Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA AS-500 VS DENON PMA 710AE

briksik

Rekomendowane odpowiedzi

witaj!!! posiadamy as500 od kilku miesięcy i..... 100%satysfakcji !!!! na www.whathifi.com został wzmacniaczem roku2010 w przedziale do500funtow a to jest naszym zdaniem najbardziej miarodajne źrodło!! polecam z czystym sercem ale trzeba sobie na wszelki wypadek posluchać w sklepie :-) pozdrawiamy: Pati and Aro

nio ten denon to bida przy Yam hehe 6kg i2x50W przy ponad 10kg i2x85w u Yamahy następny plus dla Yam wyjscie na subwoofer .... nio i design yamahy jest poprostu piekny jezeli lubisz taki oczywiście :-) pozdrowienia

Jakiego brzmienia szukasz? yamaha ostro i wymaga kolumn ciepło grających. Inaczej będzie nieprzyjemnie. Denon bardziej równe granie, dynamiczne.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

niby spotyka się opinie że denon ,fakt dynamiki mu nie brakuje i dzwięk efektowny ale po pewnym czasie męczący, a to już nie dobrze, ale opinie są podzielone,

lubię jasny dzwięk ale nie męczący lubię jak jest wszystko poukładane i wyraźne no i dynamika oczywiście ważna rzecz

Witam , jako że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich maniaków Audio powitać =] , byłem dziś z bratem w Melomanie na odsłuchu właśnie Denona Pma 510 i Pma 710 (Porównianie jakości do ceny) i powiem tyle - jestem zawiedziony tym jak zagrał denonek ;/ . sprzęt był podłączony do kolumn Dali 8 Lektor i nawet mój brat stwierdził który tak zawzięcie nie słucha - że coś jest nie tak z brzmieniem . Niby w salonie powinno się dać odsłuchać kolumn no dajmy na to w miarę dobrze . Najpierw spokojnie Dire Straits - jako że mój ojciec ma ibaneza i wiem jak ta gitara gra chciałem posłuchać jak to zagra z tymi kolumnami drogimi zresztą jak choroba ;/ jednym słowem szok!!!! nie dało się tego prawie słuchać , gitara basowa jakaś taka przytłumiona czasem buczył bas co jak dla mnie jest niedopuszczalne za ta cenę kolumn OO stopa perkusji ok , ibanezik chodził no można powiedzieć dobrze nie powiem cacy bo cacy nie było ;/ góra miodzio (wszystko grało w trybie Direct) . Następny test Slipknot i tu się albo denon nie wyrobił albo Dali tak grają przy tej muzyce - słaba dynamika dźwięk jakiś taki rozlazły nie wiem jak to okreslić . Gość w salonie także nie był zachwycony =] , myślałem ze zakupie wzmaka Stereo ( Obecnie słucham na 4 letnim już Amplitunerze Denon Avr 1507 który według mnie gra u mnie lepiej i z lepsza dynamiką niż ten którego odsłuchałem . Koszt Denona Pma 710 nie jest wysoki może warto się rozejrzeć za innym wzmakiem w tej cenie? Jeżeli jesteś maniakiem ciężkiego grania to odradzam denona ,,,, no chyba że z innymi kolumnami on zagra jakoś bardziej z powerem :) .

Taki mały off top był też jakiś gość który mnie trochę rozbroił z tego co brat usłyszał to było mniej więcej coś takiego "dawaj pan wszystko co najlepsze nie obchodzi mnie cena to ma grać patrze na kase a tam 50 k zł nabite" OO

a ja słuchałem denona fakt dzwiękowy atak ale jakoś tak męczaco jak cholera

Witam serdecznie radził bym ci posłuchać wzmaka firmy AMC XIA ,w tym przedziale cenowym to naprawde bardzo udana konstrukcja.

