Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-8500 czy warto?

juziupumpka

Rekomendowane odpowiedzi

witam , jestem nowicjuszem w dziedzinie audio mam 23 lata i dopiero zaczynam sie bawic w audio, jestem na etapie poszukiwania CD na allegro wypatrzyłem Pioneera PD-8500 facet chce za niego 800 zl ponoc drugi wlasciciel posiada instrukcje i pilota wszystko ponoc jak nowe zastanawiam sie czy warto za niego dać 800 zl? bo jest jeszcze sony 339es za 499 zl

https://www.audiostereo.pl/topic/80689-pioneer-pd-8500-czy-warto/

witam , jestem nowicjuszem w dziedzinie audio mam 23 lata i dopiero zaczynam sie bawic w audio, jestem na etapie poszukiwania CD na allegro wypatrzyłem Pioneera PD-8500 facet chce za niego 800 zl ponoc drugi wlasciciel posiada instrukcje i pilota wszystko ponoc jak nowe zastanawiam sie czy warto za niego dać 800 zl? bo jest jeszcze sony 339es za 499 zl

Jeden i drugi to zabytki na dodatek o marnym dzwieku,za 800 stow szukałbym np:Arcama 8se

Jeden i drugi to zabytki na dodatek o marnym dzwieku,za 800 stow szukałbym np:Arcama 8se

Bardzo kategoryczna odpowiedz, tylko czy kolega sluchal pd 8500 ?

to bardzo dobre cd,tylko ta cena troche za wysoka.

Daj sobie spokój z Pioneerem.

Pioneer nie potrafi robić dobrych CD z wyjątkiem może 3 modeli PD95 i dwóch innych.

Ale ostrzegam, inne są jeszcze gorsze, np wiele Denonów z wyjątkiem 3560, może jeszcze jakiegoś.

Arcam to pomyłka.

Kup sobie Yamahę 1100, ale od sąsiadów.

Albo jakiegoś przyzwoitego harmana, na przeczekanie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Daj sobie spokój z Pioneerem.

Pioneer nie potrafi robić dobrych CD z wyjątkiem może 3 modeli PD95 i dwóch innych.

PD 95 to jeden model. Dobre są: PD 71/9300 (uwaga laser niedostępny), PD 73, PD 75, PD 93 i PD 95. Z serii budżetowej polecam: PD 9700 i PD-S 901. PD 8500 należy do najwyższej serii i jest trzecim modelem od góry. Do jasnych wzmacniaczy jak znalazł.

Slucham na codzien PD 8500 jako transport do Mavericka D1 ktory pracuje rowiez jako preamp lampowy z koncowka Rotel RB-06 i glosnikami Dynaudio Imagine. Chcialbym zobaczyc mine kolegi 747 czy Ronnie James Dio sluchajacego na tym zestawie np: Evy Cassidy. Mysle, ze byliby bardzo ale to bardzo zdziwieni:)Tak, ze kolego juziupumpka mozna smialo brac, ale nie za 800 zl. Max to 350-400 zl. Ja za swojego w idealnym stanie dalem okolo 200 zl i uwazam , ze zrobilem dobry interes i nie zaluje. Ponadto ten pioneek ma ponoc ogromny potencjal do eksperymentow poprawiajacych jego brzmienie ale o tym raczej wypowiedza sie nasi forumowi fachowcy.

Slucham na codzien PD 8500 jako transport do Mavericka D1 ktory pracuje rowiez jako preamp lampowy z koncowka Rotel RB-06 i glosnikami Dynaudio Imagine. Chcialbym zobaczyc mine kolegi 747 czy Ronnie James Dio sluchajacego na tym zestawie np: Evy Cassidy. Mysle, ze byliby bardzo ale to bardzo zdziwieni:)Tak, ze kolego juziupumpka mozna smialo brac, ale nie za 800 zl. Max to 350-400 zl. Ja za swojego w idealnym stanie dalem okolo 200 zl i uwazam , ze zrobilem dobry interes i nie zaluje. Ponadto ten pioneek ma ponoc ogromny potencjal do eksperymentow poprawiajacych jego brzmienie ale o tym raczej wypowiedza sie nasi forumowi fachowcy.

Napisałem przecież, że inne są jeszcze gorsze.

Mialem tego pioniera ale dzis nie polecam. W dawnych czasach tak ale nie dzis. Sprzet audio sie zuzywa - szczegolnie czesci mechaniczne. Jak Ci padnie to mozesz nie dac rady zreperowac. Za dwiescie zlotych jak kupil padre to tak ale wiele wiecej bym nie dal. Ja bym wybral cos z drugiej reki ale z najnowszych modeli w ramach budzetu i zmodyfikowal. Jesli lubisz SACD to wybierz cos co gra SACDs i inne formaty jesli takowe sluchasz.

pozdrawiam,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem tego pioniera ale dzis nie polecam. W dawnych czasach tak ale nie dzis. Sprzet audio sie zuzywa - szczegolnie czesci mechaniczne. Jak Ci padnie to mozesz nie dac rady zreperowac. Za dwiescie zlotych jak kupil padre to tak ale wiele wiecej bym nie dal. Ja bym wybral cos z drugiej reki ale z najnowszych modeli w ramach budzetu i zmodyfikowal. Jesli lubisz SACD to wybierz cos co gra SACDs i inne formaty jesli takowe sluchasz.

pozdrawiam,

Bez przesady. SACD nie wnosi nic nowego. W segmencie budżetowym tym bardziej. Ale to prawda że warto dołożyć i kupić coś lepszego. W każdej sytuacji. Pytanie tylko czy za 400-500 PLN da się kupić coś lepszego od PD-8500.

Witam, ktoś z przedmówców napisał że cytuje "Arcam to pomyłka" chodziło w model CD8SE. Mozna o bliższe wyjaśnienie? No bo właśnie się zastanawiałem czy warto kupić jakiś CD do gdzieś ok 800zł, Bo w tej chwili jako źródło używam Blue Raya Philipsa 7500Mk2 i wydaje mi się, że całkiem nieźle. Nie wiem jak do tego mają się odtwarzacze CD do ok 800zł. Ponoć technika cyfrowa poszła do przodu. Swoją drogą ten Blue Ray całkiem fajnie gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.