Skocz do zawartości
IGNORED

IRF610/IRF9610 - Zamówienie Grupowe

barmanekm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy są chętni na zamówienie MOSFET'ów IRF610/IRF9610 w większej ilości.

Cena IRF9610 max 2PLN/szt, 610 trochę taniej, może nawet nieco ponad 1PLN. Wszystko zależy od zamówionej ilości.

Jakby co otwieram listę i zobaczymy czy temat się rozwinie. Listę chciałbym zamknąć w 1-2.03.2011

IRF610

======

barmanekm 130 szt.

RAZEM: 130 szt.

IRF9610

=======

barmanekm 130 szt.

RAZEM: 130 szt.

System gra dobrze, albo nie....

https://www.audiostereo.pl/topic/79208-irf610irf9610-zam%C3%B3wienie-grupowe/

Witam, ja parowanych nie potrzebuje do moich układów (stosuje je jakio trany wyjściowe na poziomie liniowym, po jednej parze na wyjściu). Natomiast jeżeli ktoś potrzebuje kilka par, to myślę, że dałoby się to zrobić.

eLKa - niestety patrząc na dokumentację, 640 i 9640 nie pasują mi do wspomnianych wcześniej układów. Dołożyć będzie ciężko niestety.

A po ile par parowanych chcecie wziąć i jak parowane? PN czy PP/NN. PN mogą być parowane ale po wyższym koszcie. Do jakiego projektu potrzebujecie parowanie P-N (jeżeli takie).

A po ile par parowanych chcecie wziąć i jak parowane? PN czy PP/NN. PN mogą być parowane ale po wyższym koszcie. Do jakiego projektu potrzebujecie parowanie P-N (jeżeli takie).

Jeżeli nie będzie tego w tysiącach mogę sparować za free, jeszcze się zastanawiam ile wsiąść ale na pewno się dopisuje.

Ale właśnie jak chcecie parować P-N, czy P-P lub N-N, nie wiem jak z 610/9610 ale z innymi mosfetami to parowanie P-N to z 70-80% odrzutu. Oczywiście zależy od dokładności. Prosiłbym się jednak o dopisywanie do listy, żeby wiedzieć ile tego będzie abym mógł ustalić cenę z dostawcą. Bo może się okazać, że nic z tego nie wyjdzie. Zależy ile i jakie pary, bo też mógłbym poparować (chodzi o parowanie po Vgs?) oczywiście jeżeli nie będzie tych par kilkuset. No i druga sprawa, zależy ile tych par uda się uzyskać. Jeżeli mnie niż zakładanych to trzeba by podzielić pary proporcjonalnie od ilości zamówionych a pozosałe dawać jak najbardziej zbliżone.

Mi akurat najbardziej pasowałyby 4 czwórki PP/NN,

Rożnie to czasem wychodzi, z jednej serii czasem ciężko złapać P/N o jednej wartości. Jeżeli kupisz nieprzesegregowane przynajmniej P-P i N-N można będzie łatwo dobrać.

Metodologia myślę że tak wystarczy :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IRF610

======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

RAZEM: 180 szt.

IRF9610

=======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

RAZEM: 180 szt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IRF610

======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 20 szt.

RAZEM: 200 szt.

IRF9610

=======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 15 szt.

RAZEM: 195 szt.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

IRF610

======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 20 szt.

muzg 10 szt.

RAZEM: 210 szt.

IRF9610

=======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 15 szt.

muzg 15 szt

RAZEM: 210 szt.

Witam,

Przy obecnej ilości ceny wyglądają następująco:

IRF9610 -> 1.90PLN + VAT23%

IRF610 -> 1.25PLN + VAT23%

Są to ceny za Vishaya. Z 9610 może coś jeszcze zbiję tak do 1.70PLN ale nie obiecuję.

Są jeszcze inne dziwne (Harris) firmy i taniej nawet przy naszych ilościach, ale wolę Vishaye. Co Wy na to?

Następne obniżki na ok 1.20-1.30PLN netto za 9610 są dopiero od 400 sztuk.

