Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha/Denon CD czy Prodigy HD2

Shao

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat które źródło będzie lepsze w cenie do 300zł (odtwarzacze używane). Na CD odtwarzałbym tylko org płyty, na kompie FLAC. Co lepiej zagra? Kolumny to eksportowa wersja THOMSON od Tonsila zg30c, amplituner Yamaha R-300, kable Klotz. Spaliłem kartę muzyczną i to jest powód kupna nowego źródła. Jaki odtwarzacz CD polecacie który zagra lepiej od hd2? Najlepiej od Yamahy lub Denona. Dzięki za podpowiedzi!

https://www.audiostereo.pl/topic/77828-yamahadenon-cd-czy-prodigy-hd2/

moim zdaniem lepszy by był prodigy HD2 i wymiana opampów bo zapewne muzyki na PC masz więcej niż na CD ;)

Ale chodzi mi bardziej o jakość :) Czy hd2 z np. 3xlm4562 zagra lepiej od używanych odtwarzaczy Denona/Yamahy do 300zł :) Minus mojego PC to również zasilacz i wiatraki które wydają sporo hałasu :].

Jakieś herezje się tu szerzą. HD2 to karta za ~300zł, o używany odtwarzacz za 300zł kosztował kiedyś pewnie 1-1,5kzł.

Jak się nie kupi pierwszego lepszego badziewnego cd-ka to nie ma szans, żeby HD2 zagrała lepiej. Miałem ją długo i niedawno sprzedałem.

o k**wa .. ale jaja ... mysle ze lepij zagra magnetofon diora :)

Tak się składa że posiadam ten magnetofon z wieżą AT9100 i gra wyśmienicie :-) A zdecydowałem się na hd2 jak dotrze opiszę wrażenia ;]

sory miało być CD a nie wzmacniacz :/ za dużo nauki mam ostatnio. Spiler swoją drogą nie wiedziałem że to pieniądze grają ;) A prodigy HD2 raczej w swojej cenie nie ma zbytnio konkurencji bo jest po 200zł z nalotem na slocie który w niczym nie przeszkadza. Ty bardziej biorąc po uwagę że kolega ma amplituner i zapewne więcej muzyki na kompie dużo lepszym rozwiązaniem jest moim zdaniem audiotrak. Kłócił bym się też z tym że CD do 200zł zagra lepiej niż audiotrak ale w polemikę wdawać się nie będę może bardziej doświadczeni od mnie się wypowiedzą.

P.S w audiotraku masz też duża możliwość dostosowywania dźwięku pod własne preferencje dzięki łatwym w wymianie wzmacniaczom operacyjnym

Spiler swoją drogą nie wiedziałem że to pieniądze grają ;)
hłe hłe za krótko jesteś na tym forum, w audio nie ma kompromisów, musi kosztować i tyle.

Miałem tą kartę ok. 4 lat, sprzedałem ją pare tygodni temu, w drodze licytacji za ponad 300zł.. więc nie rozmawiamy o 200zł bo raczej nie widziałem jej w tych cenach. A wzmacniacze operacyjne to za darmo są? Za te lepsze trzeba bulnąć.

Założyciel tematu pisze, że będzie odtwarzał oryginały, nie pisze ile ich ma..

Pisze też, że szuka denona, akurat mam DCD-895, kupiony za ok. 150 zł, okazyjnie bo był do malowania u góry.

Robi HD2-jką jak chce. Ta karta jest super, ale do mp3 i słabych płytek. (na moje ucho of kors)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj masz audiotraka za 200zł moim paru znajomych ma z tej aukcji i nie narzekają

Obstawiam że będziesz pewnie twierdził iż ten denon od mojego audinsta też lepiej gra? Coś mi się wydaje że do PC audio jest uprzedzony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystko zależy od CD-ka właśnie, miałem kilka i niektóre to był shit gorszy od HD2. Ale mój denon mi teraz podpasował.

Zawsze wszystkim znajomym wychwalałem HD2, ale tym razem poległa i poszła do ludzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.