Skocz do zawartości
IGNORED

JVC TH-A25 i komputer

Darlok

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze to mój pierwszy post: Witam wszystkich forumowiczów!

Zacznę od samego początku, mianowicie robiąc remont u znajomego zaproponował mi głośniki z jego kina domowego (zaproponował bo kino domowe nie działało) z przysłowiowego browara. Wszystkie moje plany skierowane w stronę tego zestawu spotykały się w jednym punkcie. KOMPUTER! Jakaż była moja radość przez pierwsze 10 sekund,od momentu zgodzenia się do zorientowania się że są pasywne... Na szczęście okazało się że z kinem jeszcze nic nie zrobił i na następną szychtę może mi go załatwić. Juhu myśli Paweł(ja). Gdy już miałem kino kolejny problem: jaki kabel. Zdecydowałem się na optyczny z racji monopolu tego kabla w najbliższej okolicy. No i po tym wstępie tzw. meritum.

Podpinam głośniki a tu niespodzianka w postaci dźwięku w 2.1. Jedyne gdzie jest 5.1 to filmy w 5.1. A powiedzmy że mi bardziej zależy na 5.1 w grach.

Kodeki, które miałem (niektóre mam) zainstalowane masowo i pojedynczo:

- FFDShow

- K-Lite Codec Pack

- Jakieś ze strony shark007.net (bo gdzieś wyczytałem że na nich działa, ale niestety)

- Real Alternative

- AC3 Dilter

i nic

Karta dźwiękowa to integra z ASRock M3A770DE i sterowniki to VIA HD Audio Deck 6.0.1.7500

Windows 7 64Bit

No i o co chodzi? Chodzi o to żeby był wiadomo dźwięk w standardzie 5.1 w grach i w ogóle we wszystkim.

Wiem że takich tematów w internecie jest dużo ale powiedzmy że jestem tak zielony że najlepszy przykład to mój przykład :)

Mam nadzieję że wyjaśniłem o co mi chodzi i jaka jest sytuacja

Zestaw głośników pochodzi z kina domowego JVC TH-A25 5.1

Pozdrawiam

PS Mam jeszcze jeden problem:

To samo kino domowe i komputer. Działa 2.1 i 5.1 (właściwie 5.1 działa jak chce) tam gdzie działało ale "przerywa" od jakiegoś czasu. Ma strasznie wkurzające urwania dźwięku... Niekiedy zdarza się również że dźwięk znika i trzeba albo kilkukrotnie uruchomić od nowa DVD albo komputer...

Pozdrawiam Darlok

https://www.audiostereo.pl/topic/77610-jvc-th-a25-i-komputer/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.