Skocz do zawartości
IGNORED

Która wódka najlepsza?

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

Swój głos oddaję na cytrynówkę diy (z akademików itp.) :)

No! DIY rulez! Ale to dużo szerszy temat i chyba warty osobnego wątku:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

hoho w akademiku to były cytrynówki, kawówki, malinówki, wiśniówki, ice-ówki, coś na kukułkach :) I tak najgorsza była czysta de luxe!

Można też jechać po śliwowice do wytwórców.

tak jak pisalem stumbras z klosem jest najlepsza wódka za normalne pieniadze, pojechac do makro, napewno nie bedzie oszukana, ma ladna butelke (szczegolnie 0,7), dobrze sie nalewa...w tej chwili nie ma lepszej wodki w tej cenie na rynku...co do wypowiedzi kolegow o roznicy w smaku, roznicy miedzy kolejnymi butelkami tanich polskich wodek to pelna zgoda, nafta roznie smakuje w zaleznosci od partii, a okreslenie nafta dobrze pasuje do tego czym sie stala luksusowa, sobieski, bols i cala reszta chlamu...byc moze polscy producenci uwazaja , ze my jako konsument wytrzymamy tak slaba jakosc , ja nie wytrzymam dlatego polskich wodek juz nie kupuje....

lepsza od [w zaleznosci od gustu]/na poziomie stumbrasa w tej samej cenie lub podobnej jest wodka hortycja, tyle , ze jej sprzedaz dosyc niemrawo idzie, wodka ta jest takze produkowana w uczciwy sposob, byla wspaniala cytrynowo-miodowa , ktora sie pilo jak wodę [juz nie ma w ofercie], siec hurtowni ice full to dystrybuje, warto sie zapoznac, wziac skrzynke raz na jakis czas:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z dobrej klasy niedrogich wodek polecam takze medoff, nie ma chyba dystrybutora w polsce....

Ukryta Zawartość

Żebyś się kiedyś nie zdziwił.

kupiłem jakiś czas temu w Auchan w Piasecznie Finlandię. Zamarzła z zamrażarce, a po otwarciu czuć było że to nie jest dobre alko.

Wszystkie banderole, znaki ITD były bez zarzutu.

Niestety podróba.

nie wiem, nie bywam w auchan, nie wymienialem auchan , nie mam co do tego sklepu zdania.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

TGV - killer, przy którym Szakal i Carlos to mali chłopcy z pistoletami na kapiszony. Francuski wynalazek dla twardzieli. Rosną po nim włosy na klacie (facetom) i piersi (kobietom). Po sześciu kolejkach jesteś w stanie przeskoczyć budynek, zatrzymać pociąg towarowy lewą ręką i wyzwać na pojedynek Chucka Norrisa. Na osoby, które nie spodziewają się podstępu, działa szybciej niż jego imiennik pokonuje dystans Paryż-Bruksela-Kolonia-Amsterdam. Osobom o rozchwianej psychice, pozwala przeniknąć zasłonę i zobaczyć świat takim, jakim stworzył go Demiurg. Potrafi czynić dobro, potrafi czynić zło - od was zależy, co wybierzecie. Pozwólcie, że przedstawię najbardziej bezlitosnego zabójcę wśród drinków, jakie miałem przyjemność pić: T(equila)G(in)V(odka).

Metoda wyrobu jest prosta jak seks - jedna część (20 gram normalnie, 50 gram dla twardzieli) tequili, jedna część ginu i jedna część wódki. Jak jesteś miękką c*pą, możesz dodać do tego lodu. Broń boże nie mieszać. Sączyć albo wypić duszkiem - efekt będzie ten sam. Ja preferuję picie duszkiem, bo tylko w takim przypadku da się osiągnąć jedyne i niepowtarzalne efekty smakowe. Najpierw w nos uderza ostry zapach wódki, po pierwszym łyku czujesz też tylko wódkę. Po chwili, twardo i zdecydowanie, wyłania się spod niej gin. Na końcu, niczym nieśmiała seniorita z bogatej hacjendy, trzepocze rzęsami tequila. W różnych miejscach czujesz różne smaki - w policzki delikatnie głaszcze gin, podstawę języka pieści tequila, gardło przepala wódka. Wszystko miesza się, przenika, uderza w nos, wchodzi do głowy. Warto raz w życiu zaryzykować śmierć kliniczną (tym kończy się picie TGV przez zalęknione osoby, bo ten drink wyczuwa słabych i bezlitośnie rozdziera ich na strzępy), by poczuć tę orgię smaków i zapachów.

Z uwagi na obecność trzech, radykalnie różnych w swojej wymowie i działaniu, alkoholi, TGV może zafundować wam nieziemską jazdę, jak również nieziemskiego doła. Dobrym pomysłem jest takie picie, by nie przedawkować preparatu. Drink mocny, ostry i bezkompromisowy - mięczakom daje kopa w jaja, twardzielom pozwala sprawdzić granice wytrzymałości i percepcji. Pomieszaj go z piwem i winem - następnego dnia eksploduje ci głowa. Pozostań mu wierny na imprezie - kac będzie ostry ale znośny. Najlepszy drink dla kolesi, którym wydaje się, że mają big cojones. Smacznego

To chyba z tąd:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• 2 tygodnie później...

