Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla Audinst USB do Grado 80i

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

często jeżdżę w podróże, często słucham muzyki z lapa lub ipoda classic 120GB...

szukam czegoś, co poprawiło by dźwięk - odsłuchałem dziś zestaw - mój macbook + Audinst + grado sr80i...

brzmi trochę lepiej niż ze zintegrowanej karty, ale żeby była przepaść, to nie powiem, a wydatek niemały

czy w tej okolicy cenowej znajdę coś lepszego, przenośnego, aby podłączyć między macbooka a grado 80i ?

idealnie byłoby, gdyby szło to coś też podłączyć między ipoda a słuchawki ( graham traveler czy coś - jest coś

takiego, ale drogie jak pieron )

pomóżcie biednemu poszukiwaczowi dźwięku idealnego ...,

Audinst zagra na pewno dużo lepiej od integry, ale na lepszych słuchawkach. Nie krytykuję tutaj grado, sam ich używam. Moje obserwacje związane z używaniem kilku par słuchawek i kilku różnych wzmacniaczy są takie, że niskie modele grado grają bardzo dobrze napędzane nawet z byle czego i zmiana wzmacniacza na lepszy niewiele zmienia. Przykładowo moje sr60 grają niemal identycznie z karty usb esi u24xl jak i z hybrydowego wzmacniacza SOHA II clone. Sennheiser hd600 za to z esi nie grają wcale, a na SOHA, aż chce się słuchać i ogólnie jest lepiej niż na sr60.

Moja rada jest taka, że jeśli zamierzasz grać z sr80 to możesz darować sobie wzmaka, kup sobie np taką esi jak moja i będziesz zadowolony. Jeśli kupisz bardziej wymagające słuchawki to niestety musisz przygotować się na większe wydatki. Taki audinst to absolutne minimum (może nawet półśrodek).

Szczerze polecam zainteresowanie się lepszymi słuchawkami. Dla mnie sr80 to taka bardzo, bardzo prymitywna i uproszczona wersja dźwięku wyższych Grado, już prędzej jestem w stanie zrozumieć, jeżeli komuś się podoba sr60, bo to trochę inne granie i po prostu można je uznać za przyjemne.

Oki. Postąpiłem po swojemu :) Kupiłem Audinsta i póki co wygrzewam go podłączając pałacjące się po domu dobrze wygrzane CAL !

- akurat leci z cd Keith Jarrett "At the deer inn". Powiem tak - jest lepiej niż nieźle !

Ciekawe, jak zgra się z Grado 80i po wygrzaniu - zauważalnie zaczynają one grać lepiej, mnie ostro, bardziej muzykalnie po jakiś

40 godzinach użytkowania.

Czyli weekend - rozpakowywanie nowych płyt i przełączanie słuchawek - kabelków :)

Miłego wypoczynku dla Wszystkich,

Rafał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.