Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie końcówki do kabla UltraLink Excelsior 2,4 MK II

kwinto2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem dwa dni temu kolumny Paradigm Monitor 9V6 oraz kable UltraLink Excelsior 2,4 MK II. Nie wiem czy te kable nie są na wyrost dla tych głośników, sprzedający kolumny zapewniał że są odpowiednie. Wysłuchałem różnych opini na temat końcówek do tych kabli i sam już nie wiem czy kupić drogie końcówki Ultralink po 100 zł za 4szt czy Nakamichi też złocone po 10 zł czy jak radził mi jeden serwisant w ogóle nie zakładać końcówek i wkręcić je bezpośrednio w gniazda ? Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.

Kwinto2

Tak bez przegięć, to te są OK:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak bez przegięc, to Excelsior MkII jest fabrycznie konfekcjonowany w wielgachne i grube "widełki" (a raczej widły)

których nijak nie da się wcisnąc w terminale większości wzmacniaczy jakie miałem czy mam u siebie,

dlatego też po krótkim namyśle po prostu je usunąłem, co rozwiązało przy okazji kilka innych problemów jak np.

zawracanie sobie głowy cudowaniem ze zworkami w kolumnach wyposażonych w podwójne czy nawet potrójne gniazda.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Witam , dziękuje za podpowiedź.Moje kable nie były zaprawiane kupiłem je na metry 2x2,5 m więc nie mam nic.W kolumnach jest cztery gniazda,po dwa są złączone zworami.Nie wiem czy to dobry pomysł ale myślę zdjąć zwory i ponieważ kabel jest 4 żyłowy połączyć cztery końce do kolumny a po dwa skręcone do wzmacniacza.Tylko dalej nie wiem czy zakładać końcówki czy wkręcić sam kabel ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.