Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Sony

fLoYdtm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tym razem interesują mnie słuchawki Sony MDR-7509HD, problem w tym że nie wiem jak poznać orginał od podróbek, może ktoś widział słyszał o jakiejś drobnej różnicy (testy odpadają dlatego że zakup jest możliwy tylko droga internetową :/)

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/78066-s%C5%82uchawki-sony/

Może zacznę tak, zawsze można poprosić sprzedającego o dokładne zdjęcia słuchawek, tylko problem w tym gdzie szukać różnic, dlatego założyłem posta być może ktoś słyszał (widział) w jakich punktach mogą występować różnice między orginałami a podróbką.

Pozdrawiam

No ale sprzedawca może Ci podesłać zdjęcia słuchawek oryginalnych, więc lepiej chyba jednak kupić u dealera. Więc nawet jak będziesz znał różnice to na wiele Ci się to nie zda, bo przeważnie Ci co sprzedają podróby mają cięty język i nie da rady z nimi pogadać....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witam ponownie

Panowie co sądzicie o tej aukcji, i orginalności słuchawek, może ktoś kojarzy sprzedającego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z góry dziękuję za wyrażenie opinii.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Nie chcę Ciebie martwić ale spójrz na to :

Ukryta Zawartość

coś mi tu śmierdzi lekko .

Ukryta Zawartość

Ok, skoro tak Ci napisał , ale ciekawe jest że zdjęcia takie same w obu aukcjach, a różnica ceny kolosalna jakby to były oryginały to za 270zł to mega HIT !Na Amazonie kosztują 175 $ tak dla ścisłości, jak Sony przyjdą do Ciebie to daj znać na forum czy to oryginały.

• 4 tygodnie później...

Wszystko wskazuje na to ze to podrobki, znajomy dopiero teraz je dostal... po jakis 3-4tyg. Porownywalismy z moimi i roznia sie gruboscia pałąka, troche ksztaltem gąbek i minimalnie czesciami konstrukcyjnymi. Te kupione na tej aukcji troche tandetniej maja to zrobione. Do tego znajomy napisal wczoraj ze jego mialy zamienione kanaly lewy z prawym... no to juz chyba wszystko wyjasnia.

Robert73>

Co do brzmienia tego modelu. Nie pytaj o wrazenia ludzi ktorzy je dopiero co kupili. Te sluchawki jako nowe graja powiedzmy ze srednio. Trzeba naprawde sporo czasu by doszly do siebie, a beda nie do poznania. Swieze popadaja w jakies buczenie, gdzies na wyzszym basie/nizszej srednicy... nie pamietam dokladnie juz, ale wrazenia malo przyjemne, pozniej jednak potrafia nasze cierpienie wynagrodzic ;-)

• 2 tygodnie później...

Panowie proszę zobaczyć na te słuchawki i na ich parametry, coś mi nie pasuje w nich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy to jest ten starszy model ?

Ukryta Zawartość

Witam

Dotarły do mnie (wreszcie) orginalne słuchawki. Opisze jakie są podstawowe różnice pomiedzy nimi a podróbkami na które warto zwrócić uwagę"

- w orginalnych muszle i kabel jest matowy!!

- w orginalnych jest więcej gąbki na nausznikach i pałąku

- napis made in thailand na pałąku

- sam dźwięk różnice które usłyszałem na wstępie (w orginalnych) dźwięk jest bardziej przejrzysty wiecęj powietrza słychać przestrzeń o niebo lepsza, ciut mniej basu,(podróby) brzmiały wytłumionym mało przestrzennym dźwiękiem

- w podróbach brak numeru seryjnego

Życzę wszystkim samych trafionych zakupów, nie dajcie się oszukać !!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.