Skocz do zawartości
IGNORED

CA Azur 550A, CA Azur 350C jakie kable

klerykk

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt z tematu. Jakim kablami podłączyć te klocki żebym się nie zrujnował oraz jakie kable do kolumn (w planie Monitor Audio M4)

Czy końcówki "banany" są tylko dla wygody czy coś dają?

Czy do sprzętu tej klasy trzeba inwestować w lepsze kable czy wystarczą tzw. fabryczne.

Jeżeli chodzi o kolumny to jeszcze myślę, reszta zamówiona.

Czy do czasu zakupu nowych kolumn mogę "grać na 6 omowych Yamahach NX E800, które zostały mi po PianoCrafcie?

https://www.audiostereo.pl/topic/81035-ca-azur-550a-ca-azur-350c-jakie-kable/

Kable zostaw na koniec, jest to zależne od wyboru kolumn. Po złożeniu całego zestawu z kolumnami i osluchaniu się z nim przez pewien czas będziesz miał pełen obraz brzmienia oferowanego przez system i dopiero wtedy będziesz w stanie wybrać drogę ewentualnej korekty brzmienia za sprawa kabli.

Co do kolumn to połączenie CA z Monitor Audio zaoferuje Ci dźwięk stosunkowo jasny. Jeśli taki szukasz, to ok. Osobiście jednak do CA zaproponowalbym Ci kolumny o lagodniejszych ekranach pasma. Jeśli pomieszczenie ma kilkanaście metrów, pomysł o monitorach Dynaudio DM, najnowszych Xavian Primissima, ewentualnie.bardzo dobrych Kef Q300.

Zdecydowanie polecam odsluch,

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Sprzęt z tematu. Jakim kablami podłączyć te klocki żebym się nie zrujnował oraz jakie kable do kolumn (w planie Monitor Audio M4)

Czy końcówki "banany" są tylko dla wygody czy coś dają?

Czy do sprzętu tej klasy trzeba inwestować w lepsze kable czy wystarczą tzw. fabryczne.

Jeżeli chodzi o kolumny to jeszcze myślę, reszta zamówiona.

Czy do czasu zakupu nowych kolumn mogę "grać na 6 omowych Yamahach NX E800, które zostały mi po PianoCrafcie?

1. Daj sobie na razie spokój z kablowym "szaleństwem". Nie masz nawet jeszcze całego sprzętu w domu. Jak go już skompletujesz, to posłuchaj jakiś czas, "poznaj", a potem dopiero kombinuj z kablami, choć jak dla mnie, to mają one znikomy, a wręcz zerowy wpływ.

I proponuję Ci po osłuchaniu się ze swoim sprzętem wypożyczenie jakicholwiek "lepszych" kabli i porównanie, czy w ogóle słyszysz jakieś zmiany, różnicę.

2. Moja sugestia w związku z powyższym jest abyś tym bardziej "nie ładował się" na wstępie w DNM Reason, bo nie są to tanie kable (przy przeciętnych długościach zapłacisz 1/3 tego, co za wzmacniacz i CD!).

3. Jeśli nie masz żadnych kabli, kup w miarę tani interkonekt i kable głośnikowe w rozsądnej cenie - jeśli już to adekwatnej do ceny całego systemu.

Może wybierzesz coś z:

- Procab (LS25)

- Ecosse (CS2.3 / The Composer)

- Chord (Carnival SiverScreen / Crimson Plus)

- QED

Sprawdzone firmy, bardzo dobra jakość kabli i wtyków.

4. Banany kompletnie nic nie dają. Służą praktycznie tylko dla wygody, ale chyba nie będziesz przełączał co chwilę kolumn, więc odpuść sobie. Moim zdaniem to zbędny, dodatkowy element - osobiście mam wetknięte gołe przewody do terminali, jedynie zabezpieczone koszulkami termokurczliwymi.

5. Jak najbardziej możesz używać kolumn od PianoCraft.

Powodzenia, pozdrawiam!

nie wiem czy nie przesadzisz z tym połączeniem tj: CA i MOnitor Audio, lepiej wczesniej posłuchaj, a kable zostaw na koniec

Właśnie taki zestaw mam osłuchany ale kasy na kolumny zbrakło i muszę poczekać, a do tego czasu użyje kolumn Yamahy. Q21 właśnie na tych M4 zabrakło mi trochę basu. Odsłuch był w pomieszczeniu ok 20 - 22m w domu sprzęt będzie grał na 16m2. Co radzisz.

Monitory wymagają solidnych standów a to duży koszt. Na kolumny będę miał 1500 - 1700zł.

ememka - dzięki za wyczerpującą odp. Wszystko wezmę pod uwagę.

za ta kase szukalbym starego eposa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.