Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki do Audinsta (max 600zl)

eliksir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuje sluchawek, ktore by sie zgraly z DACiem Audinsta. Jestem w stanie wydac na nie ok 600zl, ale im mniej tym lepiej, waidomo ;-)

Sluchawki beda sluzyly glownie do sluchania muzyki klasycznej oraz w mniejszym stopniu rocka/metalu, przez kilka godzin dziennie w biurze.

Co jest dla mnie wazne:

1) Jakosc dzwieku, zwlaszcza klasyki, scena, lubie cieplo grajace, rowne w calym pasmie niz idealne technicznie (jak studyjne)

2) Wygoda pozwalajaca na sluchanie przez ok 5h dziennie

3) Byloby super, gdyby jak najmniej dzwieku wpadalo do srodka i wypadalo na zewnatrz, ale sluchawki zamkniete zwykle nie ida w parze z wygoda, wiec nie jestem zdecydowany na konkretna konstrukcje. Pewnie idealne by byly wygodne sluchawki zamkniete, ale czy takie istnieja? Z dwojga zlego wole wygodne otwarte niz niewygodne zamkniete.

Po dlugich poszukiwaniach mam kilku kandydatow, niestety duzo tego i nie zawsze bylem w stanie sie dowiedziec jak (czy?) sie zgraja z audinstem, wiem ze sie wybiera wzmak pod sluchawki, ale wzmak juz jest i nie ma funduszy na zmiane ;-)

Niestety ceizko w obecnych czasach znalezc sprzet do posluchawnia, wiec jestem zdany na opinie innych.

Sennheiser HD598 - wydaje sie ze faworyt, jedyna niewiadoma to zgranie z audinstem i ilosc halasu generowanego na zewnatrz.

Sennheiser HD595 - roznica w cenie to ok 50zl, ale za sam wyglad bym tyle doplacil. Jednak postanowilem je tutaj umiescic, bo moze ktos mnie przekona ze jednak beda lepszym wyborem

Philips SHP9000 - wady i zalety takie jak w powyzszych, takie same niewiadome, troche nizsza cena.

Philips SHP8900 - maja jakas przewage nad powyzszymi poza sporo nizsza cena?

Audio-Technica ADH AD500 - konkurencja dla powyzszych?

Grado sr80i - sa nauszne a nie okolouszne, nie wiem czy to bedzie dla mnie wygodne, no i nie wiem czy latwo bedzie napedzic. jedyne co mnie moze do nich przekonac to jakosc dzwieku lepsza niz w powyzszych, no i wyglad robi wrazenie, nie ukrywam ze bardzo mi sie podobaja.

z zamknietych myslalem o:

Beyerdynamic DT253, ale nie jestem przekonany czy beda wygodne, na pewno plusem sa welurowe pady, no i cena duzo ponizej budzetu, w pzyszlosci moglyby do nich dolaczyc ktores z powyzszych i bylyby tylko na glosne dni w pracy jezeli by sie okazalo ze ciezko w nich wysiedziec pare godzin.

Nie ma w zestawieniu zadnych AKG, a to chyba dosc popularna firma, jakos mi nic nie wpadlo w oko, ale to nie znaczy ze je dyskfalifikuje, wszystko spoza wymienionych warte zainteresowania tez mnie interesuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/80051-sluchawki-do-audinsta-max-600zl/

szczerze to moim zdaniem najlepiej by było gdybyś wziął audinsta i laptopa, przejechał się po sklepach, przymierzył i posłuchał tych słuchawek. Na pewno masz sklepy audio w swojej okolicy. Nie musisz nawet u nich kupować ale chociaż się zapoznasz i będziesz wiedział które najlepiej leżą na twojej głowie.

600zł to już dość duży budżet, więc na pewno znajdziesz coś co będzie ci odpowiadało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.