Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIO-TECHNICA ATH-W1000X Grandioso+Nuforce Icon HDP vs Stax SRS-3050 II Classic System II

dominCz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, a co powiecie o tych zestawach? Muzyka Dire Straits, Guns'n Roses, Metallica. Cena słuchawek około 2500zł+ wzmak 1500zł (zestaw AT+NuForce) lub 5500zł za zestaw Stax'a.Czy te zestawy nadają się do takiej muzyki?

Acha i biorę pod uwagę również Sennheiser HD 650 +NuForce za 2800zł i Denon AH-D5000 + NuForce za 3500zł. Ale nie ukrywam, że biorę pod uwagę również kwestię estetyki wykonania i jakości wykonania. Zależy mi na produkcie solidnym i co najważniejsze pięknie grającym. Proszę uprzejmie o opinie jeśli ktoś słyszał wyżej wymienione zestawy.

Postaraj się o możliwość odsłuchu ATH-W1000X z Yamamoto Soundcraft HA-02 chociażby po to, żebyś wiedział jakie wymagania postawić nabywanemu wzmacniaczowi. Yammy był projektowany z myślą o ATH-W1000 i zgrywa się z nimi ponoć idealnie. HD650 to oczywiście nieporozumienie w kontekście podanego repertuaru (i nie tylko).

I co? Kolejne zestawy = kolejny nowy temat? Kazdy poleci Ci co jemu sie podoba i tyle z tego bedzie. Posluchaj jakiegos zestawu wkoncu ipowiedz co bylo na plus i na minus to bedzie jakis punkt wyjscia.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Udało mi się posłuchać HD650+NuForce i Denona+NuForce i powiem tak,....TO NIE TO!!! Owszem grają bardzo dobrze, ale o dziwo Denon AH-D2000 grał lepiej niż droższy brat!!!(według mojego odbioru, przede wszystkim bas nie był tak natarczywy, D2000 grały bardziej spójnie, bardziej równomiernie), ale i tak gorzej niż Sennhaisery(oba Denony jakby lekko stłumione względem Sennhaisera). Ogólnie HD650 charakteryzują się większą dynamiką. Staxa sobie odpuszczam, za wysoka cena:( nie mam możliwości odsłuchu AT W1000X, na razie, mam nadzieję, że ktoś z Was ma opinię na temat tych słuchawek albo najlepiej połączenia z NuForce. Proszę o opinie co do tych słuchawek:)

...ale i tak gorzej niż Sennhaisery(oba Denony jakby lekko stłumione względem Sennhaisera).

Denonom nie pasował ten wzmacniacz słuchawkowy najwyraźniej lub były prosto z pudełka bo wg mnie jest właśnie odwrotnie. Wg mnie Denony 5000 są lepsze niż senki 650 choć senki to świetne słuchawki. Ale trzeba trochę przewalić słuchawek żeby to docenić.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.