Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Gross jest polakofobem?

Grzegorz7

Rekomendowane odpowiedzi

no tak, Polak musi być bez wad, Jedwabne też sobie Gross wymyślił!? tak się zastanawiam,ile lat musi upłynąć, aby do ludzi dotarły proste, historyczne fakty.A czy do niedowiarków na tym forum dotrze informacja, iż nawet lotnicy polscy,zestrzeleni przez niemców w 1944r, niosący pomoc Warszawie, również byli grabieni przez Polaków? mało?

shane63, kiedy dotrze do Ciebie, że tu nie chodzi o indywidualne czy też nawet zbiorowe bestialskie akty ale o próbę przypisania zbiorowej odpowiedzialności nam Polakom.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

niech ktoś udowodni, że Gross w czymkolwiek skłamał w swojej książce! niestety niektórzy Polacy, mają inklinacje,aby bogacić się kosztem innych- i to Gross udowodnił w swojej książce, w tym wypadku byli to żydzi.A ,że nie pasuje to do wyuczonej historii i ogólnego światopoglądu, no cóż...przerażające jest to, iż co niektórym zostało to po dzień dzisiejszy.Ofiary katastrofy w lesie kabackim w 1978r zostały przez okolicznych mieszkańców ograbione z dolarów, kosztowności,pisała nawet o tym ówczesna Trybuna Ludu. I co,szczęki opadły?

trybuna ludu pisała? twoja gazeta?

robisz to dokładnie tak samo co Gross - obszczekujesz

źródło podaj, inaczej jest to obszczekiwaniem mieszkańców Ursynowa - gdzie źródło informacji

"...niech ktoś udowodni, że Gross w czymkolwiek skłamał..." udowodnij obywatelu świata, że powiedział prawdę bo on sam tego nie robi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

fox, kiedy dotrze do ciebie,że facet opisuje zachowanie może 5% społeczeństwa polskiego? trzeba było oglądac konferencję Grossa,to byś wiedział o co chodzi.A przy okazji- powstanie krakowskie,że przypomnę Jakuba Szelę, masowe mordy szlachty przez chłopów to co to było? a pogrom kielecki? masz dość kiepskie wyobrażenie o historii współczesnej

shane63 ty kumasz o co chodzi?Czy palisz głupa?Na konferencji,na którą się powołujesz udowodniono mu,ze zdjęcie,które miało być dowodem jest tylko kopią a on sam nawet nie wiedział,że na orginałe,na jego odwrocie-są zapiski.Inaczej mówiąc-szlag trafił psa,łańcuch i bude.

Całe jego tezy legły w gruzach.Historia Polska,historycy znają fakty o Jedwabnem i bez tej jego zasranej książki...polacy też.

ok. shane63, jeśli nawet chodzi o znikomy procent to fakty należy wyjaśnić. Nie twierdzę, że Gross zupełnie mija się z prawdą historyczną tylko, że po raz kolejny próbuje się pośrednio w perfidny sposób obarczyć Polskę współwiną za holocaust i wpłynąc na wypłacanie kolejnych odszkodowań. Już świat( a szczególnie żydzi) nie pamięta, że to w Polsce znależli największe schronienie do czasu WWII

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

no to masz pecha kolego,bo na tej konferencji nic nie udowodniono, a 2 pseudo redaktorów zostało inteligentnie wyśmianych, no ale widocznie widziałeś coś innego.....to ty chciałbyś,aby szlag trafił psa i.....ale to ciebie i tobie podobnych szlag trafia,iż jest koleś, który jedzie po paru procentach polaków jak po burej suce! i jeszcze ma na to dowody! stanowisko episkopatu, zawarte w dokumentach, wobec kwestii żydowskiej też podważysz?

shane polecam czytać nie tylko GroSS'a, Marksa i Lenina...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widać,że coś masz wspólnego z Grosssssem.Pseudo to jest co najwyżej Gross,widać rzeczywiście masz ciekawy sposób pojmowania faktów.Moim zdaniem zarzut zdjęcia był trafiony i Gross nie bardzo wiedział jak ma się zachować.Wyśmiewanie przez Grossa było próbą ukrycia zażenowania.

Ja po żadnych procentach nie jade a tobie radze poszukaj najpierw psa a potem dopiero kolesia...na forum.Czytaj ze zrozumieniem i bez nienawiści...łatwiej ci będzie zrozumieć.

no cóż, jesteście wychowani na historii ze szkoły podstawowej. liceum, na historii, która nie stawiała pytań,tylko opisywała cukierkowo, ja to rozumiem.Cóż, zaraz wyzwą mnie od Żyda,już każą studiować Lenina.Marxa, ej prawdziwi Polacy.....

