Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  193 członków

STX Klub
IGNORED

Klub Fanów STX

Rekomendowane odpowiedzi

czy moje kolumny czy wasze, wszystko można znaleźć w sieci. Jak uważasz wasze będą lepiej grać od tych pianocraftów? Na mój gust tak -Electrino bedzie lepiej grać bo skrzynka większa:) Ale ja mam słąby słuch.

Ciekawe jak by to ocenił ktoś kto się zna i potrafi oceniac dźwięk kolumn. Z electrino dźwięk bardziej zbasowany. Wysokie tony wydaje mis ie lepsze w piano

angina co byś mi polecił z STXa jako alternatywa dla głośników pianocrafta. Mam na myśli takie właśnie małe na biurko ale zeby wyglądały topowo.

STX E-200n - komplet 350zł. Niskotonowy 15cm więc chyba wiecej niż w pianocraft, ale cała kolumienka waży 2kg a piano craft chyba ze 4g. Piano jest głębsza a te są płaskie mają tylko 10cm troche jak głośniki do radiowęzła. Czy ktoś by się pokusił o ocenę grania tego STX E200n?

A moze te byłyby lepsze STX F-110

Ciekawe jak by wypadło porównanie kolumn Electrino 150 do podstawkowych Yamaha NX-E800. Wydaje mi się że ze względu na wielkość skrzyni STX będą miały większy bas

Jest w ogóle sens to porównywać? Te Yamahy to jakieś zabawki...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Wrazenia. Na poczatku kicha dapiero po kilkunastu godz. pokazały pazury. Najlepsze w nich to gora i srodek. Natomiast doł jest troche chłodny,wycofany.jak stoi amplituner?

No normalnie na nozkach:)

Wysłane z mojego ASUS_T00G

A amplituner to Cambridge audio 551v2

Nie napisałem "jak stoi", tyko jaki kolego, więc się nie czepiaj. :) Czyli mówisz, żeby podkręcić na początku gałkę i wyjść z domu, żeby się wygrzewały i kaleczyły uszy sąsiadów, a nie moje? ;)

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Pokój 32 metry, ale zagracony niestety i kolumny nie będą stały niestety w rogach pomieszczenia ,a po bokach stolika telewizyjnego nad czym trochę ubolewam.

Jak były by po rogach to beda dudniły kolego. Spory pokoj masz

Pozatym za bardzo ich nie rozstawiaj od siebie bo stracisz wspaniała scene ktora one maja!!!

Chyba dobrze, że tylko Ty. Zaraz z Ciebie zjadą, że proponujesz odsłuchy z filmiku nagranego telefonem :D Brzmi obiecująco w każdym razie.

filmik ja chciałem i dziękuję, ale widzę że mamy klona:)

Tak mamy klona.

artiz_ i artur_gorczak to ta sama osoba na komorce w tel. korzystam z tapatalk i tam jestemnjako artiz_ a na tel kompie artur gorczak.

Dlaczego? Poniewaz nie pamietam hasła do forum,w tapatalk pamieta je w pamieci aplikacji.

Zreszta chyba to nikomu nie przeszkadza.:)

Jak mi napiszecie ze jestem pracownikiem stx to nie bedzie juz zadnych filmikow ani zdjec,bo sie zamkne w sobie :)

W tym wątku są same klony musisz się do tego przyzwyczaić:)

Pianopiano precz z klubu STX!!! Nic nie wnosisz do tematu, jesteś głupim trollem z konkurencyjnej firmy.

Jedną z lepszych metod wygrzewania jest podłączenie pod generator np. na 10HZ, przy okazji gryzonie opuszczą dom ;)

artiz_ i artur_gorczak to ta sama osoba na komorce w tel. korzystam z tapatalk i tam jestemnjako artiz_ a na tel kompie artur gorczak

Tak kolego, już to zauważyłem. A tym trollem pianopiano to się nie ma co przejmować. Przyszedł tutaj tylko śmiecić.

