho

wielokrotnie bylem w tym sklepie i jeszcze nigdy nie znalazlem butow ktore tam by mi sie podobaly.

Omijam ten sklep , juz wogole do niego nie wchodze , ecco kojarzy mi sie z tym ze robia oni buty dla starszych panow, a nawet dziadkow :))

ile ludziuf tyle gustuf jedni lubiom ecco inni nie,swiat bylby nudny gdyby fszyscy chodzili w tym samym,mowisz ze ecco ci sie nie podoba a wojas tak tylko ze wojas zywcem zrzyna z ecco dlatego nie kupuje tam butow

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.