Skocz do zawartości
IGNORED

budzetowe cd do stereo czy dvd tez ok ?

panadol79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po jakis 20 latach padl mi wlasnie odtwaerzacz CD fonica...

Bede musial kupic tez jakiekolwiek dvd bo stare jakis czas temu padlo. co do jakosci dvd obrazu itd wymagan nie mam zadnych :) wydaje mi sie jednak ze obecne budzetowe dvd wszystkomajace nie odtwarzaja za dobrze audio...

Kombinuje czy juz nie lepiej kupic jakies stare cd za okolo 100zl i do tego wszystkomajace nowe dvd za 130.

czy dobrze mi sie wydaje ze nawet jak wydam te 230 zl na ciut drozsze dvd tyo i tak dzwiek bedzie do d..y ?

Przegladam wlasnie aledrogo odnosnie ofert odtw cd z mazowieckiego. polecilibyscie cokolwiek do 100zl z :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

PanAdol

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/78145-budzetowe-cd-do-stereo-czy-dvd-tez-ok/

A ja słuchałem całkiem niedawno blu-ray Sony BDP-S360 jako odtwarzacza CD (podłaczony normalnie przez cinche do wzmacniacza w komfiguracji stereo) i całkiem spokojnie dawał radę, grał na poziomie mojego Denona DCD-485, zatem gdybym teraz miał coś kupować, to raczej blu-ray, zwłaszcza że Sony (też te najtańsze, cena ok. 500-600 zł) odtwarzają też SACD. Wybrałbym jednak nowszy model - BDP-S370, bo ma więcej mozliwości odwtarzania niektórych formatów.

<><

A ja słuchałem całkiem niedawno blu-ray Sony BDP-S360 jako odtwarzacza CD (podłaczony normalnie przez cinche do wzmacniacza w komfiguracji stereo) i całkiem spokojnie dawał radę, grał na poziomie mojego Denona DCD-485,

Nie ma co sie dziwic, bo to najnizszy model CD.

?👈

Mam staruszka PD-S505 od Pioneera i w tym samy zestawie proste DVD Lg żeby można było dziecku bajkę puscić. Różnica przy odtwarzaniu stereo miedzy jednym a drugim odtwarzaczem to miazga. Oczywiście na korzyść Pionka. Płyta audio słuchana z tego DVD brzmi jakbym sobie na łeb założył pudło kartonowe...

Zdecydowanie polecam kupno nowego taniego dvd za 150-200zł oraz markowego używanego CD w podobnej kwocie.

W systemie KD mam blue ray Samsunga i też średnio odtwarza audio stereo

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mam staruszka PD-S505 od Pioneera i w tym samy zestawie proste DVD Lg żeby można było dziecku bajkę puscić. Różnica przy odtwarzaniu stereo miedzy jednym a drugim odtwarzaczem to miazga. Oczywiście na korzyść Pionka. Płyta audio słuchana z tego DVD brzmi jakbym sobie na łeb założył pudło kartonowe...

Zdecydowanie polecam kupno nowego taniego dvd za 150-200zł oraz markowego używanego CD w podobnej kwocie.

W systemie KD mam blue ray Samsunga i też średnio odtwarza audio stereo

Dodajmy że ten Pioneer to bardzo przeciętne CD;-)

Nie ma co sie dziwic, bo to najnizszy model CD.

A ta Fonica Autora wątku to hi-end? Zresztą jaki CD - nawet używany - można kupić za 100 zł? A taki blu-ray odtworzy Tobie każdy format płyty, no może poza Video-CD, a jak Tobie w stereo nie pasuje jakość dźwięku, to kupujesz zewnętrznego DAC-a, chociazby Beresforda.

<><

człowieku jaki masz wzmak i głosniki ???? pewnie czy kupisz cd czy dvd to i tak bez znaczenia majac na uwadze kwoty ktore chcesz wydac. jak masz wzmak diora i głosniki VK to kup dvd pioniera

• Moderatorzy

jak za taką kasę to jedynie 2 oddzielne pudła,

jedno podło dvd dobrze grające to: oppo, cambige audio, denon 2910 .. ale to inna półka cenowa

można dobry player wspomóc zewnętrznym przetwornikiem c/a (przetwornik około 1000 pln)

tylko 2 oddzielne pudła, w razie czego bierzesz dvd i zostawiasz z tv u małego , a na cd słuchasz muzykę

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

A ta Fonica Autora wątku to hi-end? Zresztą jaki CD - nawet używany - można kupić za 100 zł? A taki blu-ray odtworzy Tobie każdy format płyty, no może poza Video-CD, a jak Tobie w stereo nie pasuje jakość dźwięku, to kupujesz zewnętrznego DAC-a, chociazby Beresforda.

oj nie Beresforda lepiej nie

człowieku jaki masz wzmak i głosniki ???? pewnie czy kupisz cd czy dvd to i tak bez znaczenia majac na uwadze kwoty ktore chcesz wydac. jak masz wzmak diora i głosniki VK to kup dvd pioniera

wiec człowieku :)

wzmak to stary 20(30?)to letni amplituner yamahy o taki :

Ukryta Zawartość

glosniki dosc ciekawe

Ukryta Zawartość

i do tego wooferek aktywny boston micro90pv

to cos made in usa i pomimo swoich rozmiarow gra naprawde bardzo fajnie.

do tego amplitunera mialem podlaczone najtansze dvd kupione 10 lat temu i do tego ta stara fonice cd(ktora btw byla robiona na podzespolach sony i swego czasu bardzo chwalona..)

tak sie zlozylo ze prawie jednoczesnie padlo jedno i drugie.

wczesniej dzwiek cd aduio z tego dvd noname w porownaniu z cd fonicy byl bardzo kiepski.

Kasy za bardzo nie mam zeby inwestowac a sluchac chce. chcialem sie dowiedziec czy teraz nowke dvd jak kupie firmowa za 300zeta to bedzie roznica do markowego ale tanszego stareszego cd. zdania widze podzielone :) czekam na wiecej opini :)

Pozdrawiam

PanAdol

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cos takiego sie dzis konczy i mysle ze moim zasiegu cenowym wsumie bedzie

Ukryta Zawartość

Mam nadzieje ze powinno toto grac juz ok ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.