Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO DV-BD507 warto?

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Nie warto to staroc,nic nie odtwarza oprócz płyt blu-rey,chyba ze poszukujesz czegoś do kompletu,i nie zalezy ci na funkcionalnosci odtwarzacza.Jak nie poszukujesz do kompletu to radze ci kupić LG -570,580 w tych cenach najlepsze odtwarzacze na rynku.

Nie warto to staroc,nic nie odtwarza oprócz płyt blu-rey,chyba ze poszukujesz czegoś do kompletu,i nie zalezy ci na funkcionalnosci odtwarzacza.Jak nie poszukujesz do kompletu to radze ci kupić LG -570,580 w tych cenach najlepsze odtwarzacze na rynku.

Dariusz964 - sam jestem na etapie poszukiwania jakiegoś tańszego blu-reya, który byłby funkcjonalny (mam wiele różnych utworów w różnych formatach), Czy możesz bardziej uzasadnić dlaczego Twoim zdaniem te LG to najlepsze odtwarzacze na rynku. Ja waham się między Samsungiem, Philipsem i właśnie LG.

Pozdrawiam

A ja chcialbym uslyszec dlaczego to onkyo nic nie odtwarza ?w opisie (- odtwarza BD-Video, BR-R/RE, BD-ROM, DVD-Video, Audio CD, CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD + R / RW,DVD-R DL, DVD + R DL

- odtwarzanie AVCHD (na SD / SDHC / Mini SD / karta MicroCD, DVD RW, DVD-R DL), MP3, JPEG, DivXoraz DivX HD

całkiem sporo .Poszukuje czegos co zastąpi mi juz wysluzone dvd sony ns78h i zgra sie z ampli 806

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

nie no czyta czemu by mialo nie czytac, nie wiem czy nie wygodniej ci bedzie kupic 308 ma za to usb, nie trzeba wypalac na plytki.

Co do LG to sie zgadzam Samsunga nie bierz na pewno!! kategorycznie nie czemu? po pol roku zaczna sie zacinac plyty i przeskakiwac. Philipsy calkiem fajne ale nie rozbudowane jak LG. LG czytaaj wszystko przyjmuja dysk izewnetrzne maja wifi i przystepna cene.

kamil79 z jakiego okresu on jest? jest jeszcze na gwarancji?

Nie zroaum mnie zle ale napewno nie bedzie ci czytał z dysku zewnetrznego MKV,m2TS,napisów pl.Onkyo to tylko najnowszy model ale nadal jest rok do tyłu w stosunku do LG.Teraz wyjasnie dlaczego własnie LG,a nie Philips Samsung,czy Sony.Lg cenowo bardzo dobrze model Bdp=580 razem z wysyłka na Allegro 730 pln.Ma wszystko Wi-FI,Lan ,czyta z dysków,pendriwe.Ma radio internetowe dostep do wielu serwisów internetowych,mozliwosc zgrywania z płyt na dysk i pendriva,bajer typu3D,bardzo szybki start,dośc solidna obudowa nie trzeszczy ,nie ma wrażenia że zaraz sie rozsypie.Samsungi strasznie zawodne psuja sie co trzeci model do serwisu,Philipsy problemy ze sterowaniem piloty potrafia dosc długo reagowac na komendę,jakos tak nie dopracowane.Sony nie ma mozliwosci odczytu MKV,m2TS,to powazne uchybienie,bo 370,470,570 to całkiem fajne odtwarzacze,ale bardzo im brak tych funkcji.Ja osobiscie miałem pare Pioneerów,Sony,jedno Oppo 80 no i ostatnio LG 370,390,570.Naprawde super grajki.Wyjatkiem był 370 bo nie chciał odtwarzac plików powyzej 4 gb,nowe modele robia to bez problemu.Jak komus nie zalezy na Wi-Fi,lan to najlepszy model i zdecydowanie najtanszy to LG-550,jedyna wada,dosc głosny napęd,i troche wolniejszy od swoich drozszych braci 560,570,580,na zachodzie jest dostepnych pare nowych modeli,u nas beda w Marcu.590 i jescze wyzsze modele jeden to zastepca LG-400 który był z twardym dyskiem,ten nowy bedzie miał 500 Gb.

jest bez gwarancji na allegro teraz juz za 500zl,nie zalezy mi na niczym poza odczytem bluray,divix,dvd i aby był lepszy dzwiek przy sluchniu cd niz z obecnego dvd.reszta bajerow jest dla mnie bezuzyteczna.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

no nie graja tak samo, ani po analagu ani po hdmi ani po coaxialu. Sa mniej i bardziej dynamiczne. Na jednym przy pewnych poziomach glosnosci jest juz bardzo glosno na innych to szept. jest roznica

Dariusz 964 - dzięki za informacje. Wodotryski w postaci LAN-u załatwia mi apmplituner. Mi zależy na urządzeniu, które jest w stanie odczytać wiele formatów i podać je do amplitunera. Przyjrzę się temu taniemu LG jak sugerujesz.

Jeszcze raz dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.