Skocz do zawartości
IGNORED

Koda zamiast zwrotnicy bipolar za 50 groszy

komorowski

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś potwierdzi, czy wszystkie Koda mają taką zwrotnicę za 50 groszy? Dość żenujący widok.

Da się to jakoś przerobić na normalną zwrotnicę?

Aż Takiego badziewia niespodziewałem się. Proszę pomóżcie, może da się coś z tego uratować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszystkie nie tylko te tanie taką mają. Seria harmony ma już ok. Gadałem kiedys z NEEL w sprawie tuningu Koda K-5000F i mówili że nie ma sensu bo jest tak dobra że już się na lepiej nie poprawi.

Pieniądze nie grają !

I ze zwrotnica za 50 geerow leja Tonsilowskie haj i endy.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

znasz parametry głośników i pewnie jesteś pewien że coś więcej jest potrzebne???

Pewnie poprawić można wszystko dać lepsze części, lepsze kable, tylko czy jest sens??? porównaj brzmienie z podobnymi cenowo..(jakies 300 zł za parę bez amortyzacji)

Może ktoś potwierdzi, czy wszystkie Koda mają taką zwrotnicę za 50 groszy? Dość żenujący widok.

Aż Takiego badziewia niespodziewałem się. Proszę pomóżcie, może da się coś z tego uratować.

Chyba nie jest to temat, który zakłada się w dziale KLUBY?

nie ma sensu bo jest tak dobra że już się na lepiej nie poprawi.

Hmmm... Wydaje mi się to troche dziwnę, najprostsze i najtansze rozwiazanie okazalo sie najlepsze? Cos mi to marketingiem pachnie...

komorowski, jesli chcesz się bawić z kolumnami (zawsze możesz wrócic do stanu wyjscoiwego), to sciagnij Holmipulse, zrób mikrofon pomiaorwy z wkładki panasonica wm61 i poczytaj co nieco o zwrotnicach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

holmipulse to naprawdę przyjazny program, polecilem go kilku osobom i spokojnie poradzili sobie z pomiarami. Jakbyś z czymś sobie nie radził to pytaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

El sueño de la razón produce monstruos.

Znowu kolejny allegrowicz który kupił pewnie nowe głosniki za ok. 500zł i to pewnie w systemie 5.1 i chcę "Bóg wie" jakiej jakosci elementy w zwrotnicy. Takie rzeczy tylko w E...

A mi się to podoba po co jakieś rozbudowane zwrotnice, grube przewody, wysokiej jakości części jak można parę dolców zaoszczędzić, a zaoszczędzone środki przeznaczyć dobrą recenzję w pismach fachowych i naród głupi to kupi.

5 kolumienek za 500zł ... za parę budżetówek stereo trzeba dać ok 1000 czyli za dwie kolumienki a nie 5

nie trzeba być mistrzem intelektu by dojść do wniosków co może być w takich kolumnach za pięć stów .....

a od tych pięciu stów odjąć trzeba marże detaliczną , importera , transport , marże producenta i to co nam zostanie to jest właśnie ten kondensator

Jak jest duży to zaryp sobie Solena, nie zbankrutujesz a będzie poprawnie... Nie ma co się brandzlować, w komercyjnych kolumnach zmień wszystko i spluń na wszystkie elementy. Koda, co to w ogóle za firma.. Albo wima mkp10, jeszcze lepiej, klasa wyżej a pieniądze nieduże, o ile podpasuje dostępna wielkość.

Wszystkie nie tylko te tanie taką mają. Seria harmony ma już ok. Gadałem kiedys z NEEL w sprawie tuningu Koda K-5000F i mówili że nie ma sensu bo jest tak dobra że już się na lepiej nie poprawi.

Zwrotnicę da się poprawić tylko pewnie dźwięku kolumn nie da rady.

Witam. To się da zrobić. Wystarczy zamienić bipolarny na przykład na MKSE o tej samej wartości, lub tylko dołączyć równolegle do tego, co jest na przykład 220 nF lub 330 nF. W tej sytuacji absolutnym szczytem wyrafinowania byłoby obliczenie indukcyjności, aby zrobić zwrotnicę 6dB. Nie wiadomo tylko, czy warto. Jeśli dominuje materiał akustyczny w repertuarze, to tak; łącznie z wymianą drutów na solid core, mogą być nawet telefoniczne.AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.