Skocz do zawartości
IGNORED

Która wódka najlepsza?

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

stumbras z kłosem, nie ma w tej chwili lepszej na rynku, niestety szybko znika z półek bo troche smakoszy juz o tym wie...:) jest lekko wytrawna, przy piciu wiekszych ilosci lepsza od finlandii czy absoluta , a sporo tansza, potrafia tam robic wódke, maja tam dobra szefowa labu, naturalne skladniki, trzeba kupowac zanim 'zachód' zepsuje litwe i ukraine i zrobia z ich wódka to co zrobili z nasza i naszym piwem....

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Również polecam firmę. Tej z kłosem akurat nie piłem, ale nalewki i wódki są wyśmienite.

Ukryta Zawartość

(na górze po prawej przełączamy na polski).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Nie-podrabiana ze spirytusu przemycanego w beczkach po pestycydach. Testowałem pół roku temu wódkę weselną z wytwórni Polanin i nic nie można było jej zarzucić - łagodna w smaku i zapachu, nie klepała salicylem, woltaż też trzymała jak należy. Swoją rolę spełniła znakomicie.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Abstrahując marki, sposób a raczej miejsce zakupu jest ważne.

Duże sieci handlowe są "bezpieczniejsze" ze względu na znikome ryzyko zakupu "kopii".

Chociaż milej się gawędzi z Panią Krysią w "spółdzielni"

Dzięki za rady, ciężko wódkę wybrać, kiedy się jej prawie nie pije... Na początku myślałem albo o Absolucie, albo Finlandii- marki każdemu znane i raczej lubiane. O Stumbrasie pierwszy raz słyszę, mam jeszcze trochę czasu, więc pewnie kupię i sprawdzę w ślepym teście:) Do głowy przychodzi jeszcze Russkij Standard (to apropos lepszości ruskich). A co powiecie na Pana Tadeusza?

No i właśnie- temat z podróbami...to najgorszy scenariusz, jak te akcyzy poodróżniać?

Dzięki za rady, ciężko wódkę wybrać, kiedy się jej prawie nie pije... Na początku myślałem albo o Absolucie, albo Finlandii- marki każdemu znane i raczej lubiane. O Stumbrasie pierwszy raz słyszę, mam jeszcze trochę czasu, więc pewnie kupię i sprawdzę w ślepym teście:) Do głowy przychodzi jeszcze Russkij Standard (to apropos lepszości ruskich). A co powiecie na Pana Tadeusza?

No i właśnie- temat z podróbami...to najgorszy scenariusz, jak te akcyzy poodróżniać?

ruskij standard moze byc, pan tadeusz nie, stumbras jest lepsza wódka ... ruskij standard jest na podobnym poziomie , ale drozszy, nie ma co odrozniac, pojsc do normalnego sklepu typu makro, leclerc i kupic jak czlowiek...nikt tam nie puscilby lewej wodki...

Łezka się w oku kręci..

Ukryta Zawartość

Baltic była wódką produkowaną w Polsce o zawartości alkoholu 40%, bezbarwna, o szlachetnym smaku nafty. Znawcy doszukiwali się również posmaku proszku IXI. Sprzedawana była w butelkach półlitrowych z błękitną etykietą z żaglowcem. Podczas biesiad potwierdzało się znane hasło, że Bałtyk to nasze okno na świat. Chętnie pita z "Ptysiem"? w formie drinka. Aktualnie nie ma jej już w sprzedaży.

Do tego jeszcze takie wynalazki jak cytrynówka, kryształ, ratafia..

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

wszystko kolorowe oczywiscie wyklucza picie w duzej ilosci chyba, ze ktos chce kolejne 2 dni odchorowac...ja nigdy nie mam az tyle czasu , a wypic lubie wiec zubrowki/krupniki/zoladkowe to tylko na smak...szczegolnie po zoladkowej kac jest z innej planety, zwiedza sie godzinami obce systemy gwiezdne...

tak, jak ktos lubi sobie polezec z miską w pozycji bcznej ustalonej przez nastepny dzien po imprezie to zoladkowa jest super....

Baltic Vodka miała charakterystyczny smak z powodu obecności ekstraktu z pedów sosny.

Co do Żołądkowej to jak dla mnie robiona jest z kiepskiego spirytusu. To samo z kolorowymi z Lublina - Wiśniówka, Żurawinówka itd. W kolorowych łatwiej to zamaskować ale na drugi dzień daje się to we znaki (łagodnie mówiąc).

Moim ostatnim odkryciem z czystych jest Krupnik.

Jestem Europejczykiem.

ruskij standard moze byc, pan tadeusz nie, stumbras jest lepsza wódka ... ruskij standard jest na podobnym poziomie , ale drozszy, nie ma co odrozniac, pojsc do normalnego sklepu typu makro, leclerc i kupic jak czlowiek...nikt tam nie puscilby lewej wodki...

Żebyś się kiedyś nie zdziwił.

kupiłem jakiś czas temu w Auchan w Piasecznie Finlandię. Zamarzła z zamrażarce, a po otwarciu czuć było że to nie jest dobre alko.

Wszystkie banderole, znaki ITD były bez zarzutu.

Niestety podróba.

nigdzie teraz niema pewności - w ciągu jednego tygodnia piłem 2x sobieskiego podczas świąt i były to 2 różne "smaki" to samo było z czystą żołądkową gorzką ( gorszy sobieski był na poziomie lepszej żołądkowej - lepszego sobieskiego można było pić bez przepitki )

Kiedyś (ok. 5-7 lat temu) ukazał się artykuł w Polityce, w którym autor dowodził, iż na polskim rynku wódek ok. 30% to mafijna kontrabanda. Nie sposób tego zweryfikować, rzecz jasna, ale od tego czasu zawsze, kiedy kupuję wódkę, wybieram opakowania promocyjne (np. +sok), obmyśliłem sobie w samoobronie, że do podróbki fałszerzom prezentu się nie będzie chciało dawać. Ale tym razem taka taktyka raczej odpada, za dużo soków/szklanek by zostało. Choć na własny użytek mam taką teorię, że lepszy oryginał słabszej marki, niż ryzyko choroby na drugi dzień (kiedyś tequilą olmecą strułem się z towarzyszem pijaństwa tak, że od wtedy nawet nie mogę tego wąchać). Tym razem jednak impreza ma oficjalny charakter i chcę postawić na stół coś trochę droższego, bo goście będą komentować...

podstawa to nie kupowac w sieciowych marketach, drugie miejsce gdzie wstawiaja towar to knajpy z duzym przerobem towaru

kilka lat temu pewnym ułatwieniem były rowniez reklamy telewizyjne

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A może kupić alkohol np. w Niemczech, gwarancja(chyba) orginalności no i może nawet taniej.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

tak, jak ktos lubi sobie polezec z miską w pozycji bcznej ustalonej przez nastepny dzien po imprezie to zoladkowa jest super....

Wtedy najlepiej niedopuszczac do kaca i skontrowac.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.