shane przeczytałem w życiu więcej książek niż pseudo historyk GroSS napisał...Przeczytaj "Umarły Cmetarz" K.Kąkolewskiego gdzie nie tylko są opisane różne ciekawe informacje ale są też kopie dokumentów, których na oczy nie zobaczysz i porównaj sobie tą książkę do "Strach" GroSS'a...GroSS to mitoman, który w ani jednym swoim gniocie nie udowodnił niczego konkretnymi dowodami.

sobol-daleko mi do kopania sąsiada, może ty masz tę cechę,przynależną niektórym maluczkim ,iż donosisz do UKS na swoich sąsiadów, ale skoro podobno jesteś znafcą kościoła, to wymień dokumenty dotyczące kwestii Żydów w Polsce-wydane za zgodą np..arcybiskupa Hlonda, metropolity krakowskiego Sapiehy.Wiesz co pisał na tema t kwestii żydowskiej, arcybiskup Rospond? mnie jest po prostu za to wstyd,jako Polakowi!

tak przy okazji, dla wielu będzie to szokiem- 11.09.1944 oddział AK pod dowództwem Halla wymordował w Warszawie około 16 Żydów,w publicznej egzekucji, o zbrodniach NSZ nie chce mi się pisać, zbyt dużo tego.....jakieś pytania?

Jak dobrze poczytać to znajduje się rozmaite bestialstwa, choćby:

"Zbrodnia w Nalibokach - masakra polskich mieszkańców wsi Naliboki przez oddziały radzieckich partyzantów 8 maja 1943.

Celem obrony przed grabieżą ze strony partyzantów sowieckich i band kryminalnych powołano w Nalibokach niewielki oddział samoobrony pod dowództwem Eugeniusza Klimowicza. 8 maja 1943 oddziały radzieckich partyzantów pod dowództwem Pawła Gulewicza z Brygady im. Stalina, w tym osoby narodowości żydowskiej (trwa stalanie czy była to część oddziału pod dowództwem Tewje Bielskiego czy Szolema Zorina) oraz oddział radziecki pod komendą Rafała Wasilewicza, zamordowały ok. 128 polskich mieszkańców miasteczka podejrzewanych o przynależność do samoobrony lub AK (przeważnie mężczyzn, ale także dzieci i kobiety)."

O zbrodniach NKWD już wspominaliśmy. Tam do rozprawy z Polakami delegowano Żydów, genetycznie nas nienawidzących... Liczby znamy?

Tak więc shane63 co chcesz udowodnić?

Chcesz przebijać się na liczby?

Nie chodzi o to, kto kogo? Pamiętam doskonale stan wojenny, łażących UB`ków po uczelniach i domach. Pamiętam strach, pamiętam jak mnie zadenuncjowano, nie będę się rozpisywał dlaczego wybaczyłem jednemu takiemu. Nie sposób zrozumieć zachowań w momencie strachu...

A co to były za czasy ten nasz stan wojenny w porównaniu z okupacją?! Stan wojenny był zabawą... Przepraszam tych, którzy mimo wszystko wówczas ucierpieli.

Najlepiej pisać dziś takie mądrości, kto kogo.

Problem jest inny. czy ktoś w Polsce obraża Niemców? Nawet o odszkodowania Polacy się nie prosili. Ani państwo ani obywatele. Mój Ojciec dostał jakieś niewielkie pieniądze o które nie zabiegał...

Mam nawet wrażenie jakiegoś pojednania z Niemcami.

Czy Polacy robią jakąś grandę o utracone majątki na wschodzie?!

Nie!

A co robią Żydzi? Wciąż szarpią się o odszkodowania.

Mało tego. Uwłaczają Polsce...

Swoisty naród, zadymiarzy. Perfidny bo uderzający w najbiedniejszych i najsłabszych.

Chcesz przebijać się na liczby?

a może na fakty historyczne, nie wiesz co to NSZ - dla przypomnienia - Narodowe siły Zbrojne nie dokonywały zbrodni lecz wykonywały w imieniu Państwa Polskiego wyroki na zdrajcach i zaprzańcach (ładne słówko)

"Swoisty naród, zadymiarzy" - nic nie dzieje się na tym świecie bez przyczyny, może wyższy zamysł jest taki by w ten sposób przypominać ludziom o konieczności obrony prawdy

np fakt.Dwoch polskich naukowców wydalo( kobieta i menzszczyzna)dwie ksiazki wczesniej niz gross opisujaca dokladnie to co gross tylko z datami i zdjeciami.efekt kilkuletnich badan.było gorzej niz pisał gross i wiecej niz 5% znacznie..nasze naukowce, nasze zdjecia, nasze materiały.zachodzi pytanie...kto im zaplacił.ale tego sie nie czyta.to nam nie pasuje.No bo wiadomo ze dziadki to tak z serca opowiedzieli jakoj to tam bywało i ile na tym dało sie zarobic..Zabawnym jest ze dac sie mordowac to granda, ale jeszcze dodatkowo okraść...to jus przechodzi ludzkie pojecie.trzeba byc skonczonym idiotom.chwała bogu jezd zdjecie i ono moze nas uratowac zeby dopasc te wsciekle psy grossy.a tak na marginesie to ze zdjecie moze nie byc z treblinki opisali i wykryli redaktorzy gazety wyborczej.jaki oni mieli interes te szechtery i michniki.ale czyz IM mozna wierzyc.No chiba ze nam ...pasuje.jak ...dziadkom.dosc zabawna sytuacja...nas mordowali to i my mozemy sobie troszke.Tak wiec za wojne polsko ruska troszku nas ubyło w katyniu....I sprawiedliwie jezd.

