Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki IC do 300 zł wygładzający/uspokajajacy górne pasmo

Gość Audio_Newby

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Witam,

Jak w temacie. Posiadam zestaw creek evo. Głośniki Mi 34i,QED XT Evolution a IC... Klotz La Grande hiehiehie "Hi-End". Jak dla mnie góra jest ciut zbyt napastliwa. Co radzicie.

Z gory THX

audioquest diamondback-ciepły analogowy kabel z wygładzoną górą, trochę przekracza założony budżet ale naprawdę nie zawiedziesz się, poszukaj teńszej używki

zauważyłem że wszyscy pytający o złagodzenie góry używają tych czy innych kabli QED w zestawie... czyli opinia o tym że są to wyostrzające "jasne" kable nie jest przesadzona. I kto tu mówił że kable nie grają?

P.S. przy Creek Evo ostra góra raczej nie powinna występować...

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Mają znaczenie mają.... zdecydowanie zmieniło się brzmienie po zamontowaniu tych QEDów. Żeby byc uczciwym brzmienie się generalnie poprawiło. Większa detaliczność i..... bas zrobił się jak dla mnie głębszy. Tylko własnie na wielu płytach cd góra zbyt krzykliwa. Ewnetualnie może to być wina akustyki pokoju.

ic ze srebra grają delikatną i detaliczną górą, ale nieco odchudzają dźwięk. góry jest dużo, ale jest przyjemna, żadnego zapiaszczenia (takie są przynajmniej moje doświadczenia). co kto lubi - ja srebra unikam

Interkonekt z rozrzedzonej fali włókna węglowego, demagnetyzowany, bipolarny z minusem srebrnym hartowanym, w

układzie jednolitym pseudo bipolarnym.

To powinno tak zagrać jak w tytule.

Jak z Klotza gora jest dla ciebie za ostra to juz zaden kabel tu nie pomoze.

Zgadzam się z Rafałem i na pewno zmiana ic nic nie zmieni szukał bym winy może w głośnikowych bo Klotz to raczej mocno łagodzi górę

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

A ja bym szukał w pokoju, wczoraj zamontowałem dużą, dwupoziomową półkę za miejscem odsłuchowym, zapełniłem książkami itd i ostrość w znacznym stopniu spadła.

VDH The First Ultimate. Uzywany powienien zmiescic sie w budzecie. Jesli sie nie zmiesci, to Anticable IC lub ewentualnie DNM Reson.

Nie wiem czy słowo Ultimate jest tu kluczowe, ale zwykły The First potrafi pociąć uszy w systemie, gdzie nie podpasuje, np. moim. Odchudził prezentację i "nabłyszczył" górę, czyli odwrotnie niż by chcieć. Za 300zł kiedyś puściłem Oyaide PA-02 TR i tego bym zdecydowanie polecił. Gra "dużym" i grubym dźwiękiem, a mimo to jasnym i słodkim, ze złagodzoną, ale nie przyciętą górą. Do tnących przetworników elektroakustycznych jak znalazł.

Zgadzam się z Rafałem i na pewno zmiana ic nic nie zmieni szukał bym winy może w głośnikowych bo Klotz to raczej mocno łagodzi górę

Nie tylko łagodzi, LaGrange ZABIJA górę. Tez uważam, że zmiana IC tu nie pomoże.

<><

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.