Skocz do zawartości
IGNORED

prosba o porade jakie kable wybrac

DJ_Achmed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . chcial bym zakupic sobie kable głosnikowe o dlugosci 2x 2.5 m . kable do zestawu yamaha ax 900 z b&w cdm 7 se

cena do 400 zl

prosze o propozycje. nie koniecznie musza byc nowki . moga byc uzywki

moga byc tez pod bi wiring . chodzi mi glownie na jakosci aby bas byl gleboki zywy mocny i szczegolowosc wysokich tonow

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

https://www.audiostereo.pl/topic/80964-prosba-o-porade-jakie-kable-wybrac/

Hehe, pomyliłem temat, co ci brakuje?

No nie znowu!:)

znaczy sie narazie powoli wszystko idzie . central tz dopiero ma mi dojsc pod koniec tygodnia i bede go naprawiac bo ma do wymiany wysoko tonowy ale chcialem kupic porządne kable glosnikowe na fronty do sluchania stereo

te swoje cdm 7 se ustawilem na kolcach co zmienilo ich oblicze i graja bardzo fajnym basem . co prawda po ustawieniu ich na kolcach z podstawkami pod kolce stracily na glosnosci basu ale podkrecilem troche na wzmacniaczu bas i jest ok ;] ladniejszy jak by miekciejszy bas . bardzo mi sie podoba . nie dudni ze tak powiem jak przedtem

no i mysle nad kablem do tego a ja nie mam tak duzego doswiadczenia jak wy i o porade prosze jakie kable sprawic sobie do tych cdm 7 se i ax 900

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kolego ignac zanim cos napiszesz to pomyśl ,nie polecam Resona dla szczegółowości dżwięku bo w zestawieniu CDM7 z Yamahą jest ich aż nadto, koledze DJ Achmed zapewne chodzi o wycięcie tzw śmietnika w najwyższych rejestrach i dodanie rozdzielczości , to samo dzieje się z basem nie zejdzie nisko,ale działa sprawnie i szybko,nie robi buły doda konturu i twardości co w połączeniu CDM7 i Yamahy wyjdzie tylko na dobre, tak więc Kolego IGNAC myślimy, a nie piszemy że to jaja .Pozdrawiam.

mam tu dwa kabelki jakie znalazlem na allegro i ktore mnie zainteresowaly - uzyane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

co mozecie o tych kablach napisac ? ktos mial z nimi stycznosc?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audioquest bedrock to świetny, uniwersalny kabel. Kiedyś kosztował koło 200 zł/m

Z pewnością w żaden sposób nie ograniczy Twego systemu. Tylko ta przeróbka na bi-wire mi jakoś dziwnie wygląda w tej aukcji.

Audioquest do tego zestawienia? gratulacje.

nie mam zadnego doswiadczenia w uzywaniu roznych kabli tak wiedz chciale zaczac . co do tego audioquesta za 500z l z przesylka bym go mial .

mnie pasuje ale coz ja moge o nim powiedziec kiedy nie mam w tym doswiadczenia ? ;/ a znajduja sie tu tacy co uzywaja duzo drozsze kable glosnikowe tak wiedz do nich zwracam sie z prosba aby doradzili mi bo ja to sobie moge kupowac na wyglad a jak wiadomo w wielu dziedzinach wyglad nie znaczy ze dobry , najlepszy

Czesc,może Audionova Iluminator -bas mocny średnica lekko wycofana i dużo szczegółów na wysokich tonach ale krew nie płynie.Tak było z Rotelem a poza tym super kontakt z panem Sołtysiakiem.Ja osobiscie zakupiłem Quasariusa bo chciałem wypchnąć srednicę,pzdr. gienek

Podłącze się pod pytanie bo temat taki ogólnikowy: Zamówiłem własnie Cambridge Audio Azur 350C + Azur 550. Czym połączyć te klocki oraz jakim kablem poprowadzić do Audio Monitorów M4. Nie chciałbym się zrujnować. Czy do tej klasy sprzętu warto kupowac jakies markowe kable czy wystarczą zwykłe z zestawu zapewne?

Jeżeli chcesz uzyskać dobre zejście na basie to polecam ten kabel:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jego budowa i 16 żył nie ogranicza niskich tonów, przy tym średnie i wysokie nie zostają wyostrzone a tym bardziej nie są wycofane, co czasem daje efekt odwrotny do pożądanego. Sam używam kabli Kimber 4TC.

Ukryta Zawartość

Audioquest do tego zestawienia? gratulacje.

"Uwielbiam" takie wpisy, które nic nie wnoszą. Jeśli masz jakieś uwagi krytyczne do takiego zestawienia, to napisz konkretnie.

Moim zdaniem to bezpieczny wybór, nieco może na wyrost - sensu kabel wyższej klasy, niż zestaw, ale przy cenie za używany do przyjęcia.

Gość rydz

(Konto usunięte)

<< Kolego remlik ja uzasadniłem dokładnie dlaczego polecam Resony, nie mam zamiaru uzasadniać dlaczego nie podłączył bym Audioquesta, to twoje zadanie, a nie piszczysz jak twój Avatar nie wnosząc nic do tematu.

<< Kolega 747 to następny pogromca tematów który pisze dla pisania nie uzasadniając dlaczego by podłączył kable XLO do CDM7 i Yamahy.