doprawdy glupota ludzka WIELKOM jezd.w przeciwienstwie do postury.I nie ma nic zabawniejszego niz patrzec na idiote nadętego ...głupotom.

A czy do niedowiarków na tym forum dotrze informacja, iż nawet lotnicy polscy,zestrzeleni przez niemców w 1944r, niosący pomoc Warszawie, również byli grabieni przez Polaków? mało?

najpierw mieszkańcy Ursynowa kradli dolary ofiarom z rozbitego samolotu

teraz zestrzeleni polscy lotnicy byli ograbiani przez Polaków (z czego?)

pytasz czy mało? - wystarczy - to nie są ani fakty ani twoje manipulacje

tylko psychiatryk

Opublikowano · Ukryte przez palton, 19 Marca 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.
Ukryte przez palton, 19 Marca 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.

najpierw mieszkańcy Ursynowa kradli dolary ofiarom z rozbitego samolotu

teraz zestrzeleni polscy lotnicy byli ograbiani przez Polaków (z czego?)

pytasz czy mało? - wystarczy - to nie są ani fakty ani twoje manipulacje

tylko psychiatryk

sranie we wlasne gniazdo,to cecha wszystkich miernot moralnych,od najwyzszego stanowiska w panstwie,do niektorych uczestnikow tego forum wlacznie.

i wlasnie miedzy innymi shane,jest taka miernota moralna,intelektualna,zakompleksiona.

Niektórzy z Kolegów popadli w jakiś totalny odjazd. O okradaniu ofiar katastrofy w Lesie Kabackim czytałem nie raz. Jak rozumiem nie wolno o tym wspominać, bo niby co? Korona spadnie orłowi z głowy?

Jestem Europejczykiem.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 19 Marca 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 19 Marca 2011 - brak kultury

to jest dośc popularne zajecie ..Sranie poprzez wystawianie dupy za okno.tak majom prawdziwki.fakty okradania w lesie kabackim skonczyły sie w sadzie, a lotnikow w sadzie bozym.Ale sa autentyczne.Nie wiem jak z sadem bozym.

tomus mozesz sobie nawet wytatuowac na dupie głowe P.....II.Bylebys chodził w spodniach.

to juz w Polsce ,nie mozna byc Polakiem,katolikiem?trzeba to ukrywac?

Tak tomuś, po ulicach chodzą patrole i wyłapują Polaków-Katolików. Jak się nie ukryjesz to wywiozą cię na roboty do Niemiec.

Jestem Europejczykiem.

Niektórzy z Kolegów popadli w jakiś totalny odjazd. O okradaniu ofiar katastrofy w Lesie Kabackim czytałem nie raz. Jak rozumiem nie wolno o tym wspominać, bo niby co? Korona spadnie orłowi z głowy?

o czym ty piszesz człowieku - w 15 min po katastrofie zjechała się cała warszawska milicja a za drugie 15 min wojsko

więc kto kradł? tak pierd** lic z palca potrafi tylko oszołomstwo - podaj źródło

muls - poszukaj tej "trybuny ludu" - masz pewnie wszystkie roczniki

shane63 - tu nie idzie o to kto jest Polakiem czy katolikiem, tu idzie o to kto zakłamuje fakty

mamel ja nie muszem miec trybuny...ja sam kradłem.generalnie masz typowa reakcje faceta z zasłonietymi oczkami wlasnymi recami.zabawne wlasnie jest jak tacy faceci zajmuja sie waznymi sprawami.jakimi sa Zydzi.Zrob se dziurke miedzy wskazujacym a małym.

mamel ja nie muszem miec trybuny...ja sam kradłem.generalnie masz typowa reakcje faceta z zasłonietymi oczkami wlasnymi recami.zabawne wlasnie jest jak tacy faceci zajmuja sie waznymi sprawami.jakimi sa Zydzi.Zrob se dziurke miedzy wskazujacym a małym.

mulsik - i mam rozumieć, że to były twoje pierwsze poważne piniendze :) ok

mnie interesuje jednak co innego - w imię czego toczy się ta dyskusja przypominająca dywagacje czy lepiej sr**ć na deskę czy do dziury?

o czym ty piszesz człowieku - w 15 min po katastrofie zjechała się cała warszawska milicja a za drugie 15 min wojsko

więc kto kradł?

Byłeś tam jako milicjant?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.