Skocz do zawartości
IGNORED

mission + yamaha rxv2600

0dido0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie, od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem zestawu Mission 704,701,75C + Sub Gale 3090 + Yamaha RX-V2600. Czy mozecie mi doradzic na jaki sprzet mam wymienic yamaszke by polepszyc jakosc w dzwieku stereo?

https://www.audiostereo.pl/topic/78623-mission-yamaha-rxv2600/

Bez obrazy ale chyba nie do końca wiesz czego chcesz - ta yamaha to bardzo dobry amplituner a i kolumny nie najgorsze choć raczej tu szukałbym poprawy . Te wszystkie kodeki hmmm czy myślisz że to wykorzystasz - no i nic nie piszesz o źródle .... Jeśli yamaha nie grała w stereo to weź ją (choć zdaje się że już ją zmieniłeś na denona) do jakiegoś sklepu gdzie mają kolumny i podłącz do kilku zestawów a pewnie będą też mieli jakieś wzmacniacze to poproś o podłączenie i porównaj . Tylko tak znajdziesz rozwiązanie .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Mam ja jeszcze, chyba raczej zostawie denona, a kiedys zamienie na jakas lepsza yamaszke rxv3800 lub 3900 bylo by super:) co do glosnikow szukam tanich okazji by polepszyc swoj zestaw . Malo funduszy na takie wydatki:)

Dzwiekowo te Yamahy nie wiele sie różnią,modele 2500,2600,2700,4600 i 1700,1800,1900,3800,3900.Graja podobnie cudów bym nie oczekiwał,graja na wysokim poziomie.Róznia sie moca i wyposarzeniem,te ostatnie sa Hd.

No to faktycznie Ax3800,3900,lub musisz szukac za granica az7

No to faktycznie Ax3800,3900,lub musisz szukac za granica az7

Oczywiscie chodziło mi o DSP-z7,tak przegladałem neta i mozna ja wyrwac za mniej niz 2000 euro.

wczoraj dokonalem zakupu:

onkyo TX--SR 606

Wharfedale Pacific PI-40

Main PI-40 Centre

Wharfdale Evo surround Pacific DFS 20

Audio Innovations CD

Mission 78as Subwoofer

copper cables

gold plated banana plugs

Teraz zaszalalem troszeczke ale bede mugl porownac trzy avr. YAMAHA,DENON,ONKYO i dwa zestawy MISSION,Wharfedale zobacze co zostawie w domu a co sprzedam :)

Nie nie kupilem caly zestaw za niewielkie pieniadze glosniki,kable,stolik itp i onkyo ktorego wo gule nie bralem pod uwage ale jak go sprzedam zwroci mi sie polowa wydatku za to wszystko:)

A wharfedale zostawiam z denon-em.

Nie nie kupilem caly zestaw za niewielkie pieniadze glosniki,kable,stolik itp i onkyo ktorego wo gule nie bralem pod uwage ale jak go sprzedam zwroci mi sie polowa wydatku za to wszystko:)

A wharfedale zostawiam z denon-em.

To logiczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.