Tym panom dziękuje już za dalsze rozważania.

Witam . chcial bym zakupic sobie kable głosnikowe o dlugosci 2x 2.5 m . kable do zestawu yamaha ax 900 z b&w cdm 7 se

cena do 400 zl

prosze o propozycje. nie koniecznie musza byc nowki . moga byc uzywki

moga byc tez pod bi wiring . chodzi mi glownie na jakosci aby bas byl gleboki zywy mocny i szczegolowosc wysokich tonow

A ja miałbym taką propozycję:

1. wypożycz sobie kabelek jaki rekomendują tutaj koledzy;

2. poproś kogoś o pomoc i zorganizuj sobie ślepy test. Porównaj audiofilski kabelek z byle czym;

3. Zrób z 15 prób.

4. Jeśli ilość poprawnych wskazań na audiofilski kabelek będzie wynosić 70-80% (powinno być 95% ale nie bądźmy tacy) - bierz kabelek

5. Jeśli ilość poprawnych wskazań na audiofilski kabelek będzie wynosić w okolicy 50% to znaczy że wyniki są czysto losowe, czyli nie ma różnicy i bierz byle co. Wtedy 400 pln możesz przeznaczyć np na płyty lub na bilety na koncerty.

Oczywiście zrobisz jak zechcesz :) Have fun!

The odd get even.

Gość rydz

(Konto usunięte)

<< Do DJ Achmed jeżeli masz zamiar czekać na więcej propozycji to najlepiej zrobisz jak kupisz kable miedziane za 2-3 zł metr, a za resztę parę skrzynek piwa, ciepło idzie ,będzie jak znalazł przy słuchaniu muzyki:)) Pozdrawiam.

kolego rydz:

1. nie jesteś autorem wątku, aby komukolwiek "dziękować za dalsze rozważania"

2. fajnie, że uzasadniłeś swoją rekomendację DNM (nawiasem mówiąc dopiero po jej "obśmianiu" przez kogoś innego). Ja jej absolutnie nie krytykowałem

3. skomentowałem opcję "audioquest" tylko dlatego, że AUTOR WĄTKU rozważa ją jako jedną z opcji. Skoro nie miałeś zamiaru uzasadniać "NIE" dla tego wyboru, to powinieneś sobie darować. Zresztą spodziewam się, co mógłbyś napisać - że kabel zbyt "jasny" do tego zestawienia (w przeciwieństwie do DNM). Dla oczekiwań sformułowanych cytuje "bas byl gleboki zywy mocny i szczegolowosc wysokich tonow" AQ Bedrock wydał mi się zresztą wyborem lepszym od DNM. Posiadam wprawdzie aktualnie tego Audioquesta i znam go dobrze, natomiast prawda jest taka, że nie mam pojęcia, czy zagrałby lepiej czy gorzej (dla autora) od DNM w rozpatrywanym systemie.

Wydaje mi się, ze celem tym podobnych rozważań jest zaproponowanie możliwości do samodzielnej weryfikacji (np tak jak pisze kolega powyżej) a nie zniechęcanie ludzi "pyskówkami", w których nie mam zamiaru uczestniczyć (to pierwszy i ostatni jak sądzę przypadek, gdy odniosłem się personalnie do jakiejś wypowiedzi)

P.S

krecik nie "piszczy" ;-)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Remlik, nie jestem autorem wątku, ale mam prawo podziękować za polemike z tobą jak i z każdym innym, to raz.

<< Dwa ,no właśnie, uzasadniłem by rozwiać wątpliwości nic dziwnego w tym nie widzę.

<< trzy, miałem audioquesty zresztą nie tylko, właściwie to gdy by połączyć wszystkie te kable w jedną długość było by koło 100 m, pewnie owinął bym się nimi i mało co by mnie było widać, do oceny kabli podchodze ostrożnie ,ale swoje wiem.:

Weryfikacja, owszem, dlatego napisalem by wypożyczył Resony, może też wypożyczyć i 10 innych choc bardzo wątpię czy to zrobi,dlatego napisałem powyżej co najlepiej kupić , napitek też się przyda:) Pozdrawiam .

Popiskuje, popiskuje bo nie widzi ale czuje:))

no właśnie, też wątpie, czy to zrobi

wiele osób zakładając wątek oczekuje, że dostaną "gotowca" - kup to i to, będziesz zadowolony na 100%

natomiast ludzie, którzy odsłuchali kilometry kabli, wadzą się między sobą bez sensu używając kompletnie niezrozumiałego słownictwa i argumentów

a napitek zawsze się przyda ...szczególnie na sobotę ...i tym optymistycznym akcentem ;-)

nie chodzi o to ze nie wypozyczyl bym tego kabla zeby go przesluchac bo chetnie bym to zrobil tylko nie mam w tym doswiadczenia i nie wiem jak to przebiega . jak moge taki kabel wypozyczyc ? skad gdzie na taki odsluch w domu ? bo chetnie bym wyprobowal i sam ocenil a nie zwalal wszystko na innych w kwesti doractwa . chodzi mi o nakierowanie glownie

tutaj masz coś co będzie kompromisem między ciężkim kimberem a spokojnym dnm reson

Ukryta Zawartość

Ja go nie sprzedaję.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.