Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe i interkonekt do Goldenota

Rafa27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

To pierwszy mój post na tym forum.

Mam problem jak w temacie.

Posiadam zestaw Goldenota: wzmak S1 i CD Mini Koala, oraz kolumny podstawkowe MA RX2,tylko że najpierw kupiłem wzmacniacz(wtedy grał z CA 640v2) później dokupiłem dedykowany odtwarzacz.

Zestaw w salonie grał idealnie S1+ CA(według moich oczekiwań)dynamicznie z dużą średnicą, dobrym basem i górą.

Kable głośnikowe to były AQ typ 4, sieciówka do CD firmy Artech, interkonekt był z salonu(wydaje mi się, że Harmonixa). W domu po podłączeniu grało trochę gorzej ,ale to wina akutyki pomieszczenia.

Prablemy się zaczeły po zakupie Mini Koali. Jest to dobry odtwarzacz, ale nie mogę dobrać kabli. Testowałem już głośnikowe AQ typ 4, Chord Oddysey 2, Vovox LS.IC firm: Chord Cameleon, Vovox,Acrolink,Ixos.Wszystkie kable wnosiły inny charakter brzmienia i zawsze było coś nie tak. Osobiście najlepszym połączeniem, które mi prawie odpowiadało to Vovox-Vovox,ale.....!!!!.Mam wrażenie, że dźwięk jest za łagodny i mało detaliczny i szczegółowy.

Może ktoś z forumowiczów ma taki zestaw lub go testował i ma swoje spostrzeżenia lub prapozycje.

• Redaktorzy

Miałem S-1kę z Mini Koalą MK2 na testach i jeśli zależy ci na szczegółowości i lekkiej zadziorności to ... postaraj się posłuchać swojego zestawu z głośnikowcami Slinkylinks, ewentualnie z Anticables, lub którymiś ze starszych taśm Nordosta. S-1 został zaprojektowany "na styk" i nie należy utrudniać mu dodatkowo pracy zbyt grubymi kablami.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Miałem S-1kę z Mini Koalą MK2 na testach i jeśli zależy ci na szczegółowości i lekkiej zadziorności to ... postaraj się posłuchać swojego zestawu z głośnikowcami Slinkylinks, ewentualnie z Anticables, lub którymiś ze starszych taśm Nordosta. S-1 został zaprojektowany "na styk" i nie należy utrudniać mu dodatkowo pracy zbyt grubymi kablami.

Witam!

Dzięki, spróbuję namierzyć któryś z kabli. Jeżeli chodzi o grubość kabli to miałem podobne wrażenie.

A co Kolega powie o kablach Albedo AirI i Argentum GCG2/4

Pozdrawiam- Rafa27

• Redaktorzy

Jeszcze za czasów Densena DM-10 miałem okazję pobawić się kilkoma modelami Albedo - Air1 niczym szczególnym mnie nie ujął, za to spodobał mi się Monolith, ale to inne granie - spektakularne, z podkręconą adrenaliną, a chyba nie tego szukasz.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 3 tygodnie później...

Witam, jestem bardzo początkującym audiofilem. Stoję przed pierwszą i najważniejszą decyzją: jaki wzmacniacz i jakie kolumny do niego.

Zastanawiam się właśnie m.in. Goldenotem S1 - TYLKO JAKIE GŁOŚNIKI???

PS. A może zamiast Goldenote wybrać Exposure 2010 s2?

SLuchalem ostatnio w salonie Goldenote z atlasami hyper 3.0 bardzo fajnie gralo ,jak na moje ucho gralo neutralnie i Muzykalnie.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• 2 tygodnie później...

Witam, jestem bardzo początkującym audiofilem. Stoję przed pierwszą i najważniejszą decyzją: jaki wzmacniacz i jakie kolumny do niego.

Zastanawiam się właśnie m.in. Goldenotem S1 - TYLKO JAKIE GŁOŚNIKI???

PS. A może zamiast Goldenote wybrać Exposure 2010 s2?

Witam!

Miałem okazję słuchać Exposure 2010 s2 z podstawkowcami Focala Chorus 806. Zagrało to nieźle górą z dobrym basem, lecz wycofaną średnicą. Odtwarzacz to był CA650 a kable Furutech z przedziału 1kzł.

Witam!

Dużo dobrego przeczytałem o kablach Kimbera, szczególnie interesujące są opinje o modelu 4TC. Czy ktoś może miał możliwość ich testowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.