Skocz do zawartości
IGNORED

Koda a Jamo - co lepsze?

Bigmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na grupie jest mnóstwo opinii na temat Kody, niestety nie widzę konkretnych wypowiedzi o Jamo. Na Allegro wpadł mi w oko ten zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (w wersji 6.1), czy jest on godny polecenia porównując z Kodą z serii 702, 860 czy 710?

Czy Jamo jest naprawdę tak badziewną firmą jak ostatnio wielu twierdzi, czy to Koda jest tak dobra?

Jestem przed zakupem głośników do Y740, pokój 20 m.kw., głownie k d czasem muzyka rozrywkowa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/8004-koda-a-jamo-co-lepsze/

powiem Ci że jamo nie jest badziewne ale ten konkretny model jakoś mi sie nie widzi,widziałem w MM i Euro,grało to sobie na kartonach,wiec słuchałem;) ale chyba tego nie można tak nazwać,musisz obsłuchac ten model jak i modele kody i musisz stwierdzić co Ci pasuje,obie firmy są dobre i robią sprzet bardzo dobry w swojej cenie.POZDRO

odpowiem ci tylko jedną rzecz , która zdecydowałaby , że nie kupiłbym tych kolumn ( Jamo )

Głośnik niskotonowy w tych kolumnach ( przody ) ma zawieszenie wykonane z pianki poliuretanowej , które jest nietrwałe ( przynajmniej w tej klasie sprzętu ) i bardzo podatne na uszkodzenia mechaniczne

co do brzmienia , to się nie wypowiadam - kwestia gustów

pozdro

Jestem na etapie szukania zetsawu +- z tej klasy cenowej i przesluchiwalem ostatnio front zetsawu KODA KF 225. Dodatkowo dla porownania sprzedawca podlaczyl kody 702 i wlasnie jamo 550 (chyba - w kazdym razie takie jak na tej ofercie allegro). Wszystko na ampli H/K. Powiem tak - po odsluchu kawalka na kf225 (ktore sa chyba w podobnej cenie) ten sam kawalekk na jamo brzmial jak inny utwor (dramat - nie sadzielm ze az takie roznice sa miedzy glosnikami na jamo to byl po prostu jazgot) 702 byly posrodku (sa duzo bardzej "basiaste" od 225 ale gora jest bardziej przytlumiona i stereofonia/ przestrzen gorsza). Radze podluchac - ja na pweno jamo nie kupie.

na temat brzmienia sie nie wypowiadam , AV 702 jest w porzo lecz wybrałem Wharfedale Diamond 8.4 + 8.1+ D. Center dla mnie Diamondy lepiej brzmią, jak mówiłem kwestia gustu więc nie staram sie polecać modeli lecz manawiam na odsłuchy ja odsłuchiwałem w poszukiwaniu "mojego brzmienia"ze 2 tygodnie a o kilomertach przejechanych już nie wspominam

na kożyść Diamondów przemawia ich wykonanie i zastosowane komponenty

miałem kupić zestaw bez woofa do 2000 a szarpło mnie to o 500zeta więcj ale warto było

woofa zostawiam na troche później wiadomo fundusze

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.