Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer SA 9800

stachukubik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam okazje dosyć tanio kupić zestaw Pioneera w którym znajduje się Integra Pioneera SA 9800 Z zestawie jest magnetofon, tuner, korektor i wzmacniacz. Zestaw wygląda bajecznie jak na mój gust, jest to wersja cała w drewnie. Szukałem na forum i w necie ale za wiele nie znalazłem. I tu pytanie. Czy ktoś może powiedzieć mi coś na temat brzmienia tego wzmacniacza oraz czy to jest awaryjny model. W ogóle wszelkie informacje mile widziane. Dodam tylko że słuchałem dzisiaj Pioneera SA 608 i byłem bardzo mile zaskoczony brzmieniem wzmacniacza za "parę groszy".

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

https://www.audiostereo.pl/topic/80684-pioneer-sa-9800/

Mam 7800. Niższy model. Brzmi bajecznie.

Lekko ocieplony dźwięk, świetny wzmacniacz naprawdę, wszystkich którzy śmieją się z "zabytków" zapraszam ze swoim "nowoczesnym" wzmacniaczem niech sobie porównają. A co tam jeszcze jest w tym zestawie? Szukam korektora SG 9800, który chętnie kupię lub zamienię za SG 9 z moją dopłatą. W zasadzie przy takim wzmacniaczu korektor jest tylko klockiem kolekcjonerskim, ja słucham wszystkiego na zero i brzmi świetnie. Mam kilka klocków silverline Pioneera, m.in wzmaka SA 508 czyli trochę niżej niż 608. Jeśli Ci odpowiadał dźwięk 608 to 9800 powinien Cie powalić. Tak sądzę choć 9800 nie słyszałem

https://www.audiostereo.pl/topic/80684-pioneer-sa-9800/#findComment-2159684

Własnie się spodziewałem że 9800 mnie powali ale tak się niestety nie stało. Oczywiście był lepszy od 608. Mniejsze szumy, lepsza dynamika brak jakich kol wiek wyostrzeń które w 608 potrafiły się pojawić. Ale ogólna charakterystyka brzmienia bardzo podobna w 9800 bardziej mięsiste i analogowe.I tu pojawiło się pytanie czy coś jest nie tak z 9800 lub czy 608 jest też na tyle dobrym wzmacniaczem że różnice są nie wielkie.

Sprzęt niestety po mimo rewelacyjnego wyglądu trafi do nowego właściciela (sprzedany) ale ja zamierzam szukać dalej wśród vintage. Coś w tym jest.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

https://www.audiostereo.pl/topic/80684-pioneer-sa-9800/#findComment-2160122

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.