Skocz do zawartości
IGNORED

Pianocraft E410 wymiana lasera CD

Kanclerz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Padł mi laser przy odtwarzaczy Yamaha Pianocraft e410. Mam w związku z tym pytanie, jaki najlepiej laser kupić na wymianę? Są lepsze, gorsze czy nie ma to znaczenia? Jeśli można proszę podać link do ewentualnego sprzedawcy.

Laser wymieniać będę w serwisie elektronicznym w którym usuwa się wszelkie usterki rtv (nie serwis w ramach gwarancji, która już minęła).

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/80518-pianocraft-e410-wymiana-lasera-cd/

Wymiana lasera to czynność banalna (i tania) którą zrobią Ci w każdym serwisie. Serwisy mają zniżki na części, nie kupisz dedykowanego lasera taniej niż serwis. Po prostu oddaj CD do serwisu i odbierz zreperowany.

Witam, dziękuję za odpowiedź.

Byłem dzisiaj w serwisie. Usłyszałem, że usługa może kosztować ok. 150zł. Cena zależy od zastosowanego lasera. Taka kwota, to wcale nie tak mało moim zdaniem.

Cena samego nowego CD z tego Piano Crafta to 600zł, jeśli ktoś chce Ci je sprowadzić(i jeśli jeszcze gdzieś będą). Na Twoim miejscu poszperał bym po allegro, w cenie naprawy możesz mieć praktycznie nowe CD Piano Crafta.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.