No i co istotne wysoko-prądowe końcówki mocy osiągające w szczycie natężenia 50amperów pozwalają na wysterowania praktycznie dowolnych kolumn głośnikowych.Zapewniam że to ciekawsza propozycja niż denon czy yamaha nawet 700.

chorobcia nie mam gdzie posłuchać ja mieszkam na takim zadupiu że hej co się chełm nazywa a w lublinie dzwoniłem nie maja, męczy mnie jeszcze ta yamaha niby dostała pięć gwiazdek ale z gwiazdkami różnie bywa

Witam , jako że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich maniaków Audio powitać =] , byłem dziś z bratem w Melomanie na odsłuchu właśnie Denona Pma 510 i Pma 710 (Porównianie jakości do ceny) i powiem tyle - jestem zawiedziony tym jak zagrał denonek ;/ . sprzęt był podłączony do kolumn Dali 8 Lektor i nawet mój brat stwierdził który tak zawzięcie nie słucha - że coś jest nie tak z brzmieniem . Niby w salonie powinno się dać odsłuchać kolumn no dajmy na to w miarę dobrze . Najpierw spokojnie Dire Straits - jako że mój ojciec ma ibaneza i wiem jak ta gitara gra chciałem posłuchać jak to zagra z tymi kolumnami drogimi zresztą jak choroba ;/ jednym słowem szok!!!! nie dało się tego prawie słuchać , gitara basowa jakaś taka przytłumiona czasem buczył bas co jak dla mnie jest niedopuszczalne za ta cenę kolumn OO stopa perkusji ok , ibanezik chodził no można powiedzieć dobrze nie powiem cacy bo cacy nie było ;/ góra miodzio (wszystko grało w trybie Direct) . Następny test Slipknot i tu się albo denon nie wyrobił albo Dali tak grają przy tej muzyce - słaba dynamika dźwięk jakiś taki rozlazły nie wiem jak to okreslić . Gość w salonie także nie był zachwycony =] , myślałem ze zakupie wzmaka Stereo ( Obecnie słucham na 4 letnim już Amplitunerze Denon Avr 1507 który według mnie gra u mnie lepiej i z lepsza dynamiką niż ten którego odsłuchałem . Koszt Denona Pma 710 nie jest wysoki może warto się rozejrzeć za innym wzmakiem w tej cenie? Jeżeli jesteś maniakiem ciężkiego grania to odradzam denona ,,,, no chyba że z innymi kolumnami on zagra jakoś bardziej z powerem :) .

Taki mały off top był też jakiś gość który mnie trochę rozbroił z tego co brat usłyszał to było mniej więcej coś takiego "dawaj pan wszystko co najlepsze nie obchodzi mnie cena to ma grać patrze na kase a tam 50 k zł nabite" OO

Z nienaturalność bardziej obwiniałbym kolumny, a nie wzmacniacz.

Kolumny za 5000 pln pokazały braki w tanim wzmacniaczu i nie jest to wcale dziwne.Tak na marginesie to gratuluje co nie którym kolegom super słuchu.W przedziale cenowym wzmacniaczy najtańszych wychwycili tak wielkie różnice.

powiem stanowczo Yamaha as500 i nie będę rozwodził się nad plusami, wyżej dałem do zrozumienia dlaczego ... moje motto i zarazem anegdotka rodzinna ----co do wagi wzmacniaczy to mój nieżyjący ojciec ,,audiofil,, mawiał tak: ,,....dobry wzmak musi ważyć co najmniej 10 kilo reszta to dmuchane g...o...,, - to ostatni mój post w tym wątku powiedziałem co wiedziałem :-) pozdrawiam bardzo serdecznie !!!!

witaj!!! posiadamy as500 od kilku miesięcy i..... 100%satysfakcji !!!! na www.whathifi.com został wzmacniaczem roku2010 w przedziale do500funtow a to jest naszym zdaniem najbardziej miarodajne źrodło!! polecam z czystym sercem ale trzeba sobie na wszelki wypadek posluchać w sklepie :-) pozdrawiamy: Pati and Aro

nio ten denon to bida przy Yam hehe 6kg i2x50W przy ponad 10kg i2x85w u Yamahy następny plus dla Yam wyjscie na subwoofer .... nio i design yamahy jest poprostu piekny jezeli lubisz taki oczywiście :-) pozdrowienia

