Skocz do zawartości
IGNORED

Transport CD Advance Acoustic MCD-404 czy Stello CDT100

Habakuka

Rekomendowane odpowiedzi

Pytałem dlatego ,bo recenzenci dzielonego topowego CD-ka AA ,pisali,że za to ,że dzwięk jest ciepły

i trochę mało rozdzielczy ,odpowiada o dziwo właśnie transport .

Gość masza1968

(Konto usunięte)

może ten CEC jest fajny, ale szukam urządzenia nowego, bo z używkami szczególnie cd i to wieloletnimi to różnie bywa, niedostępny serwis,lasery etc...

To kup nowego CECa.

Transport Stello jest kompletnie bezpłciowy a firmę AA znam bardzo dobrze bo się z nią męczyłem (CD, DAC, Transport, topowy wzmacniacz) i najgorszemu wrogowi jej nie polecę.

O jakim ciepłym brzmieniu przy okazji AA mówimy?? Taż to krew z uszu strumieniami się leje.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

masza1968 mówiąc o nowym cecu masz na myśli TL51X ? czy jest zdecydowanie lepszym urządzeniem od tej dwójki?,bo jest 2 razy droższy...

Tak, mam na myśli TL51X. Generalnie za CECem przemawia napęd paskowy i solidny docisk na płytę (bo w stello jest leciutki kapsel). Jest to pierwszorzędny sposób eliminacji drgań wywoływanych przez napęd a to naprawdę słychać.

Maciek - a porównywales SB Touch do CECa?

Piotrze, porównanie o tyle ciężkie, że oba źródła mają wspólny styk w postaci dac'a Stello. Nie podłączałem SBT bezpośrednio pod wzmacniacz. Może jeszcze nie przywykłem a może to uprzedzenie miłośnika czarnej płyty do plików ale bardziej mi podchodzi słuchanie z CD niż SB. Wydaje mi się, że pliki są bardziej... "cyfrowe"? :) Ale za to jest wygoda - wybór całej dyskografii z.... telefonu :)

:) Nieprecyzyjnie sie wyraziłem. Jestem po prostu ciekaw jak SBT wypada w roli transportu w porównaniu do CECa. Ja tez mam zew DAC i rozgladam sie za mozliwie najlepszym tranportem plików do niego. Mam SB Duet ale zastanawiam sie czy można lepiej.

A z takim gramofonem jak Twój tez wolałbym słuchać czarnej płyty ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jestem po prostu ciekaw jak SBT wypada w roli transportu w porównaniu do CECa.

SBT nie ma się tak naprawdę czego wstydzić i jest diabelnie wygodny. Bez komputera. SBT do niego bezpośrednio HDD po USB, telefon w ręku i pozostaje tylko drinki donosić :) Ale magii w tym nima żadnej :(

Ostatnio był u mnie znajomy z CD Atolla [nowy ze 2500zl] i sluzyl jako transposrt do DAC. Nie wiem czy mi sie tylko wydaje, ale podobał mi sie ten proces wkladania plyty CD :P, czekanai az sie zakreci itp. Chyba nawet grało lepiej ;) albo ja juz zgłupiałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.