Skocz do zawartości
IGNORED

Użytkownicy Audio Reaserch CD7 CD8

zubek7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zapraszam wszystkich zwolenników odtwarzaczy CD Audio Reaserch, do dzielenia się swoimi doswiadczeniami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może jak zakładasz taki temat,to napisz najpierw sam co u Ciebie gra,wypadałoby ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• 2 tygodnie później...

Zakup ARC cd 7 było ostatnim elementem w mojej układance! Gra razem z Jadis DA 50s i kolumnami Art Emotions SIgnatures, Interkonekt kimber 1036 i głośnikowe Neotech NS 1002. Cd jest po wymianie lamp na 6H30P-DR i 6550 Svetlana. Napiszcie jakie macie doświadczenie z tym Cdekiem, w jakiej konfiguracji u Was gra, na jakich lampach?

Z CD 7,miałem kilkudniowy "romans",dzięki temu właśnie zakupiłem potem CD 8,w którym żadnych lamp nie zmieniałem :).

Stefek, jak chcesz to mogę ci pożyczyć na próbę (nie chcę się pozbywać) komplet 4x DR + NOS 6550. W moim Ref-3 zysk był spory.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dzięki Elb,ale na próbę to lepiej nie ;).

Potem jak nie będzie odwrotu,to będę szukał po świecie tych lamp :).

Dzięki Elb,ale na próbę to lepiej nie ;).

Potem jak nie będzie odwrotu,to będę szukał po świecie tych lamp :).

Stefek, według mnie powinnieneś jednak to zrobić:) te wojskowe Nos wnoszą wiele.... ja zaryzykowałem i progres jest słyszalny.

Mam pytanie do Ciebie, czy słyszałeś jak długa żywotność ma napęd Philpsa w Twoim CD8?

Pytam bo prawdopodobnie, niestety czasem padają i trzeba wymieniać? Z czym gra Twoje cd 8?

Z zasady nie pożyczam czegoś,czego potem nie moge kupić (po co się drażnić ;) ).

Nie słyszałem nic na temat żywotności tego napędu.

Mój system masz w "O mnie" :).

DR można bez problemów kupić.

CD-Pro, jam mu się nie pomoże, powinien te 10 lat pochodzić. Aczkolwiek są i takie, co i 15 lat chodzą, i takie które po 5 latach padną. Żywotność mechanizmu jest w dużym stopniu uzależniona od ilości przepracowanych godzin.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 1 miesiąc później...

Witam

Zapraszam wszystkich zwolenników odtwarzaczy CD Audio Reaserch, do dzielenia się swoimi doswiadczeniami.

Dołaczam do kolegow z zestawem : CD8, Ayon Crossfire II i AA Duo Omega G2 ( po analogu Fat Bob ) . Szczegoly w zakladce o mnie. Doswiadczenia ? Jestem zadowolony ze systemu, ale mam ciagle pomysly na sprawdzanie kolejnych upgradow. W najblizszym czasie nowe ramie i okablowanie do gramofonu,potem zmierze sie z problemem przedwzmacniacza, ale na razie nie mam na niego miejsca na stoliku.

pzdr

marslo

Konto w trakcie usuwania

Fajny zestaw :).

Twoj tez robi wrazenie:)

marslo

Ba marginesie, czy sluchales Acrolinka 9300 w porownaniu do Twojego 9100?

Jesli tak to czy 9300 jest wart roznicy cenowej?

pzdr

Konto w trakcie usuwania

Moim zdaniem nie warto.

Przymierzałem się jakiś czas,i moim zdaniem 9100 jest bardziej uwiwersalny,tzn.,wraz ze zmianą elektroniki 9100 zawsze się sprawdzi,z 9300 może być różnie :).

Ostatnio testowałem różne sieciówki przy CD8,i szczerze mówiąc,ich wpływ jest dużo mniejszy niż na przykład na Accu DP-700,gdzie każda zmiana dość znacząco wpływała na brzmienie.

Narazie zostaję przy 9100 :).

a czy testowałeś topowe sieciowe MIT`y? Oracle AC2? lub w ogóle siecówki z serii Oracle? (widzę że uzywasz IC dlatego pytam), jestem ciekaw opini innych użytkowników na temt tych sieciówek, zwłaszcza w odniesieniu do Acrolinka któergo posiadasz. Sam ostatecznie okablowałem system Oraclem 2 x podsaawowy i 1x (do pre) AC2, u mnie różńice były olbrzymie przy pre, spore przy CD i odpowiednio mniejsze ale wciąż spore przy końcówce.

To jest ostatnia sieciówka,której chcę posłuchać :).(AC-2)

Zdaje się,że jeszcze jest do kupienia w Warszawie,ale...

narazie nie mam na kaucję ;).

A które to są topowe?

Studio Master XDC 350,czy jest coś wyżej?

Miałem tego i coś niższego,u mnie żadnych rewelacji :).

Ja mam teraz u siebie X-DC (tańsze) i X-DC350. Tych droższych jeszcze nie słuchałem. Tańsze nawet przyzwoite, ale z dość wyraźnie zaznaczoną sygnaturą (dźwięk płynny i naturalny, ale niezbyt przejrzysty).

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

W sobotę i niedzielę miałem okazję poznać trochę tego CD7, a raczej CD8 :)

Rewelacja maszynka! W trochę nie miarodajnym odsłuchu ten CD zagrał zdecydowanie ładnej niż moja Theta Va!

Obym kiedyś dożył dnia, w którym u mnie taki klocek postanie! :)

Szkoda tylko że nie posiada wejść cyfrowych :/

W sobotę i niedzielę miałem okazję poznać trochę tego CD7, a raczej CD8 :)

Rewelacja maszynka! W trochę nie miarodajnym odsłuchu ten CD zagrał zdecydowanie ładnej niż moja Theta Va!

Obym kiedyś dożył dnia, w którym u mnie taki klocek postanie! :)

Szkoda tylko że nie posiada wejść cyfrowych :/

łatwo można dorobić :)

bo chyba z cd-pro idzie po spdif to wtedy tylko kond i rezystor

jak i2s to selektor wiem wiem hardkor do tak drogiego cd ale się da :)

A mi nikt nie chciał wierzyć jak mówiłem,że Utopia to świetny tjuningarz!!

I2S

• 1 miesiąc później...

Czesc koledzy,

W zwiazku z zamiarem przesiadki na Pucciniego bede mial na zbyciu niespelna rocznego arc ref.8.

Zainteresowanych zapraszam na priv.

marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nie no rewelacja,jak rozumiem teraz pojawi się nowy:użytkownicy DCS-ów łączcie się?a co za chwilę jak już wszyscy popieją z zachwytu?kolejna sprzedaż i...

P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.