Proszę o potwierdzenie czy pasuje. Parowałbym do 20% Vgs - tak paruje Erno Borbely i wydaje się być wystarczające. Mogę i do 10% ale będzie mniej par pewnie.

Zresztą w sumie te Harrisy moglyby tez byc. To amerykańska firma, gdzieś mi umknęła tylko, ale ją sprawdziłem. Dowiem się jakie ceny konkretnie za te Harrisy.

Kurde z z Harrisa są tylko 610.... Z różnych firm może być ciężko sparwoać N-P. W sumie z różnych serii czasami jest ciężko, więc chyba zostaniemy przy VISHAYAch, chociaż parowanie N-P i tak widzę ciężko. Chociaż przy parach wyjściowych Mosfetów nie trzeba parować N-P moim zdaniem. Tylko NNN... i PPP...

IRF610

======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 20 szt.

muzg 10 szt.

dudu 20 szt.

RAZEM: 230 szt.

IRF9610

=======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 15 szt.

muzg 15 szt

dudu 30 szt.

RAZEM: 240 szt.

Chciałbym to zamknąć dzisiaj wieczorem. Bo z moich 130sztuk, najpozniej w poniedziałek, wtorek kilkadziesiąt sztuk (nieparowanych - jak zdąże to poparuje wcześniej i wyślę odpady, a jak nie to wyślę pierwsze z brzegu i odlicze to przy proporcjonalnym liczeniu par) muszę wysłać dalej. W każdym razie postaram się coś z ceny zbić jeszcze na tym 9610.

IRF610

======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 20 szt.

muzg 10 szt.

dudu 20 szt.

crossover64 15 szt

RAZEM: 245 szt.

IRF9610

=======

barmanekm 130 szt.

gnaked 50 szt.

daru 0105 15 szt.

muzg 15 szt

dudu 30 szt.

crossover64 15szt

RAZEM: 255 szt.

Witam, dostałem już te IRF'y ale pod mój inny adres. Także u siebie będę je pewnie miał w środę. Porozsyłam wtedy więcej danych i zabieram się za parowanie.

Witam,

Mam już wszystko w domu. Postaram się niedługo zabrać za parowanie, tylko wybiorę jakąś metodę. Te wszystkie trany są w taśmach po 50szt. więc być może będzie całkiem, całkiem to parowanie szło.

Witam,

Mam już wszystko w domu. Postaram się niedługo zabrać za parowanie, tylko wybiorę jakąś metodę. Te wszystkie trany są w taśmach po 50szt. więc być może będzie całkiem, całkiem to parowanie szło.

Super, ciekawe jaki rozrzut będą miały. To trany z nowej produkcji czy jeszcze INTERNATIONAL RECTIFIER ?

• 3 tygodnie później...

Zacząłem mierzyć - niestety wcześniej nie miałem wolnego czasu, powinno być spoko.

Po kilkunastu sztukach, są bardzo zgodne - dla Id = ok 20mA przy 15V.

Były ściągane z tych samych taśm. Do poniedziałku powinienem zdążyć i będę rozsyłał na początku przyszłego tygodnia.

Wszystkie trany pomierzone. Jutro wieczorem powysyłam dane do wpłat. Jest bardzo dużo czwórek, i w ogóle odpadu praktycznie nie ma. Jutro podopasowuje P do N. Koszty będą takie jak podawałem kilka postów temu. Pozdrawiam.

PS.

Parowałem dla 14mA z dokładnością do 0,01V

Widać, że są z jednego wafla w większości, bo dla kilku sprawdziłem dla 28mA i też się trzymały razem.

Heh, jak je dostałem to czułem, że powinno być dobrze. Wszystkie VISHAY'a, wyglądają jak z tych samych serii, i tak samo się błyszczały ;-)

przeprasza panowie, ale tak od 17 rzygam dalej niż widzę i ledwo co widzę przy okazji. Coś mnie dopadło, ale ponoć tylko pierwszy dzień jest taki... Mam L4 na jutro, więc jak dam radę to się tym zajmę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.