Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  380 członków

Atoll Klub
IGNORED

Klub ATOLL

Patryk-1980
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, Artistplant napisał:

w sumie nie wiem, zmieniam i zmieniam…lubie sobie potestować, generalnie 590 to wyborne granie, od samego dołu przy cichym słuchaniu rewelacja, barwa też wbrew opiniom bardzo przyjemna, jak nie siądzie mi Evo to pójdę w H600. jedyny minus Hegla to przy tym budżecie liczne usterki zgłaszane przez użytkowników na forach…

zdecydowalem sie na Atolla bo mam ST300 poleconego przez użytkownika Accuphase i uważam że to wybitny streamer, mialem przed nim Hegla NDX2, Auralica Altair G2.1 i Lumina T3 i ten Atoll gra dla mnie lepiej

ja przez 3lata używałem dzielonki atolla st200se i am200se - teraz trafiłem wiekowego bladeliusa (Integra) i używam jej z st200se tylko jako streamer - przeskok w jakości zauważalny i na plus 🙂

• 3 tygodnie później...
W dniu 18.07.2024 o 19:32, euter napisał:

Mój Atoll ST300 Signature jest wystawiony na sprzedaż. Być może kogoś zainteresuje oferta:

https://www.olx.pl/d/oferta/atoll-st300-signature-dac-streamer-gwarancja-eu-CID99-IDZBgR0.html

Obniżyłem jeszcze cenę. Atoll jest spakowany i gotowy do wysyłki - niech tylko pójdzie w dobre, audiofilskie ręce 🙂

14 minut temu, euter napisał:

Obniżyłem jeszcze cenę. Atoll jest spakowany i gotowy do wysyłki - niech tylko pójdzie w dobre, audiofilskie ręce 🙂

Polecam ten streamer, mam go jakiś czas, jak dla mnie gra lepiej niż Lumin T3, Auralic G2.1 czy Naim NDX-2 a to naprawdę konkretne odtwarzacze

Jest bardzo solidnie zbudowany w przeciwieństwie do chińskich odtwarzaczy składających się z praktycznie  pustej obudowy a dla posiadacza Atolla to must have...moim zdaniem

U mnie grał pięknie z Heglem H590 i Accuphase E-380 a teraz czekamy na Atolla IN400 Evo

Edytowane przez Artistplant
  • 3 tygodnie później...

Może głupie pytanko, ale wolę się upewnić przed ewentualnym zakupem - czy Atoll ST300 ma jakieś problemy z odtwarzaniem internetowych stacji radiowych: Radio 357, Radio Nowy Świat i Radio RAM (takie radio lokalne z Wrocławia)? 

JMA RQ900 • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

I jeszcze jedno pytanko do użytkowników ST300. Czy po przełączeniu w tryb standby i ponownym włączeniu, odtwarzana poprzednio stacja internetowa wznawia automatycznie odtwarzanie? 

Edytowane przez pawel_luk1

W dniu 30.10.2024 o 15:10, pawel_luk1 napisał:

Może głupie pytanko, ale wolę się upewnić przed ewentualnym zakupem - czy Atoll ST300 ma jakieś problemy z odtwarzaniem internetowych stacji radiowych: Radio 357, Radio Nowy Świat i Radio RAM (takie radio lokalne z Wrocławia)? 

20 godzin temu, pawel_luk1 napisał:

I jeszcze jedno pytanko do użytkowników ST300. Czy po przełączeniu w tryb standby i ponownym włączeniu, odtwarzana poprzednio stacja internetowa wznawia automatycznie odtwarzanie? 

Posiadam ST100  i w moim przypadku ze stacjami radiowymi które wymieniłeś nie ma żadnego problemu. Na tej stacji radiowej co wyłączyłeś,odpalasz i gra to samo,bynajmniej tak jest u mnie .

A tak przy okazji, Atoll zmodyfikował serię wzmacniaczy zintegrowanych IN200, IN300, IN400 i dał im oznaczenie EVO.
Na liście nowości m. in.:
- prawdziwy tryb STANDBY (pobór mocy <0,5W), który można w opcjach wybrać zamiennie z dotychczasowym trybem "pre-heating"
- moduł wejść cyfrowych DA300 dostępny jako opcja w IN300
- dodatkowy transformator 10VA dla sekcji cyfrowej

Pełna lista zmian: https://www.atoll-electronique.com/wp-content/uploads/2024/10/Fiche-pour-particuliers-IN300-EVOLUTION-GB.pdf

Już wiekowy sprzęt, niezbyt detaliczny, barwa ocieplona, spokojna. Nie ma super dużo mocy, więc z cięższymi planarami sobie nie poradzi, ale z drugiej strony nie podpinałbym do niego słuchawek z bardzo niską impedancją przez 1 Ohm na wyjściu. 

Sprawdziłbym za to iFi iDSD Diablo jeśli szukasz czegoś do trudniejszych słuchawek 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

14 godzin temu, Q21 napisał:

Już wiekowy sprzęt, niezbyt detaliczny, barwa ocieplona, spokojna. Nie ma super dużo mocy, więc z cięższymi planarami sobie nie poradzi, ale z drugiej strony nie podpinałbym do niego słuchawek z bardzo niską impedancją przez 1 Ohm na wyjściu. 

Sprawdziłbym za to iFi iDSD Diablo jeśli szukasz czegoś do trudniejszych słuchawek 🙂 

Dziękuję za odpowiedź. Dokładnie szukam czegoś do Hifiman he400se a w przyszłości Audeze lcd2c.

Obecnie posiadam Ifi zen air can , ale jest średnio. Z Beyerdynamicami dt 990 250ohm , to już w ogóle nie gra.

Od wzmacniacza oczekuję mocniejszego basu i raczej po cieplejszej stronie, z szerszą sceną o ile od wzmacniacza słuchawkowego można czegoś takiego oczekiwać.

1 godzinę temu, izapat napisał:

Od wzmacniacza oczekuję mocniejszego basu i raczej po cieplejszej stronie, z szerszą sceną o ile od wzmacniacza słuchawkowego można czegoś takiego oczekiwać

Jeśli w przyszłości chcesz iść w Audeze, to raczej takich cech wzmacniacza słuchawkowego bym unikał.

Zwróć swoją uwagę na Cayin HE-3 lub drożej IHA 6, to dobre wzmacniacze słuchawkowe, a właściwie ten pierwszy DAC/amp bez problemu poradzi sobie z Audeze.

Miałem go, a właściwie jeszcze mam gdzieś na biurku, bo wypadł z glownego systemu słuchawkowego, no i spokojnie dawał radę z 300 omowymi słuchawkami jak i planarami.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

2 godziny temu, izapat napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Dokładnie szukam czegoś do Hifiman he400se a w przyszłości Audeze lcd2c.

Do HE400SE będzie ok ten Atoll, z Audeze już gorzej niestety, to wymagające słuchawki. Szukałbym czegoś neutralnego, może FiiO K9, Topping DX7 Pro+ 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.