Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre plyty z elektronika

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Watek dla sluchajacych od czasu do czasu elektroniki.

Ciekawe i popularniejsze dokonania to:

Shiller

Mike Oldfield

Jarre

a co... Yello

Robert Miles - ostatnia plyta, jeszcze nie sluchalem ale sprawdzimy wkrotce sprawdzimy

co jeszcze w podobnych klimatach jest co warto posluchac?

chwilowy brak działalności w audio.

https://www.audiostereo.pl/topic/77524-dobre-plyty-z-elektronika/

muzyka elektroniczna... muzyka to jedno a realizacja tych nagrań to drugie. Rozumiem, że łączymy (lakonicznie) dobrą muzykę z dobrą jakością (realizacją) - zatem najprościej zacząć od weteranów:

Kraftwerk (również nowe wydania analogowe - super 10 płyt 350zł w MM) z CD to Tour De France oraz Minimum - Maximum

Tangerine Dream - Poland, Kyoto

Jean Michael Jarre - Live In Your Room - CD (Oxygene - rerecording)

dalej może być bardziej awangardowo... polecam www.generator.pl

Witam

Od lat zakochany jestem w muzyce Klausa Schulze. Jednakże w tym wątku polecę płytę MORPHEUSZ "Days of delerium & nocturnal nightmares". Płytę wydała wytwórnia Groove Unlimited w 2010 roku. Numer katalogowy: GR-171

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

I jeszcze coś dla wielbicieli "Szkoły Berlińskiej" . Artysta nazywa się Chuck Van Zyl, a jak gra posłuchajcie sami:

Widzę (słyszę) że lubisz klimaty ala J.M.J, tylko gdzie kupić wykonawcę "Morpheusz" lub "Chuck Van Zyl" ? Dostępność praktycznie zerowa. :(

Widzę (słyszę) że lubisz klimaty ala J.M.J, tylko gdzie kupić wykonawcę "Morpheusz" lub "Chuck Van Zyl" ? Dostępność praktycznie zerowa. :(

Jeśli chodzi o "Morpheusza" to dostępny jest w sklepie Generator.pl, natomiast gorzej wygląda sprawa z wydawnictwami Chucka Van Zyla, na Allegro pojawiają się sporadycznie i drogo. Najlepszym rozwiązaniem jest zakup u naszych zachodnich sąsiadów.

Co do J.M.J - kiedyś lubiłem, chociaż nigdy nie byłem fanem. Natomiast to co ten Pan robi teraz jest dla mnie mało strawne i obce.

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bardzo wyciszająca do snu polecam,,,,

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Od lat zakochany jestem w muzyce Klausa Schulze....

Ja także. Nie można mówić, że lubi się czy słucha elektronikę nie znając dokonań Klausa. Polecam dokonania z początku kariery. Płyta "X" to rewelacja a na niej znajdziemy kawałek "Ludwig II von Bayern" - ponad 28 minutowy utwór na 3 wiolonczele, 8 skrzypiec, 3 altówki i kontrabas plus elektronika z perkusją. Ach, jak to brzmi na dużych odsłuchach!!

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Istotnie "X" i "Irrlicht" są to jedne z najciekawszych projektów K.Schulze choć przygodę z K.schulce sugerował bym rozpocząć od nowszych projektów jak. Wahnfried czy Dziekuję Bardzo, Rheingold, Frarscape tak aby się nie zrazić na początku a jak podejdzie to i tak będzie się chciało posłuchać wszystkiego.

Polecam bardzo serdecznie płytę "Liquid" firmowaną przez projekt Recoil.

Stoi za tym facet, który grał kiedyś w Depeche Mode.

Tego co robi teraz nie da się nazwać popem.

Jak to nazwać w ogóle? Nie mam pojęcia, bo płyta z gatunku tych, co to "bez poł litra nie razbieriosz"... ale cokolwiek to jest - jest elektroniczne i jest fantastyczne.

Na dobrym sprzęcie - uczta!

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Florian Fricke i jego muzyka do filmów Herzoga. Korzystał z Moog'a, więc to również elektronika.

Czy ktoś z Was szacownych użytkowników forum interesuje się elektroakustyką? Sam niewiele wiem w tym temacie, dopiero go poznaję ale Trevor Wishart czy Vladimir Ussachevsky zrobili na mnie duże wrażenie. Clara Rockmore na thereminie, piękne dźwięki!

• 3 lata później...

Zmarł Edgar Froese, wiadomo kto:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Watek dla sluchajacych od czasu do czasu elektroniki.

Ciekawe i popularniejsze dokonania to:

Shiller

Mike Oldfield

Jarre

a co... Yello

Robert Miles - ostatnia plyta, jeszcze nie sluchalem ale sprawdzimy wkrotce sprawdzimy

co jeszcze w podobnych klimatach jest co warto posluchac?

Powiem szczeze ze nie przepadam za zadnym z ktorych wymieniles, ale jak juz mamy wybierac sposord czegos spokojnego to wole wiele bardziej troche mroczniejsze Hybrid, These New Puritans, Moderat...

?👈

Witam

O wczesnym Tangerine Dream nie bedę wspominał bo to znaja wszyscy. Proponuję coś dla miłośników szkoły berlińskiej : Arcane (Paul Lawler) album "Future Wreck " (wspaniały Berlin ) oraz grupę Volt- wszystkie płyty (tu też szaleją sekwencery) . Natomiast coś bardziej melodyjnego to np. Arcanum album "Man in the Mirror " -piękna muzyka na wieczór .

Witam !

Ja zaproponuje swiezy 7 czesciowy zespol hybrydowy jazz/dub/electronica ktory niedawno odkrylem ,juz 3 albumy wydali a grupa nazywa sie Submotion Orchestra,albumy godne uwagi to "Finest Hour", "Alium" i niektóre kawałki z albumu "Fragments" ,piekny wokal panny Ruby Wood I ciekawe polaczenie zywych jazzowych instrumentow z elektroniczna oprawa,polecam zamowic plyty lub LP u nich na stronie bo przychodzą z recznie napisanymy podziękowaniami z wasza ksywka:)

Zainteresowalbym sie zespolem MUM z islandii. Bardzo ich lubie zwlaszcza trzy pierwsze plyty. Swietna elektronika na wieczór jak dobrze jest system skrojony to mikrodynamika delikatnych wybrzmien powala i nieslychanie wciaga ...

polecam posluchac chocby samplery z mojej ulubionej płyty - Finally We Are No One

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.