Skocz do zawartości
IGNORED

przyzwoity interkonekt co najmniej sredniej klasy

bubusia

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie jestem na etapie wymiany kabla sygnalowego. Wypozyczylem audionove starlight. Z pobieznycgh przesłuchan wydaje sie b dobry do mojego systemu, a szczegolnie w porownaniu do starego VH D 102. Czy mial ktos do czynienia ze starlightem i czy warto go kupic za okolo 850zl. A moze jakas lepsza alternatywa w tej lub troche wyzszej cenie(patrz moj system).

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

no i thx za odpowiedz - pytanie chyba dosyc klarownie sformulowane, odp. tez , jak warto to warto:)

a jeszcze bylo o alternatywe?

:P

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Testowałem ten kabelek i fakt jest niezły.

Pytasz o alternatywę w tej lub wyższej cenie,ja proponuje kabelek trochę tańszy a moim skromnym zdaniem ciut lepszy mianowicie King Cobre Audioquesta.

Chyba tez łatwo go pożyczyć i przetestować.

Testowałem ten kabelek i fakt jest niezły.

Pytasz o alternatywę w tej lub wyższej cenie,ja proponuje kabelek trochę tańszy a moim skromnym zdaniem ciut lepszy mianowicie King Cobre Audioquesta.

Chyba tez łatwo go pożyczyć i przetestować.

z checia poslucham rowniez tego kabla, w jakim aspekcie byl ciut lepszy - jesli mozna zapytac?

Jak umiesz posłużyć się lutownicą to polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wytworzenie nie jest takie trudne i kosztowne, a efekty są całkiem przyjemne.

Ukryta Zawartość

Własnie jestem na etapie wymiany kabla sygnalowego. Wypozyczylem audionove starlight. Z pobieznycgh przesłuchan wydaje sie b dobry do mojego systemu, a szczegolnie w porownaniu do starego VH D 102. Czy mial ktos do czynienia ze starlightem i czy warto go kupic za okolo 850zl. A moze jakas lepsza alternatywa w tej lub troche wyzszej cenie(patrz moj system).

Twoje pytanie nie jest klarowne. Nie piszesz co daje Ci Twój zestaw. Czego szukasz w dźwięku. Napisz co chcesz osiągnąć nowymi kabelkami. No i do jakiego zestawu

P.S. Sory, już widzę jaki masz zestaw i jakiej muzyki słuchasz. Spróbuj zapisać się na test tego monkey cable seria clarity (dział stereo). Myślę, że do Jazzu będzie ok.

moze powinienem wspomniec, chodziloby mi o przejrzystosc, przestrzen, detal, powietrze, bardziej konturowy bas, nie chcialbym tez jakos strasznie utracic srodka

a moze taka uzywka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nordost Baldur, VdH Orchid.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

A ja miałem Audionove Aurore MKII i porownywalem go bezposrednio z Phobosem MKII. Żadnej różnicy, a cena 3 razy niższa. Za to usłyszałem różnicę gdy podpielem srebro za 300zł i to ono zagościło u mnie na stałe.

?👈

Mój dobry kolega ma nightflighta mk2. Wymienia na tanią suprę. Bo jest lepiej.

Ale to jest oczywiście to co ja zawsze powtarzam- najlepiej samemu usłyszeć i ocenić. Mi się podoba dźwięk chorda, innemu może już nie.

moze powinienem wspomniec, chodziloby mi o przejrzystosc, przestrzen, detal, powietrze, bardziej konturowy bas, nie chcialbym tez jakos strasznie utracic srodka

a moze taka uzywka

Ukryta Zawartość

Właśnie te cechy ,które wymieniłeś wydaje mi się że ciut lepsze posiada Audioquest

Co do tego Cheetecha to super kabel,ale mam pewne ale,mianowicie pełno krążących podróbek.

Obecny odpowiednik tego Cheetecha w katalogu Audioquesta to zdaje się Niagara kosztująca coś koło 2,5 tyś,albo i więcej (pisze z pamięci),ale oczywiście gościa z tej aukcji o nic nie posądzam,może po prostu zależy mu na szybkiej sprzedaży (takie okazje też się zdarzają.)

Ukryta Zawartość

Witam, z mojej strony polecam niedrogi kabelek : Supra DAC. Wydaje mi się że posiada dość ciekawy dźwięk (jest ciepły i ma fajną średnicę). Znalazłem na jednej z aukcji, jest niedrogi i uważam, że można spróbować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

słucham, słucham, cały dzień, już prawie nic nie słyszę:)

na razie tylko starlight, ale słucham:)

Witam, z mojej strony polecam niedrogi kabelek : Supra DAC. Wydaje mi się że posiada dość ciekawy dźwięk (jest ciepły i ma fajną średnicę). Znalazłem na jednej z aukcji, jest niedrogi i uważam, że można spróbować.

Ukryta Zawartość

O właśnie. I z tego będziesz zadowolony.

Ukryta Zawartość

Jeszcze poszukaj Chord Chorus, bardzo fajny kabelek.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Dzieki za propozycje, wlasnie oddalem starlight-kabelek ogolnie b dobry, ale chyba spodziewalem sie troche wiecej tego o czym napisalem wyzej, wlasnie zamowilem argentum 6/4 silver, z opisow wydaje sie miec to czego szukam, w miedzyczasie moze sprobuje czegos z ww.

na allegro znalazlem ciekawa propozycje audioquest colorado, koles jednak troche przesadza z oplata za wypozyczenie, tzn 100 zl dziennie:)

Polecam Monacor AC-080 - bardzo dobry kabel w "umiarkowanej" cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ukryta Zawartość

ja mam monacora głośnikowy rewelacja w swojej cenie 5pln mb :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A vdH The First Ultimate słuchałeś ? Moim zdaniem od niego powinno się zaczynać odsłuchy kabli <2000zł, chociażby po to aby sobie ustalić jakiś benchmark. Używane można dostać już za 600zł.

Ja z rDACie używałem właśnie vdH First Ultimate, mam też znajomego który podłącza rDACa starszym vdH The First (tym cielistym z białymi wtykami).

Ten ostatni to już w ogóle chodzi za grosze - 300-400zł, a to dalej wybitny kabel.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Najprostrze rozwiazanie i calkiem tanie to kupic wysokiej jakosci profesjonalny kabel mikrofonowy i ekran kabla laczyc na mase obudowy z jednej strony. Przewod sygnalowy i masa sa oczywiscie wewnatrz ekranu. Do tego dobrej jakosci profesjonalne wtyczki maxymalizujace powierzchnie styku i kabel gotowy.

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Własnie zastanawiam sie nad jakims tanim kablem do przyszlego tunera. Nie dbam zbytnio o jakosc z radia dlatego mysle o czyms tanim. Nie wiem czy lepszy bedzie np jakis Prolink czy wlanie ten Monacor.

Ukryta Zawartość

?👈

wlasnie sluchalem enchantress nordost, tak przy okazji, i okazal sie dosyc ciekawy - zrownowazony, ladnie doswietlajacy, niezle kontrolowany bas, nie wiem czy nie wolabym go niz audionove starlight - miala lepszy srodek, teraz czekam na argentum 6/4 silver, moze to bedzie juz to

no i to jest to, w koncu cos co robi roznice, argentum ftw - i tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.