Panowie,

nie sądziłem, że to forum może się stać opiniotwórcze również w kwestii alkoholi :-)

Ale muszę powiedzieć, że wczoraj miałem "problem" co wybrać, a jestem zagranicą (na wschód od Kraju Nad Wisłą) gdzie wybór alkoholi jest spory, ale pamiętając dyskusję na naszym forum wybrałem "nieśmiało" litewską wódeczkę Stumbras z kłoskiem. Moi współbiesiadnicy na początku popatrzeli na mnie z dużym niesmakiem, ale po "pierwszych trzech" okazało się, że to był strzał w setkę, nawet dla Rosjan :-)))

Co najważniejsze dzisiaj żadnych "rewelacji" ;-)

Myślę, że to najlepsza referencja i rekomendacja dla litewskiej wódeczki :-) Naprawdę godna polecenia!

Большой привет всем в Польше!!!

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

A piliście Potocki?

Ukryta Zawartość

Dobra jak wyborowa exportowa w najlepszych swoich latach. W sieciach detalicznych nie widziałem, ale podobno w kancelarii premiera i prezydenta się pojawia :)

Swego czasu Luksusowa była też smaczna (o ile wóda może być smaczna), zaraz jak wprowadzili ją na rynek. Uogólniając większość wódek jest zjadliwa, ale z reguły zaraz po rozpoczęciu produkcji.

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Którą wódkę polecacie na całonocną imprezę dla kilkudziesięciu osób? Cena do ok. 30pln-0.5l.

Polecam jakąkolwiek wódkę produkowaną przez Polmos Józefów. Mają najlepszą destylarnię w Polsce i rzeczywiście po niej nie ma kaca

• Użytkownicy+

Ok. Jestem po "degustacji" ;) Poza smakowymi absolutami, miałem także czarnego absoluta 50% alkoholu. Wszystkie wersje wchodziły gładko, zobaczymy rano jakie będą skutki.

Zdaje się, że bardziej na bieżąco opisywać się nie da :).

Ok. Jestem po "degustacji" ;) Poza smakowymi absolutami, miałem także czarnego absoluta 50% alkoholu. Wszystkie wersje wchodziły gładko, zobaczymy rano jakie będą skutki.

Zdaje się, że bardziej na bieżąco opisywać się nie da :).

I jak ???

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

Po namowach kolegow sprobowalem "Białej Zubrowki" i powiem Wam...jak dla mnie rewelacja. Delikatna, nie daje kaca (sprawdzone wczoraj 0.7 z kolegami) w tej cenie rewelacja. Finlandia w moim odczuciu o klase nizej i klase drozej i na dzis stracila palme pierwszenstwa w klasie budzetowych wodek.

Najgorsza wodka jaka pilem to Bols...zawsze boli mnie glowa juz w czasie picia a na drugi dzien boli mnie wszystko. Walory smakowe (wykrzywia morde) pomijam.

• Użytkownicy+

I jak ???

Głowa trochę boli, ale nie jest tragicznie :) Najlepiej wchodził absolut cytrynowy.

Ogólnie zauważyłem, że co jakaś nowa wódka wchodzi na rynek, to są zachwyty. Pewnie na początku, producenci bardziej się przykładają do niej. Jak się wypromuje, to już nie trzeba się starać...

Ja też przetestowałem zgodnie z radami stumbrasa i nemiroff wheat, 'za mało tego było/za dużo ludzi' żeby powiedzieć coś o kacu, bo potem piłem inne specyfiki, ale smak ok. Niestety jak kupowałem stumbrasa w auchan to wziąłem ostatnią butelkę...

Polecam Absolut-a

ze smakowych to na pewno Absolut o smaku grejpfrutów - mistrzowsko się to pije i mistrzowsko po tym wstaje:) (niestety nieco droższy)

Polecam również zakupy w Niemczech, znają się na rzeczy i cenowo niektóre alkohole przystępniej niż u nas

Pozdrawiam

Łoooo ciup !

Smirnoff Black - klasa

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Polecam. W smaku nuta DOBREGO samogonu. Dostępna w Almach

Ukryta Zawartość

post-2714-009840200 1298046126_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• 3 miesiące później...

Impreza (moje wesele) się odbyła pod znakiem wódki czystej "Krupnik". Spośród testowanych (Stock, Finlandia, Stumbras, Absolut, Krupnik), okazałą się najlepsza ex aequo z Absolutem, więc wybór padł na tańszy, krajowy produkt. W zgodnej opinii gości, spisał się w 100%.

Zazwyczaj polecam sprzęt, ale co tam ...

Blavod.jpg

Wchodzi pięknie. Kac, żaden, lekka migrena.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Na tzw. allegro za kilkaset złotych można kupić profesjonalny zestaw do produkcji. Po pierwszej naprawdę dobrej imprezie inwestycja się zwraca. A do tego jaki prestiż ...

Zgadzam się co do Lidlowskiego Putinoffa, ta marka istnieje w UK, Austri i Włoszech. Stosunek jakość/ cena nie do przebicia. O niebo lepsza od pseudomarkowych chemikaliów w stylu Sobieski, czy żołądkowa deluxe ( brrrrr). Nigdy nie miałem kaca po Putinoffie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.