Skocz do zawartości
IGNORED

Srebrne kable głośnikowe

naro

Rekomendowane odpowiedzi

Standardowo polecił bym Ci głośnikowe Kondo LP /starsza seria/ ,które może "zmieścić się " w tym budżecie ,lepsze

w "podwójnym przebiegu" ale to już sporo ponad ,tych słuchałem ,bardzo mi się podobały i w Twojej konfiguracji

mogą się sprawdzić.

Sam takie nawet chciałem kupić ale znalazłem tańszą i wcale nie gorszą alternatywę w postaci Dubiel Acoustics

Argento Old-School czyste "sezonowane i odprężane" srebro w bawełnie.

Zadzwoń do Pana Bogusława Dubiela i pogadaj ,niestety trzeba trochę poczekać ... ale warto.

SPC z podwójnym do tranzystora. Kabel jest generalnie sprzedawany na metry i wymaga umiejętnej konfekcji. W W-wie wiadomo u kogo to się robi. Dwa pojedyńcze SPC są chyba teraz do sprzedania na hifi.pl w granicach 2000+ pln. Warto spróbować.

A skąd się wam wzięły srebrne kable? To by kosztowało... nie chcę zgadywać, bo po co. Póki co to w sprzedaży są jedynie kable miedziane, co najwyżej posrebrzane, bo chodzi tu o tzw. zjawisko naskórkowości. Ja miałem farta, bo udało mi się kupić coprawda jedynie 15m firmy HAMA, ale 2x4mm kw. i to po 1€ za metr. Ale to była jedyna w swoim rodzaju okazja.

A skąd się wam wzięły srebrne kable? To by kosztowało... nie chcę zgadywać, bo po co. Póki co to w sprzedaży są jedynie kable miedziane, co najwyżej posrebrzane, bo chodzi tu o tzw. zjawisko naskórkowości. Ja miałem farta, bo udało mi się kupić coprawda jedynie 15m firmy HAMA, ale 2x4mm kw. i to po 1€ za metr. Ale to była jedyna w swoim rodzaju okazja.

Prowokacjom mówimy stanowcze nie

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Ja nie wiem czy w ogóle wypada na forum pytać o kable w takich cenach? Chcesz dokonać wyboru sugerując się tutejszymi wpisami? Nawet jak się wypowie osoba mająca druty za 10k, nic Ci sensownego nie doradzi. Kup/wypożycz, posłuchaj, zostaw/oddaj. Ponadto mając taką kwotę na druty, powinieneś wiedzieć w czym wybierać.

.

Ja nie wiem czy w ogóle wypada na forum pytać o kable w takich cenach? Chcesz dokonać wyboru sugerując się tutejszymi wpisami? Nawet jak się wypowie osoba mająca druty za 10k, nic Ci sensownego nie doradzi. Kup/wypożycz, posłuchaj, zostaw/oddaj. Ponadto mając taką kwotę na druty, powinieneś wiedzieć w czym wybierać.

słuchałem już Albedo, Argentum i nie za bardzo wiem kto "robi jeszcze w srebrze" ? (oprócz tego Transparent, Supra ale to już miedź)

jak coś podsuniecie to na pewno posłucham

pisze pod rozwage i napisalem to naro na priva, mam kabel srebrny neotecha 02525 costam, kiedys 200 euro za metr, teraz jako neotech nes costam costam [nowa seria]ten sam kabel 15.000 pln za 2x2 m wiec trzeba odroznic wartosc jako taka od narzutu , ktory robi sie absurdalny....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Electro a masz jakieś namiary na oemowego neotecha w normalnej cenie ?

ja kupowalem w kacsa.audio, troche byly lepsze ceny kiedys, miedzianego mam na sprzedaz, ale to jest 2x2 m i nie kazdemu taka dlugosc pasuje ....wogole za jakis czas bede potrzebowal tylko 2x 1m odcinki wiec srebrnego tez moge polowe opylic w dobrej cenie jak ktos chce do monoblokow...

w kategorii cena jakosc NS 1952 uwazam za super kabel, zreszta troche ludzi zwiazanych z branza tez to zauwazylo, pieknie wzmacniacze se lampowe z tym kablem wspolpracuja, potezny kabel, gruby , skomplikowany przekroj ale ladnie gra, nie zawodzi, srebrny jest lepszy, wiecej z niego plynie muzyki , ale roznica w cenie dosyc duza mimo wszystko , wieksza nic w brzmieniu o wiele, jak na moj system w takich warunkach jak mam teraz, gram na srebrnym bo jest lepszy, nie mniej czasam i przechodze na miedziany i tez nie jest zle, na gorszych nagraniach lepiej sie slucha na miedzi...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

szczerze polecam Siltecha, nawet starsze modele (z powodzeniem użytkuję od dłuższego czasu). dystrybutorem był Audio Klan, można wypożyczyć i posłuchać modeli z aktualnej oferty.

Albedo też niczgo sobie...

Ja też mam Neotecha NS 1952. W tej cenie trudno dla niego znaleźć konkurencję, a w moim systemie sprawdził się wręcz idealnie. W Polsce Neotechy miedziane ma QBA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a srebrne kable AudioNote?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Nie zapominajmy że w kablach nie tylko liczy się ich rodzaj, ale i długość. Czasem i niezbyt drogie kable przy odpowiednio dobranej długości potrafią dać znakomity efekt. Osobiście nie przepadam za kablami srebrnymi - miedziane zazwyczaj brzmią ciekawiej.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przy "lampowej" lampie srebro potrafi "wyciągnąć" więcej przy stosunkowo niewielkiej cenie za kable.

Oczywiście miedż jest lepsza ale ta która by mnie zadowalała kosztuje więcej niż mój cały system :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.