To że wzmacniacz bardzo przeciętny dostał nagrodę wcale nie oznacza że jest tak dobry,nawet go nie słuchałem,ale miałem i 700 i1000 i tamte lepsze mocniejsze modele,nawet nie zbliżył się dzwiekowo do swoich starszych braci ax900,ax1070,czy nawet ax596.

miałem nie pisać ale .... to jest tak przeskoczył grubo jakością dzwieku 700 a napewno baaardzo zbliżył sie do 1000 a cena w tym przedziale cenowym jest rewelacyjna prosze posłuchać a poźniej zabierać głos słuchałem Yamachy : 300/500(posiadam)/700/1000/2000 - ale to juz inna liga ten2000 :-) to do pana Dariusza. a do pana Morvena : w/w klocki w tym przedziale cenowym odpadają przy Yam As500 przykro mi...

Jeżeli nie zależy Tobie, aby wzmak był nowy i na gwarancji (oraz nie posiadał wej. Phono) to polecam NAD C320, w cenie ok 600zł - zdecydowanie lepszy od Yamahy i Denona (a znam oba wzmacniacze).

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

ps. poleciłem założycielowi wątku najpierw przesłuchać ten wzmacniacz a nagród w miarodajnych źródłach za przeciętność nie przyznaje się bo i po co i bez teorii spiskowych proszę :-)

no tak jarex ale jest jeszcze to coś co ja nazywam wychowaniem sobie sprzętu a to da tylko nowy sprzęt dziewiczy a nie używany często złom zabawny jest ten wręcz kultowy bałwochwalizm produktów NADa dla mnie niższe modele graja z napompowanym sztucznie dźwiękiem, bardzo efekciarsko z naciskiem na typowy w stylu amerykańskim BIG a w środku trociny..... szukałem taniego nowego wzmacniacza bardzo dobrej jakości podpiąłem DACa zaopatrzyłem w dobre kable oraz kolumny i wyszedł z tego doskonały system ktorego częścią jest świetny wzmacniacz Yamaha As 500!!!!!!! i to naprawde wszystko w temacie ja jestem zadowolony a i jeszcze jedno prosze nie zapominać że ktoś powinien kupować w tym kraju nowe bo kto bedzie po latach rozpisywał sie na tym forum o wspaniałych walorach sprzetu z przed lat POZDRAWIAM SERDECZNIE :-)

patiaro

rozumiem Twój punkt myślenia, nie odbieram mu w pewnym zakresie racji:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Patiaro:

powiedz mi czy do tej yamahy da sie wcisnąc wtyki banany, jak tam z zaślepkami czy da sie to cholerstwo wyciagnac taj jak np w denonie czy w marantzu czy trzeba dziadostwo rozwiercac ?

briksik jeżeli zdecydujesz się na ten wzmacniacz to daję uroczyste słowo honoru że otrzymasz ode mnie za darmo (zapłacisz tylko za transport) nowy kabel IC Cambridge Audio serii 700 używałem go 3 miesiące zaoszczędzisz na zakubie IC ok 250 zł bo już nie wiem jak przekonać ciebie do tej Yamahy AS500 hehe warunek prześlesz fotę wzmak ma być w domu !!!!! pozdrawiam

da się wszystko zaślepki zdejmują się wszystkie itd itp końcówki są złocone to naprawdę dobry produkt ....

a to moja yamaha :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to kiedy zamówisz prześlesz foty itd to ja prześlę dowód foto z poczty itd nie ma problemu hehe podam ci na privie nr konta dowiem ile będzie kosztowała przesyłka z tego miejsca gdzie mieszkam wydaje mi się że jakieś 50 zł dlatego pisałem że zaoszczędzisz 250 złotych bo kabel jest warty ok 300 zł tyle kosztuje w sklepie ...... pozdrawiam aaa... przesyłka to jakieś 3-5 dni

panie Briksik odebrałem info spoko...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.