Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy zaprasza.......

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

.......pana Zenece i wszystkich mieszkających w Łodzi i w pobliżu na odsłuch nowych kolumn. Nie wiemy jaką dać na nie cene, nie chcemy znowu czegoś spieprzyć.

Pozdrawiamy wszystkich słuchających i kombinujących.

https://www.audiostereo.pl/topic/7727-audio-academy-zaprasza/

Dlaczego "znowu czegos spieprzyc" - sadzac po ocenach Waszych kolumn (tych do stereo) i bazujac na wlasnych odsluchach nie zauwazylem, zebyscie cos "sp....". Chyba ze chodzi o cene AA Phoebe? (Zobacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-->zoltyy

AA - miał na mysli to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są kolumny stendowe jak i podłogowe. Igod ma racje. Duńczycy nie są mistrzami świata w tej dziedzinie.

Zdziwienie będzie tym większe, jak się dowiecie co to za głośniki.

Jeżeli chodzi o spieprzenie, to chodzi nam faktycznie o cene.

Powiem wam tylko, ze to miały być tanie kolumny, ale nam nie wyszło i będą ciutek droższe.

co się czepiapcie co niektórzy AA, oni są ok, tzn. jak inni Polscy producenci, ostatnio na bocznicy była rozmowa o cenach polskich kolumn, ja też twierdzę że są za drogię i CHYLĘ CZOŁO AA za to że zaprasza Nas aby wspólnie ustalić cenę, toć za taki krok to tylko główki chylić przed producentem, brawo AA, a co do Vify TC to Esa za za 3.5k , drogo, no jeszcze plus dla nie że pełne 3 drożne, wyobrażcie sobie jeśli rzeczywiście AA ma duży dochód to jaki mają inny... Dla mnie ceny AA są jeszcze w miarę znośne.

Kornik - po pierwsze "wystrugałem" już niejedne.

Po drugie - mówie o gotowych projektach na Vifach, których żadne beztalencie nie sknoci (Ty także bałbyś sobie radę;)

Po trzecie - AA struga już bardzo długo i coraz drożej (ciekawe czy zlikwidowali juz to 6db podbicie na srednicy w Hyperionach:) kiedy za tyle samo można kupić Ushery na znacznie lepszych przetwornikach.

pozdr.

Może nie powinienem się wtrącać, ale testowałem kolumny AA, rozmawiałem z człowiekiem i nie odniosłem wrażenia, że chce on kogokolwiek naciąć. Przecież w kolumnach uznanych firm za, powiedzmy, 100 000 zł elementy (obudowa, głośniki, zwrotnica itp) kosztują nie więcej niż 10%. A reszta? - resztę płaci się za wiedzę, czyli, w naszych warunkach - za dźwięk. Nie ma bowiem większego znaczenia, ile włożymy do paczki, ale to ile z niej wyciągniemy. Konkluzja - jeżeli uważamy, że kolumny AA nie grają na pieniądze, które trzeba za nie dać, to nie są ich warte, nawet, jeśli ludzie z firmy do tego interesu dopłacą. I, jeżeli kolumny grają, jak konkurencja za 4000 zł, to, nawet jeśli gra tam, znana forumowiczom "gumka od majtek", to sątego warte. A, tak na marginesie, ludzi, którzy "coś strugali" i uważali, że tylko ich jest na wierzchu, znałem sporo. Żaden z nich nie wyszedł poza etap garażowo-kuchenny. No, ale przecież takich na forum nie ma...

No, nareszcie jakiś głos rozsądku.

Zastanawia mnie, skąd sie bierze tylu ludzi, którzy lubią bić pianę, zaglądać komuś do kieszeni i warsztatu i wieszać psy, że za drogo. Przeciez nie ma obowiązku kupowania. Kto uważa, że za drogo - nie kupuje. Komu się podoba i stać go - kupuje. Co za różnica, czy krajowe czy nie? Jeśli tak się zdarzy, że to będzie polski produkt, to bardzo przyjemnie. Jak nie, to trudno.

chamstwo się dzieje mości panowie, chamstwo,

producenci nam włażą w dupę, a co niektórzy jeszcze narzekają :-0

panie z AA walnij pan zdrowe ceny jak się komuś nie podoba to niech kupi sobie tabletki ha,ha

Co mają wspólnego ceny sprzętu i elementy użyte do ich budowy? No fakt, we wzmacniaczu za 10000zł chciałbym już widzieć dwa potężne transformatory, wysokiej jakości części, staranny montaż i ważącą 15kg aluminiową obudowę. Ale zastanówcie się co by było, gdyby takiego Baltlaba wrzucić w elegancką puszkę z efektownymi gałkami i obstawiać cenę. 3000, 4000 czy może 8000? Byłby problem no nie? Tak samo jest z kolumnami. Nie raz już było tak, że kolumny zbudowane na tych samych przetwornikach różniła co najmniej jedna klasa. Ja również wystrugałem kiedyś jakieś tam kolumny. Nic nawet nie liczyłem, wpakowałem zwrotnicę od czego innego i działa. Tyle tylko, że kolumny, które widzimy w salonach to ostateczne wersje, wybrane być może z kilku konstrukcji, które różniły się między sobą na przykład rodzajem wytłumienia, albo 0,3mm głębokości. Jest czas, są fundusze, z góry wiadomo że gotowych kolumn sprzeda się co najmniej tyle i tyle, więc dochody z takiej produkcji są tylko kwestią czasu. A w domu co zrobisz? Zbudujesz dwie kolumny z których jedne będą miały wymiary 30x18x25cm, a drugie 29x18x27cm i ocenisz które są lepsze? Zaprojektujesz trzy różne zwrotnice i wybierzesz najlepsze po odsłuchach? A dlaczego B&W Signature 800 kosztują tak dużo? Co w nich jest warte więcej: materiały, czy projekt? Ech, późno się robi, idę spać. Chociaż może jeszcze uda mi się zeskanować fotki ze Staszowa. Kawa, kawa, gdzie jest kawa? Pożyczy ktoś szklankę cukru?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.