Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do 2000 zł

Garf

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze chciałbym się z wszystkimi przywitać, jako że dopiero zaczynam na tym forum! Witam! :)

A przechodząc już do tematu potrzebuję Waszej pomocy w wyborze najlepszego z możliwych amplitunera! Obecnie posiadam ampli Yamaha rx-v461 oraz zestaw 5+0 kolumn Jamo s606. Kino wykorzystuję w 40% do gier na ps3, 20% filmy na blu-ray i dvd, 20% koncerty, 40% do muzyki w stereo (rock, metal). Całe kino gra w pokoju ok. 17m2, nie przewiduję w przyszłości rozbudowy kolumn do 7+1, z uwagi na brak miejsca, wiec spokojnie wystarczy mi dźwięk 5 kanałowy.

Jako, że moja stara Yamaha nie brzmi całkiem zadowalająco w stereo postanowiłem wymienić amplituner na coś nowszego, droższego i lepszego:) Na ten cel chcę przeznaczyć do ok. 2000zł

Po wstępnym rozeznaniu stwierdzam, że nie odpowiada mi brzmienie Onkyo, na pozostałe firmy pozostaję otwarty.

Na dzień dzisiejszy rozważam zakup następujących amplitunerów:

- Yamaha 767

- Yamaha 1065 (o ile gdzieś jestem w stanie kupić)

- Denon 1611

- Denon 1911 (lub 1910, jeśli gdzieś znalazłbym w dobrej cenie)

Prosiłbym Was o opinie na temat w/w amplitunerów, ewentualnie może ktoś coś innego mi polecić?

Generalnie zależy mi na jakości dźwięku i brzmienia, a nie na mocy, której i tak w pełni nie wykorzystam, z uwagi na rozmiary pokoju.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc, bo od czytania niezliczonej już ilości postów mam coraz większy mętlik w głowie;)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/77711-jaki-amplituner-do-2000-z%C5%82/

Świetnie w stereo spisuje się Harman Kardon np. model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Harman 260 jeszcze lepiej chodzi od 255 polecam

Witam

Podepnę sie pod temat

Czy Harman 255 będzie dobrze grał z moimi Tonsilami Siesta? Mam w tej chwili Yamahę 461 i nie jestem zadowolony. Zamierzam kupić właśnie HK 255 lub Yamahę 667. Który model będzie lepszym wyborem. Mój pokój nie jest duży ok 15m2

Skoro nie odpowiada ci dziwek Onkyo to polecam Denon 1910, Yamaha 1065,

A czy orientujesz się jaką różnica w samej jakości dźwięku jest pomiędzy Yamaha 1065 a Yamaha 767? Jeśli w ogóle takowa jest?

Powiem Wam, że korzystając z możliwości przeprowadziłem eksperyment i podłączyłem wzmacniacz z zestawu Yamaha Pianocraft E810 do moich kolumn Jamo s606 i dźwięk w stereo mnie bardzo mile zaskoczył. Mając teraz porównanie chciałbym znaleźć amplituner, który będzie na podobnym poziomie grał w stereo, a oprócz tego był dobry w kinie. Czy możecie coś wskazać, czy właśnie amplituner Denon 1910/1911, czy też Yamaha 767/1065 będą grały podobnie, czy jednak będą słabsze w stereo od tego Pianocrafta?

Amplituner do stereo w ogóle nie ma sensu, owszem, na odwrót tak, bo stereo do kina w zupełności wystarcza.

Polecam wątek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

@up

biorac pod uwage sprzet z drugiej reki to ja widze a raczej slysze sens kupowania ampli KD. Nie musze wydac 5x wiecej na amplitunerAV zeby miec porownywalny dzwiek stereo. Co nie zmienia faktu ze dobry system 2.1 daje fajny efekt w kinie i jest to dobre rozwiazanie jesli komus bardziej zalezy na stereo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.