Skocz do zawartości
IGNORED

pomóżcie w potrzebie !!!!!!!!!

kopi

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam od tygodnia kolumn w granicach 1000zł - mogą byc uzywane byle dobrze graly, mam coraz wiekszy metlik w glowie- czego się dowiedziałem:

1. moge kupic kolumny używane markowe - tylko jakie???????

2. moge kupic kolumny firmy - "ręcznie robione" - podobno mozna uzykac przebicie x3 (to znaczy za 1000zł moge miec kolumny firmowe warte 3000zł) - czy to prawda ?????????/ - jeżeli tak to kto mi je zrobi - na pewno nie ja:))

3. moge kupic kolumny nowe w miare dobre jak za ta cene (tonsil???)

MOje dane: pokoj 25 m2; jazz, muzyka klubowa (np.Pompouganc) , triphop, ogólnie dużo dzwięków w tle - to lubie ::)); na razie kiepski wzmacniacz 35W 6ohm - do wymiany za nie więcej niż pół roku;

https://www.audiostereo.pl/topic/7979-pom%C3%B3%C5%BCcie-w-potrzebie/

na allegro sa avance 503 za 1200zl moze dalo by sie cos wytargowac, co do 702 to fajne kolumienki ale rewelacji to sie nie spodziewaj, zreszta za 1000zl. trudno spodziewac sie rewelacji, ja na twoim miejscu nastawilbym sie na second hand

Co sądzicie o kolumnach "wytwarzanych" przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena akurat a jakość??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to link do tych avansow

Ukryta Zawartość

rzeczywiście nie ustawię ich w pokoju (Mirage) ale te avance 503 są chyba ok

tylko czy nie mam za słabego wzmacniacza (na razie) tam chyba jest od 50W - ja mam (na razie 35w) czy je rozpędzą????? (nie będę robił dyskoteki - tylko kameralnie)

A co z polskimi producentami???? "ręczna robota"???/

• 2 tygodnie później...

pozdrawiam jeżeli miałbyś ochotę posłuchać odpowiedniej skrzyneczki do słuchania Twojej ulubionej muzyki zapraszam do mnie na malutki odsłuch w tej kwocie o której piszesz mam dla Ciebie do posłuchania model VIA 120. Systemik z subwooferkiem 20 cm nadaje niesamowitą głebię natomiast drugi basiaczek o średnicy 16cm to poprawna sekcja rytmiczna. Więcej opisówki o tych skrzyneczkacg jest na www.kolumny.w.pl

Nie ma rzeczy nie do osiągnięcia, warto na początek posłuchać by ocenić to o czym wypisuję;))

KoDA i Goky to totalne nieporozumienie,trzymaj się ode teog z kilometra.Podobnie Paradigmy,sponsorowane w naszej cienkiej prasie (zwykłe kanadyjskie głosniczki ) .Podobnie Jamo(taki duński Tonsil).Najlepiej jakbyś poszukał uzywanych,wygrzanych i takich ,żebyś mógł posłuchac tego ze swoim docelowym wzmakiem.Nie sztuka kupic drogie kolumny.Sztuka to dobrać je do wzmaka.To królewska para i zawsze gdy kupujesz jedno musisz patrzec na to drugie.

-> Masterplan-> piszesz:Podobnie Paradigmy,sponsorowane w naszej cienkiej prasie (zwykłe kanadyjskie głosniczki )

Twoja opnia jest daleka od prawdy. Paradigm prezentuje doskonaly stosunek ceny do dzwieku jaki oferuje. Dzwiek ich kolumn jest konkurencyjny nawet w przedziale budzetowych modeli. Majac okazje sluchania wielu konstrukcji Paradigm moge je polecic zarowno pocztkujacycm jak i bardziej doswiadczonym audiofilom.

"Podobnie Paradigmy,sponsorowane w naszej cienkiej prasie (zwykłe kanadyjskie głosniczki) " - No nie ! Ta zniewaga krwi wymaga !!! ;) Te zwykłe kanadyjskie głośniczki uwielbiam i szanuję jak skarb największy ;)

A inni to się nie reklamują ???? ;) Poza tym reklamy i recenzje mam głęboko w d...., swoje uszy mam i podoba mi sie dźwięk Paradigmów jak wielu innym forumowiczom. Oczywiście kazdy ma inny gust ;)

kopi,

może jakieś JBL z drugiej ręki, nie wiem po ile chodzą podłogowe 2004, swoje starsze TLX510 sprzedałem za 600zł. Dobrze by było żebyś jednak sprawdzł jak to zagraz z twoim wzmakiem. Moje stare JBL`e (TLX510) grają teraz z jakimś b. starym shneider`em - (nie wiem jak to poprawnie się pisze) i właściciel jest w siódmym niebie (oczywiście do tej pory jechał na jakichś noname`ach). Na razie nie bawił się jeszcze w wymianę okablowania, jedzie na zwykłym przewodzie za kilka zł/m.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.