Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo A-5VL C-S5VL + Wharfedale Diamond 10.6

klerykk

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy to zagra na 16m2? Słucham dosłownie wszystkiego. Lubie Georga Michaela jak również System of A Down? Cały czas szukam zestawu stereo 3 tys zł (nowy). Nie ukrywam, ze wyglad równiż ma znaczenie.

Edit 1.

Jaki tuner do tego?

Ukryta Zawartość

Witaj,

A może lepiej pomysl o zestawie Nad C316 / C515 z kolumnami np. Monitor Audio M4, Monitor Audio BX2, Kef C3. Ewentualnie Cambridge Audio seria Topaz z kolumnami Moitor Audio.

Zdecydowanie proponuje odsluch, który umożliwi Ci podjęcie optymalnej decyzji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

A może lepiej pomysl o zestawie Nad C316 / C515 z kolumnami np. Monitor Audio M4, Monitor Audio BX2, Kef C3. Ewentualnie Cambridge Audio seria Topaz z kolumnami Moitor Audio.

Zdecydowanie proponuje odsluch, który umożliwi Ci podjęcie optymalnej decyzji.

Cambridge Audio Topaz odpada. Ma wiatrak w tyłku co znaczy, że prędzej czy później będzie hałas. Reszta wizualnie nie pasi :( Kurcze jaki to kłopot. Zestawu z aukcji słuchałem w skepie "nie dla idiotów" ale to większa powierzchnia niż mam w domu.

Witaj,

nie obawiaj się powierzchni, w 16m2 zagra. Problem leży gdzie indziej, te modele Onkyo mają zasilanie cyfrowe, co słychać, widać i czuć :) Brak wypełnienia, nasycenia, słaba dynamika i brzmienie dosyć płaskie. Usłyszysz to w bezpośrednim porównaniu z czymś z lepszą rezerwą prądową. Jeżeli już chciałbyś zostać przy Diamondach dobierz do nich coś silniejszego i grającego soczyściej, np. Marantza.

Jeszcze lepszym rozwiązaniem byłoby nie przywiązywanie takiej wagi do wyglądu ;)

ok a co z zestawem Cambridge Audio Topaz o którym mówi "Q21". Czy wentylator na tylnej ścianie może hałasować?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z CA miałem kiedyś legendarne 500-ki, które mnie się podobały. Grało to przyjemnie, wszystko na swoim miejscu, taki uniwersalny dźwięk z lekkim "puszkiem" dla początkujących :) Seria Azur, przynajmniej do modelu 640 grała już zupełnie inaczej. Modeli Topaz nie słyszałem, więc nie będę się wypowiadał.

Myślę jednak, że lepszym rozwiązaniem byłoby kupno Nada + Monitor Audio, a jako alternatywę chyba nawet ciekawszą pod względem subtelności brzmienia byłoby posłuchanie Creeka Evo.

Jak jesteś z Łodzi lub okolic podjedz do chłopaków z Q21 i sam oceń...? :)

Jeszcze jedno "Q21" proponuje Nad C316 / C515. Pytanie jest następujące czy panele przednie to aluminium czy plastik. Wcale nie wykluczone, że pojadę do Pabianic (chyba) posłuchać i na zakupy.

PS. osłabiają mnie ceny tunerów NAD

Interesuje mnie jeszcze co myślicie o Marantz PM 5004 + CD 5004?

Jeżeli zależy Tobie na walorach estetycznych to zaproponuję pierwszy z brzegu Yaqin MC-10L . Wygląda jak milion dolców.Osobiscie czekam na MC-100B.

CD i tuner dobierzesz i innej manufaktury , ale wzmacniacz oraz jego ciepłe brzmienie zrodi i na Tobie jaki na Twoich gościach wrażenie.

Może z tego wyjść super zabawa. I o to chodzi.

Pozdrawiam.

Wszystkie budżetówki Nada mają panele plastikowe. Nad będzie lepszym rozwiązaniem od Marantza. Tunera nie musisz kupować tej samej firmy. Polecam ciepło, subtelnie grającego Onkyo T 4355, który jest tańszy od Nada.

widzę, że już Was zdenerwowałem i nie gadacie ;-) ja natomiast wracam to sprzętu z tematu i mam pytanie: co znaczy wzmacniacz klasy D tak jak to opisują tu:

Ukryta Zawartość

Wiecie kasę na sprzęt będę miał skompletowaną w 100% dopiero po 10.. , a do tego czasu pomęczę jeszcze. Prawie zdecydowałem się na NADa ale jego "brzydota" nie pozwoli mi jednak na zakup.

Cambridge Audio Topaz jest to najniższa seria i do tego wszyscy piszą, że CA awaryjne + mało basowe (chyba nawet na tym forum)

ehhhhh człowiek ma 3 tys może kilka stów powyżej i kłopot.

Ukryta Zawartość

Wmacniacz klasy D tak zwany cyfrowy tak sie potocznie mowi. W inny sposob wydala moze to dobre slowo energie do glosnikow jest impulsowy. Przec co jego pobor pradu jest duzo nizszy. Podoba ci sie to Onkyo byles na nie zdecydowany a sluchales go? Moze tobie bedzie odpowiadal i problem z glowy

Posłuchałem dziś sprzętu z tematu (dokładnie taka konfiguracja) i powiem tak: dźwięk był moim zdaniem podobny do mojej św. pamięci PianoCrafta E810, a kolumny były już wygrzane z informacji sprzedawców. Do tego chłopaki ze sklepu nie dla idiotów krzyknęli po rabacie za ten sprzęt 4400zł - o zgrozo aż mi się kolana ugięły ;-) Powiem tak zarzuciłem George Michaela - płyta Patience i coś tam mi się podobało, lecz mało basu. Włączyłem tryb Direct i było w miarę ale za spokojnie, jakby trochę wigoru zbrakło. Hmmmm nie wiem jak to opisać. Coś mi się w tym sprzęcie podobało lecz nie do końca - to moje subiektywne odczucie. Jutro jestem umówiony na słuchanie CA Azur 550 + Monitor Audio M4, później zmiana na Monitor Audio BX5 i na koniec sprawdzę na "Kembridżu" dzisiejsze Diamondy 10.6

Dam znać jutro jak było :-) Szkoda, że brzydactwa NAD nie mam gdzie w mojej wsi posłuchać.

Temat do zamknięcia. Sprzęt z tematu odsłuchany, po namowach kolegów z forum posłuchałem też innych sprzętów.

Wybrałem Cambridge Audio 550A + Monitor Audio M4 + zobaczymy pewnie do kompletu CA.

Słowo do szukających opinii o sprzęcie z tematu. 8 razy się trzeba zastanowić zanim się go kupi bo za tą ceną może być sporo lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.