Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do Sony TA-F 555ES II

amnesia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wreszcie udało mi się wygospodarować trochę pieniędzy na odtwarzacz do mojego sony niestety nie dużo bo około 350zł. Szczerze mówiąc na temat odtwarzaczy moja wiedza jest znikoma, póki co cały czas moim źródłem był komputer plus audinst, ale poczytałem troszkę i znalazłem:

marantz CD53 (230zł) - w późniejszym czasie pewnie oddał bym go do kogoś na modyfikacje

pioneer PS-S802 (300zł) - tutaj nie jestem przekonany do końca bo jedni mówią że dobry drudzy że nie koniecznie

pioneer PD-8700 (350zł) - wygląda potężnie i gra też podobno fajnie

sony 228ESD - tutaj martwi mnie dostępność laser :/

kolumny AE 109, muzyka rock, synthpop, indie i dużo różnej muzyki elektronicznej. Nie obrażę się jeśli podacie mi także inne propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/80869-odtwarzacz-cd-do-sony-ta-f-555es-ii/

Żaden z podanych przez Ciebie - albo kiepski dźwięk, albo brak laserów. Pieniędzy trochę mało, ale możesz wybrać z tych :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

luxman i h/k są dla mnie wielkimi nie wiadomymi bo ciężko znaleźć w ogóle opis jak to mniej więcej gra i do czego się nada. Co do marantza cd63 nie wiem zbytnio czy jest sens go kupować zamiast 53 bo znając życie i tak będzie trzeba coś w nim grzebnąć. Myślałem jeszcze nad Grundigiem 8150 (tani jak barszcz) lub marantza CD-42 z napędem CDM4/19 i oddanie go do lamipizacji (koszt 380zł) u Pana Waldka z goldfinch

• 7 miesięcy później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Masz fantastyczny wzmacniacz. Celuj wysoko. Jak najlepsze źródło i jak najlepsze kolumny. TA-F 555 ES II to taki mały 777 ES - najlepsze Sony w historii. Oba wzmacniacze skonstruował słynny Takashi Kanai.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Dobrze Ci przedmówca radzi. Dobry wzmak przy nim seria 707/770 czy 808 nie gra , niby wielkie kloce ale dzwiek niestety średni. Takie bezbarwne potęzne muły jak pioneery serii 700 i 800 (lata dziwięcdziesiąte) Upoluj marantza cd 63 se lub ki (jak poszukasz cierpliwie to znajdziesz w tej cenie lub ciut więcej) i będzie dobrze. Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

trochę wolno odpowiedzieliście ale ciesze się, że tak chwalony jest mój soniak ;) tym bardziej, że kupiłem go za nie całe 600zł :)

Co do Cd to padło na Denona dcd-1015, którego będę chciał w późniejszym czasie oddać na tuning do kogoś :)

Pozdrawiam amnesia

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

trochę wolno odpowiedzieliście ale ciesze się, że tak chwalony jest mój soniak ;) tym bardziej, że kupiłem go za nie całe 600zł :)

Co do Cd to padło na Denona dcd-1015, którego będę chciał w późniejszym czasie oddać na tuning do kogoś :)

Pozdrawiam amnesia

DCD 1015 jako nowy kosztował 1800 PLN. Bez lampizacji będzie wąskim gardłem systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.