Grają dopiero dwie godziny :) zaraz po podłączeniu to była masakra, zero basu i suchość, teraz już jest mały basik, reszta pasma też się trochę podrównała i pokazała:)

Kolumny grają pod TEAC A-1D w salonie 25m^2 i powiem że jest to celnie dobranie kolumn do wielkości pomieszczenia bo potencjometr jest na ok 50% i mi to w zupełności wystarcza.

Jak pograją z miesiąc to może napiszę coś więcej :)

2 godziny troche mało. U mnie maja juz ze 60 godzin . I powiem Ci ze jest b. duza roznica po wygrzaniu . Potrafia te kolumny wycisnac soki ze wzmaka. Moj az sie gotuje a mam 2x100w przy 8 ohm . Jak usiade 2 m od głosnikow i włacze fajna perkusje to cisnienie akustyczne sprawia ze klata mi drzzy. Efekt jak na koncercie :)

2 godziny troche mało. U mnie maja juz ze 60 godzin . I powiem Ci ze jest b. duza roznica po wygrzaniu . Potrafia te kolumny wycisnac soki ze wzmaka. Moj az sie gotuje a mam 2x100w przy 8 ohm . Jak usiade 2 m od głosnikow i włacze fajna perkusje to cisnienie akustyczne sprawia ze klata mi drzzy. Efekt jak na koncercie :)

Różnica będzie na pewno duża skoro już po 2 godzinach słychać ją wyraźnie. U mnie wzamk ma 2x50W przy 8 ohm.

A ja wczoraj wypakowałem 250-tki, na początek okazało się że w transporcie pękła podstawka i głośnik się chwieje. Na szczęście sprzedający okazał się w porządku i załatwia dla mnie nową. Ale żeby atrakcji nie było za mało to dzisiaj dzieci podczas mojej nieobecności zniszczyły mi w jednej kolumnie wszystkie głośniki(dwa dosczętnie,jeden lekko) za wyjątkiem niskotonowego. Napisałem do STX czy można nabyć same głośniki. Po prostu jestem ugotowany dzisiaj. Do tego czasu kolumny grały u mnie w sumie dopiero kilka godzin, więc wstrzymam się z ocenami brzmienia dopóki się nie wygrzeją. Wyglądają w każdym razie niesamowicie, pierwsze co się rzuca wszystkim w oczy po wejściu do pokoju.

A ja wczoraj wypakowałem 250-tki, na początek okazało się że w transporcie pękła podstawka i głośnik się chwieje. Na szczęście sprzedający okazał się w porządku i załatwia dla mnie nową. Ale żeby atrakcji nie było za mało to dzisiaj dzieci podczas mojej nieobecności zniszczyły mi w jednej kolumnie wszystkie głośniki(dwa dosczętnie,jeden lekko) za wyjątkiem niskotonowego. Napisałem do STX czy można nabyć same głośniki. Po prostu jestem ugotowany dzisiaj. Do tego czasu kolumny grały u mnie w sumie dopiero kilka godzin, więc wstrzymam się z ocenami brzmienia dopóki się nie wygrzeją. Wyglądają w każdym razie niesamowicie, pierwsze co się rzuca wszystkim w oczy po wejściu do pokoju.

Podstawki sa do kupienia .wystarczy zadzwonic do stx i za 70 zl masz w raz z nozkami. Do kolumny sa przytwierdzne na 4 imbusy.

Mi tez w transporcie 1 uległa uszkodzeniu. Stx niestety słabo zabezpiecza kolumny.

Na dole i na gorze formatka ze styropianu.

W kazdym badz razie ja swoja kolumne naprawiłem:)

Podstawki sa do kupienia .wystarczy zadzwonic do stx i za 70 zl masz w raz z nozkami. Do kolumny sa przytwierdzne na 4 imbusy.

Mi tez w transporcie 1 uległa uszkodzeniu. Stx niestety słabo zabezpiecza kolumny.

Na dole i na gorze formatka ze styropianu.

W kazdym badz razie ja swoja kolumne naprawiłem:)

A czytasz kolego ze zrozumieniem? Napisałem przecież, że sprzedający załatwia dla mnie taką podstawkę z kolcami. Akurat podstawka w moim przypadku to najmniejszy problem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.