Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MS-34D Wwa - kto ma?

rafalm

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuję się do zakupu chińskiej lampki, jednak najpierw wypadałoby posłuchać :) Najbardziej przymierzam się do Yaqina MS-34D. Niestety jak dotąd nie znalazłem salonu w Wawie, który by posiadał ten sprzęt.

Czy jest ktoś z Wawy lub okolic, kto jest posiadaczem Yaqina MS-34D i zaprosiłby mnie na odsłuch?

Ze swojej strony proponuję przyniesienie własnych klocków do porównania (w "o mnie") i kilku moich ulubionych płyt do posłuchania :)

https://www.audiostereo.pl/topic/77358-yaqin-ms-34d-wwa-kto-ma/

może spróbuj tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzwoniłem tam - mają wzmacniacz nowy, niewygrzany na oryginalnych chińskich lampach. Sam nie słyszałem, ale podobno taki dźwięk znacząco odbiega od docelowego (czyli po wygrzaniu i ze zmienionymi lampami). Ponadto za odsłuch życzą sobie 50zł (obecnie jest tylko możliwość odsłuchu u klienta), więc na chwilę obecną spasowałem.

Dzwoniłem tam - mają wzmacniacz nowy, niewygrzany na oryginalnych chińskich lampach. Sam nie słyszałem, ale podobno taki dźwięk znacząco odbiega od docelowego (czyli po wygrzaniu i ze zmienionymi lampami). Ponadto za odsłuch życzą sobie 50zł (obecnie jest tylko możliwość odsłuchu u klienta), więc na chwilę obecną spasowałem.

Obecnie większość salonów audio pobiera opłaty za odsłuch i to za słuchanie w ICH pokoju odsłuchowym (!) a jak wiesz, to często zupełnie inne brzmienie niż to późniejsze, "domowe". Ile już razy na forum był ten temat, że w salonie grało cudownie a w domu kicha.

Dlatego myślę, że 50zł za odsłuch "u klienta" to całkiem uczciwa kwota.

A tak w ogóle, to co tu ukrywać - opłaty za odsłuch to nasza zasługa :(

Umawiamy się w ich salonach, słuchamy ich sprzętów i jak nam się spodobają, to... kupujemy tam gdzie najtaniej, czyli na Allegro, Ebay, w sklepach internetowych - czyli nie u nich.

Nie mam nic przeciwko zapłaceniu za odsłuch u mnie, a 50zł wydaje mi się uczciwą kwotą. Jednak sam sprzedawca informował mnie, że nie będzie to do końca miarodajne ze względu na fakt, że wzmak niewygrzany i na oryginalnych chińskich lampach. Z tego powodu zapytałem tutaj...

Witaj Rafał

Mam MS-34D jestem z Warszawy, możemy się umówić na odsłuch....za jakiś niedługi czas.

Wzmacniacz mam 3 tygodnie, grał kilkadziesiąt godzin dopiero i w dodatku na oryginalnych lampach. Zamierzam je wkrótce wymienić, pogrzać i możemy się umówić na przesłuchanie. Ale w związku z tym, że jestem początkującym i nie mam zbyt zaawansowanego sytemu proponuję odsłuch u Ciebie - co powinno mieć dla Ciebie dodatkowy plus a i ja się czegoś nauczę.

Dam znać na forum jak wymienię lampy.

Pozdrawiam

Pinkie

Ale w związku z tym, że jestem początkującym i nie mam zbyt zaawansowanego sytemu proponuję odsłuch u Ciebie - co powinno mieć dla Ciebie dodatkowy plus a i ja się czegoś nauczę. Dam znać na forum jak wymienię lampy.

Pozdrawiam

Pinkie

Oto potęga internetu :)))

z mojego doświadczenia wynika, że wzm.lampowe wygrzewają się znacznie dłużej niż tranzystorowe i zmiana przed i po wygrzaniu jest też dużo większa.

Gdzieś tam już opisywałem jak to było u mnie - grał przymulony jakieś 2 tygodnie aż pewnego dnia ktoś jakby zdjął koc z moich kolumn - odetkał się. I to był dopiero początek układania się dźwięku - wzmak potrzebował jeszcze kilku dni na ostateczne ułożenie się i później już grał identycznie cały czas. Oczywiście wymiana lamp na kompletnie nieuzywane powoduje, że znowu sie na chwilę przymuli, ale wygrzanie ich juz nie trwa tak długo jak wygrzewanie wzmacniacza (4-5 dni).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.