Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon HD 980 vs hd 990

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chyba największą różnicą są wejścia cyfrowe w hd990, więc można go wykorzystać jako przetwornik D/A.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gość

(Konto usunięte)

Aby odpowiedzieć na Twoje pytanie trzeba byłoby wiedzieć z jaką resztą sprzętu będzie ten odtwarzacz współpracował. HD 990 z racji specyficznego wyjścia jest stworzony do współpracy z HK 990.

Cd ma byc typowo do H/K 3490, najbardziej rozchodzi mi sie o jakosc dzwieku przy polaczeniach optical, chinch, coaxial

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Gość Gość

(Konto usunięte)

Różnica oczywiście na plus HD 990 będzie. Jednak główna różnica pomiędzy nimi to obecność wyjścia HRS-link i wyjść zbalansowanych XLR. Do tego na korzyść HD990 przemawia wejście cyfrowe którego też nie ma w 980-tce. Z dwóch pierwszych nie skorzystasz musiałbyś mieć HK990 a co do wejścia optycznego to jest ono istotne jeśli chcesz dodatkowo do systemu podłączyć jakieś źródło z cyfrowym sygnałem. Wtedy ten odtwarzacz wykorzystacz jako DAC. Różnica pomiędzy nimi nie jest duża, jeśli nie planujesz zakupu dużo droższego HK 990. Jeśli planujesz pozostać przy tym co masz to moim zdaniem lepiej kup HK980. Natomiast jesli planujesz rozbudowę systemu i dużo droższy wzmak to juz przyszłoszciowo kup HK 990. Ja właśnie mam HD 980 i HK980. Ale ze względu na zakup starych dużych kolumn mam już chętnego na HK980 i juz do mnie idzie HK990. Jak dojdzie i przesłucham to może wymienię mojego HK980 na 990.

Dziekuje za dobra odpowiedz..

Raczej szukam cd do ampli 3490, wiec skoro powiadasz, ze hd 980 bedzie wystarczajacy do niego, to skupie sie na nim. Nie widze sensu zatem, brania hd 990 skoro go nie wykozystam w mojej konfiguracji. Potrzebuje tylko dobrego odtwarzacza do mojego ampli przy standardowym polaczeniu.

Hej! Noszę się z zamiarem kupienia odtwarzacza CD, stawiam na harmana bo już mam ampli i tu pytanie czy przy obecnej konfiguracji, czyli avr255, kablach atlas hyper 2.0 i ma rx6 kupić hd980 czy doinwestować i kupić hd990? Będzie między nimi różnica w dźwięku? Może w ogóle zostawić temat i odtwarzać z panasonica bd80? Chcę wyciągnąć z tego ampli ile się da, jeśli nie zadowoli, przejdę na wzmaka stereo.

• 3 tygodnie później...

zastanawialem sie i padlo na hd 990. Wypada dzwiekowo o odcien lepiej. Czy sie oplaca doplacac tyle do niego w stosunku do hd 980? Nie sadze, ale coz ma kilka lepszych rozwiazan jak pisza koledzy wyzej i nieco wypada (minimalnie!) lepiej dzwiekowo Ogarnalem testy 1 i 2. Konstrukcja ta sama, plastiki, materialy, praca szuflady itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.