Skocz do zawartości
IGNORED

chce skompletowac kino domowe

robalek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam w tym momencie stereo rotel rb981 oraz rc972 do tego glosniki paradigm studio 100 v2.

Co musze jeszcze dokupic co sprzedac zeby miec kino domowe?

Czy da sie zrobic taka konfiguracje zeby miec 5.1 do filmow a stereo do muzyki?

Jesli tak to co powinienem kupic?

Budzet mam tak do 8k

https://www.audiostereo.pl/topic/77949-chce-skompletowac-kino-domowe/

Miałem kiedyś identyczny zestaw jak Ty z tą różnicą, że RB981 x 2 (zmostkowane). RC972 zastąpiłem procesorem RSP1068 i dokupiłem RB956 (sześciokanałowa końcówka zmostkowana obsługiwała centrala i tyły). RSP1068 w trybie bypass gra znakomicie więc degradacji dźwięku nie było. Grało to oczywiście na poziomie nieosiągalnym wśród sprzętu nowego w tym przedziale cenowym. Później RB981 zastąpiłem RB991 i analogicznie RB956 końcówką RB993. Ten zestaw był potężny... Później przyszedł kryzys i końcówki poszły na Allegro. Zamiast nich teraz mam RB985 (pięciokanałowa) a do stereo służy mi oddzielny zestaw (Yaqin MC10L na KT77). Koszt w/w sprzętu to ok. 1800 - 2000 zł procesor w dobrym stanie i ok. 1400 zł RB956. Razem daje to kwotę ok. 3300 zł. Resztę pieniędzy przeznacz na kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.