Skocz do zawartości
IGNORED

Trochę więcej blasku

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie zawracam glowy jak problem błahy, ale problem urósł do rangi tematu:)

System:

wzm Meridian 551

cd Meridian 556

kol Epos M16

IC Oyaide PA-02

gł Linn K20

siec fabryczne

Problem: mało blasku, doświetlenia.

Kable sieciowe zamierzam zamienić na Lapp Kabel 2,5mm, z Balsem + Schurter(moze jakies uwagi?)

zdecydowanie do wymiany kable glosnikowe, na jakie?, problem, potrzeba 2x5m, to nie w kij dmuchał, to 10m biezących, musi wyjść ekonomicznie i sonicznie:)

No właśnie i co z tym problemem?

Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi.

Przepraszam cd Meridian 506.

https://www.audiostereo.pl/topic/78592-troch%C4%99-wi%C4%99cej-blasku/

Witam, nie zawracam glowy jak problem błahy, ale problem urósł do rangi tematu:)

System:

wzm Meridian 551

cd Meridian 556

kol Epos M16

IC Oyaide PA-02

gł Linn K20

siec fabryczne

Problem: mało blasku, doświetlenia.

Kable sieciowe zamierzam zamienić na Lapp Kabel 2,5mm, z Balsem + Schurter(moze jakies uwagi?)

zdecydowanie do wymiany kable glosnikowe, na jakie?, problem, potrzeba 2x5m, to nie w kij dmuchał, to 10m biezących, musi wyjść ekonomicznie i sonicznie:)

No właśnie i co z tym problemem?

Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi.

Przepraszam cd Meridian 506.

Witam.Mysle,ze powinienes sprobowac z Chordem.Glosnikowy Roumour badz troche wyzej Epic Twin.Sa zywe, dynamiczne,szczegolowe.Napewno dodadza blasku i ozywia system.Jesli chodzi o sieciowki to Lappa moze sobie odpuscic.Posluchaj jakiegos Isoteka lub PS Audio model ac-3.Naprawde porzadne przewody i niedrogie.Zycze udanych odsluchow.

...najpierw siecowka....moze sie na tym skonczy..

Arek, nie wierze w tak spektakularny wkład sieciówek w brzmienie, sama listwa dala duzo ale nie wierzę, ze sieciówki zdecydowanie doświetlą całość, raczej skłaniam sie ku głośnikowym.

albo zmień IC na srebrny

IC jest przemyślanym zakupem i wykluczam jego wymianę.

Arek dobrze radzi - najpierw trzeba "ustabilizować brzmienie" z sieci

możesz sobie nie wierzyć - nawet to samo srebro w różnych przekrojach i ilościach da ci inne brzmienie np z cd, nie mówiąc o amp.

"docelowe" interkonekty nie istnieją - chyba, że nic nie planujesz zmieniać - ale wtedy po co pytasz? :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Interkonekt jest wyborem przemyslanym i dobrze przeanalizowanym i jest to temat zamkniety.

Owszem, nie wypinam sie na sieciówki i chętnie posłucham dobrych rad a nawet skorzystam,

ale co do głośnikowych oczekuję podpowiedzi.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

For PA-02, we employed traditional balanced type shield wire structure and triple-layered inverted concentric structure which insures maximum density and uniformity of wire structure and infilling of internal space and preventing deformation among the wires.

For its insulation material, we employed formed polypropylene which is a low-dielectric material and insures reduction of loss of signal transmission.

...polipropylen dobry dielektryk....rece opadaja....baardzo przemyslany wybor...

Sprawdż jak masz mozliwość z Pro-ac.

Wykluczam jakiekolwiek zmiany poza sieciowkami oraz glosnikowymi. To nie jest tak , ze jest ogolnie kicha.

Po prostu szukam lekkiego doświetlenia gornego srodka oraz samej gory, kolumny też były przemyślanym wyborem.

Upieram sie przy kablach glosnikowych gdyz wiem, ze Linn K20 jest kablem lekko przyciemniajacym górę pasma, te kable pozostaly mi po likwidacji

elektroniki Linna.

For PA-02, we employed traditional balanced type shield wire structure and triple-layered inverted concentric structure which insures maximum density and uniformity of wire structure and infilling of internal space and preventing deformation among the wires.

For its insulation material, we employed formed polypropylene which is a low-dielectric material and insures reduction of loss of signal transmission.

...polipropylen dobry dielektryk....rece opadaja....baardzo przemyslany wybor...

Przepraszam, ale coś cytujesz, ja nie wiem o co chodzi, nie znam angielskiego.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...polipropylen nie nadaje sie na do interkonektow...stala dielektryczna PVC to od 4-8,5 proznia 1 teflon -PTFE 2 ...ponadto bardzo slabo uwalnia energie 20x wolniej niz teflon..tak wiec miedz moze i dobra ale w kiepskim towarzystwie...

Starasz sie podważyć recenzję Pana Pacuły i nie tylko, krórą nota bene ja potwierdzam(zresztą w całej rozciągłości)? Miedz monokrystaliczna jest wspaniala na IC, a chociażby kultowy juz Furutech FA-220, zreszta nie jest to przedmiotem tematu.

Starasz sie podważyć recenzję Pana Pacuły i nie tylko, krórą nota bene ja potwierdzam(zresztą w całej rozciągłości)? Miedz monokrystaliczna jest wspaniala na IC, a chociażby kultowy juz Furutech FA-220, zreszta nie jest to przedmiotem tematu.

Wymień głośnikowe na któregoś Siltecha, a jak za drogo to Qed Silver Aniwersary...powinno odmulić.

?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Myślisz że kable głośnikowe dodadzą na tyle blasku w twoim systemie że będziesz zadowolony?

A o Lapp-kabel zapomnij, chyba ze lubisz majsterkować. Idż na piwo:)

Byca, jemu nie muli ,tam jest suchość,suchosć.

Myślisz że kable głośnikowe dodadzą na tyle blasku w twoim systemie że będziesz zadowolony?

Co jest nie tak z tym Lappem?, zawsze wydawalo mi sie, ze to lepiej i porządniej niz fabrycznie zalaczone druciki, grube kable, solidny ekran, wtyczka Balsa, druga Schurtera.....?

Byca, jemu nie muli ,tam jest suchość,suchosć.

Kable, które wymieniłem dodadzą dźwięczności i blasku.

?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Sam bawiłem się z tym kablem i resztą wtyków, odradzam,lepsze kilka piw.

Byca, Silver Aniwersary nic nie pomoże, sprawdzałem na lampie i krzemie, góra na lampie owszem, ale to tylko niuanse, na tranzystorze porażka,wogóle to kiepski kabel.

Sam bawiłem się z tym kablem i resztą wtyków, odradzam,lepsze kilka piw.

Byca, Silver Aniwersary nic nie pomoże, sprawdzałem na lampie i krzemie, góra na lampie owszem, ale to tylko niuanse, na tranzystorze porażka,wogóle to kiepski kabel.

Nie piszę, że jest uniwersalny bo nie jest...u mnie słuchałem i był za jasny, ale słyszałem go w systemie z ciepłym wzmakiem i właśnie ten kabel daje dużo blasku...w systemie o gęstej fakturze powinien sie sprawdzić.

?

Witaj Mariusz. Przejrzyście grające kable głośnikowe to np. :

Kimber Kable 8TC lub 4TC

Goertz MI 1 lub MI 2

DeCorp De Wire 12 / 14 / 16 lub najtańszy 18

Może gdzieś Ci się uda je upolować.

Witam Panowie, co myślicie o tej sieciówce Supra Lorad?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.