Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8000s czy pasuje do Acustic Energy neo 3

muchoomorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako nowy forumowicz chciałem wszystkich pozdrowić.

Kupiłem sobie ostatnio Audiolaba 8000S i teraz chciałbym kolumny do niego dobrać.

Pokój bedzie mieć 16,5m a jak sie połaczy z kuchnią to bedzie dodatkowe 7m (ale to w przyszłosci).

Chciałebym małe kolumny podłogowe i znalazłem Acoustic Energy neo3 na allegro za 1300zł i na angielskim ebayu. Obie nowe.

1300zł to max co moge wydać. Słucham różnej muzyki, Perfect, U2, Mike Oldfield, Moby, Norah Jones, elektroniczna i ścieżki filmowe.

Kolumny raczej z czysta góra, ładną srednica a basu to w ilościach odpowiednich do muzyki.

Czy te AE sie sprawdzą, bo wiem że polecane sa Dali ikon do Audiolaba ale to za duże pieniądze dla mnie.

powiem Kolegom,ze mój 8000 S napędzał duże DALI 450 przez 4 (chyba) lata

i nigdy nie miał zadyszki

- choć raczej był po chłodnej stronie mocy... powiem tylko tyle, że żałuje, że go sprzedałem,

ponieważ nie mam ambicji i kasy na Absolut Hi End... to A8S był bardzo solidnym wstępem

do mocnego HIFI (i to pełną gębą)... aha mój był made in England

- podobno te nowe chińskie są trochę inne

- ale w ślepy teście bym pewnie nie odróżnił.... )

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Witam

Jako nowy forumowicz chciałem wszystkich pozdrowić.

Kupiłem sobie ostatnio Audiolaba 8000S i teraz chciałbym kolumny do niego dobrać.

Pokój bedzie mieć 16,5m a jak sie połaczy z kuchnią to bedzie dodatkowe 7m (ale to w przyszłosci).

Chciałebym małe kolumny podłogowe i znalazłem Acoustic Energy neo3 na allegro za 1300zł i na angielskim ebayu. Obie nowe.

1300zł to max co moge wydać. Słucham różnej muzyki, Perfect, U2, Mike Oldfield, Moby, Norah Jones, elektroniczna i ścieżki filmowe.

Kolumny raczej z czysta góra, ładną srednica a basu to w ilościach odpowiednich do muzyki.

Czy te AE sie sprawdzą, bo wiem że polecane sa Dali ikon do Audiolaba ale to za duże pieniądze dla mnie.

Tak jakoś mi się nasuwają taki sugesie

budżetowo florstanding = Tannoy Fusion 4

a standowe = Monitor Audio RS1 albo Usher S520

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.